Showroom bezoeken Stalen bestellen
Het gebruik van decoratief plaatmateriaal in de keuken

Het gebruik van decoratief plaatmateriaal in de keuken

09-09-2024

De keuken is het hart van het huis en vormt het decor voor de rest van het interieur. Daarom is er steeds meer aandacht voor het ontwerp van de keuken. Functionaliteit en esthetiek gaan daarbij hand in hand. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten decoratief plaatmateriaal en de voordelen van Cleaf en Durasein®.  Bovendien geen we je een flinke dosis inspiratie voor keuken ideeën.

Maatwerk past precies

Voor smalle en kleine keuken ideeën is maatwerk de perfecte oplossing. Met decoratief plaatmateriaal van Cleaf en solid surface van Durasein® kun je keukens creëren die aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Een maatwerk keuken past precies, want de ruimte wordt optimaal benut waardoor passtukken en restvormen tot het verleden behoren. En met de ruime keuze in de collectie van DecoLegno kun je het ontwerp precies laten aansluiten bij het DNA van de klant of de persoonlijke smaak van de bewoner.

Maatwerk is niet alleen geschikt voor luxe villa’s, maar juist ook voor kleine keukens omdat het de mogelijkheid biedt om elke centimeter van de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken. Dit betekent dat zelfs de kleinste hoekjes en nissen functioneel kunnen worden ingericht, wat essentieel is in compacte ruimtes. Daarnaast biedt maatwerk de flexibiliteit om innovatieve oplossingen te implementeren, zoals uitschuifbare werkbladen, ingebouwde apparaten en slimme opbergsystemen.

Keuken uitgevoerd in de warmbruine walnoothouttint LS40 Poro Noce, met een kookeiland met afgeronde vormen
Deze keuken uitgevoerd in de warmbruine walnoothouttint LS40 Poro Noce, met een kookeiland met afgeronde vormen.
Keuken uitgevoerd in de warmbruine walnoothouttint LS40 Poro Noce, met een kookeiland met afgeronde vormen
Voor het kookeiland is gebruik gemaakt van HPL-plaatmateriaal. HPL kun je buigen, waardoor je organische, ronde vormen kunt realiseren.

Verschillende Materialen voor de keuken

Bij het kiezen van decoratief plaatmateriaal voor je keuken zijn er verschillende opties die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk zijn:

Het perfecte anti-vingerafdruk plaatmateriaal

Als je op zoek bent naar decoratief plaatmateriaal dat zowel praktisch als esthetisch is, overweeg dan de AFX-collectie van DecoLegno. Dit materiaal combineert anti-vingerafdruk eigenschappen met een super glad en ultramat oppervlak, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Bovendien is de AFX- collectie antibacterieel, antivirus, vocht-, schimmel- en krasbestendig, waardoor het niet alleen duurzaam maar ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is.

Dankzij de waterafstotende eigenschap is dit materiaal uitermate geschikt voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers, waar functionaliteit en stijl hand in hand gaan.  AFX biedt bovendien de mogelijkheid om kleine beschadigingen thermisch te repareren. Dit innovatieve kenmerk zorgt ervoor dat oppervlakken er langer als nieuw uitzien, zelfs na intensief gebruik. Dankzij deze thermische reparatietechniek kunnen kleine krassen en deuken eenvoudig worden hersteld, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

Open kasten in de keuken

Voor opberg ideeën zijn open kasten in de keuken een trend die zowel stijl als functionaliteit combineert. Ze bieden niet alleen gemakkelijke toegang tot je keukengerei en servies, maar ook de mogelijkheid om je mooiste servies en decoratieve items tentoon te stellen. Met maatwerk kun je de werkhoogte aanpassen naar persoonlijke voorkeuren.

Moderne keuken, gerealiseerd in de FA84 Reflex van Cleaf, met warme bronzen invloeden, inclusief ruim kookeiland en gouden details
Deze keuken, met een open kast, is gerealiseerd met de FA84 Reflex die warme bronzen invloeden en een luxe zijde-uitstraling combineert.

In de spotlight: moderne keuken met ronde vormen

Keuken, met ronde vormen in Japandi interieur, uitgevoerd in de S185 Quercia van Cleaf, welke de beleving van eikenhout geeft
Deze keuken is uitgevoerd in S185 Quercia

De keuken in dit interieur is gerealiseerd met de S185 Quercia, die bekend staat om zijn eikenhouten uitstraling. De S185 is mat klassiek bruin en past goed bij de lichte tinten in dit interieur. Met een HPL-variant van dit decor zijn de mooie ronde vormen gerealiseerd, die perfect passen in een kenmerkend Japandi interieur.

Decoratief plaatmateriaal in decor LS40 Poro Noce in warm noten decor in ronde toepassing met marmer werkblad
De bar en bartafels zijn uitgevoerd in de FB38 Talco
Keuken Japandi stijl in decoratief plaatmateriaal in decor LS40 Poro Noce in warm noten decor in combinatie met marmer werkblad
De keuken is uitgevoerd in de S185 Quercia

Wil je meer inspiratie? Bekijk onze verschillende keuken projecten en ontdek de mogelijkheden van decoratief plaatmateriaal.

Get the look in DecoLegno texturen

Wij helpen jou graag bij de materiaalkeuze. In onze showroom in Westzaan kun je de hele collectie bekijken en ook de toepassing in de DecoLounge en lunchroom. Ook op onze locaties in Echt, Duiven en Veldhoven kun je de collectie op grote panelen bekijken. Plan je afspraak via onderstaande knop.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle werkt sinds 2020 bij DecoLegno en heeft een passie voor interieur en de laatste trends. Met een scherp oog voor design en een liefde voor stijlvolle interieurs, deelt ze haar inzichten en inspiratie graag in haar blogartikelen. Haar favoriete DecoLegno structuur? De warme houtstructuur LS40 Poro Noce is volgens haar een echte sfeermaker in het interieur. 🔗 Link met Michelle

Profiel foto van Michelle Bakker