Showroom bezoeken Stalen bestellen
decolegno werken bij bg 1

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen én de antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je contact opnemen via info@decolegno.nl.

Alle resultaten tonen

ACCOUNTS EN BESTELLEN

Kan ik als particulier ook bij jullie bestellen? 

DecoLegno is een groothandel en levert uitsluitend aan de verwerkende partijen, zoals meubelmakers, keukenmakers, interieurbouwers etc. Voor prijsinformatie over maatwerk meubels, kun je dan ook terecht bij de partij die het voor jou zal gaan maken.

Hoe kan ik de prijzen zien?

Als zakelijke klant kun je met jouw webshopaccount de prijzen inzien op de website. Hier kun je meteen de voorraad zien en een bestelling plaatsen.

DecoLegno levert als groothandel uitsluitend aan zakelijke klanten. Als particulier kun je voor prijsinformatie terecht bij de partij die voor jou het maatwerk zal realiseren, zoals een meubelmaker, keukenmaker of interieurbouwer.

Wat zijn de kosten van stalen bestellen?

Het bestellen en verzenden van stalen is gratis.

Hoe maak ik een account aan?

Voor onze zakelijke klanten is het mogelijk om een webshopaccount aan te maken. Hiermee heb je onder andere inzicht in de verkoopprijzen en de voorraad en kun je op elk moment een bestelling doen. Klik hier om een webshopaccount aan te maken en zorg dat je jouw bedrijfsgegevens bij de hand hebt.

Hoe kan ik stalen bestellen?

Via onze webshop kun je eenvoudig gratis stalen aanvragen. Wij doen ons uiterste best om jouw stalen dezelfde dag te verzenden met PostNL.

DATASHEETS

DURASEIN®

Is de Durasein® solid surface collectie Greenguard gecertificeerd?

Ja de Durasein® solid surface collectie Greenguard gecertificeerd. Bekijk hier het Greenguard certificaat.

Waar moet ik op letten als ik meerdere platen van Durasein wil verwerken?

Bij de verwerking van meerdere platen is het belangrijk dat deze uit dezelfde batch komen, houd daarom rekening met het aantal te bestellen platen per project. Het batchnummer bevindt zich aan de zijkant van de plaat. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)75 616 50 64 of info@decolegno.nl

Waar vind ik het veiligheidsinformatieblad (VIB) voor Durasein® lijm?

Je vind het veiligheidsinformatieblad (VIB) voor Durasein® lijm hier.

Waar moet ik bij de verwerking van Durasein® solid surface op letten?

Donkere kleuren en kleuren met meer kleurstoffen in solid surface, kunnen gevoeliger zijn voor vlekken, en lijmnaden kunnen zichtbaar blijven, en zijn om deze reden minder geschikt voor een horizontale toepassing, waarbij sprake is van intensief gebruik. Denk aan werkbladen of balies. Meer technische informatie vind je in de verwerkingshandleiding.

Is Durasein® solid surface een constructief materiaal?

Durasein® solid surface dient te allen tijde verwerkt te worden in combinatie met een constructief materiaal. Solid surface is op zichzelf geen constructief materiaal.

MATERIAAL, VERWERKING EN ONDERHOUD

Per hoeveel meter kan ik ABS-band afnemen?

ABS is per 5 februari alleen nog beschikbaar per 50 of 100 meter waarbij de afrolkosten komen te vervallen

De toename in het aantal nabestellingen en de tijdrovende verwerking van de ABS-bestellingen is voor ons een aanleiding geweest om het beleid rondom ABS te wijzigen in het belang van de klant.Door de beschikbare lengtes terug te brengen tot twee lengtes, te weten 50 en 100 meter, kunnen we de ABS-orders aanzienlijk efficiënter verwerken. De afrolkosten bij afname van 50 meter komt te vervallen.

Uitzondering voor 48mm ABS

Het 48mm ABS-kantenband blijft als enige variant beschikbaar per 10 meter, aangezien er meestal minder dan 50 meter band besteld wordt. Ook hier worden niet langer afrolkosten voor berekend.

Kan DecoLegno ook HPL plakken?

DecoLegno is actief als groothandel van een aantal aansprekende merken, maar niet als verwerker. HPL plakken wij daarom ook niet zelf. Het is wel mogelijk om jouw bestelling af te leveren bij een bedrijf dat het in jouw opdracht verwerkt.

Wanneer gebruik ik HPL?

HPL is een zeer compacte plaat met een krasbestendige, gesloten toplaag. Dat maakt HPL breed inzetbaar: het is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Zo is HPL onder andere geschikt voor het bekleden van deuren. HPL is ook goed toe te passen als werkblad of balie in een kantoor, maar ook als aanrecht in een keuken of als wastafelmeubel in een badkamer.

Waar kan ik HPL toepassen?

HPL heeft meerdere materiaaleigenschappen die het geschikt maken om in de meest uiteenlopende projecten te gebruiken. HPL is namelijk onderhoudsvriendelijk door het dichte oppervlak, en heeft in veel gevallen antibacteriële eigenschappen. Voor ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt is HPL dus uitermate geschikt. Denk aan een ziekenhuis, scholen en kinderdagverblijven, schoonheidssalon of tandartspraktijk. Daarnaast is HPL krasbestendig en kan daarom verwerkt worden als werkblad, receptiebalie of een buffet.

Is HPL geschikt voor vochtige ruimtes?

HPL is zeker geschikt voor een toepassing in vochtige ruimtes. Omdat de platen altijd op een dragermateriaal bevestigd moeten worden, kun je in deze ruimtes kiezen voor watervast MDF of multiplex. Hoe het materiaal zich gedraagt in een vochtige ruimte, wordt namelijk bepaald door de eigenschappen van de drager en de afwerking van de randen. Door HPL zelf komt geen water en het zal niet delamineren. HPL is daarom geschikt voor een verwerking als blad in een wastafelmeubel.

Kan ik HPL gebruiken in een organisch ontwerp?

Je kunt HPL gebruiken voor organische ontwerpen, omdat het een dun materiaal is. Afgeronde hoeken in het ontwerp van een ontvangstbalie in een kantoor, maakt dat deze vriendelijk oogt en extra gastvrij. De HPL platen uit de collectie van DecoLegno zijn geschikt voor het aanbrengen van een flauwe radius.

Kan ik HPL op de muur bevestigen?

HPL moet je altijd verlijmen op plaatmateriaal. Daarom raden we het af HPL rechtstreeks op de muur te bevestigen. Wil je een wandbekleding of lambrisering in jouw ontwerp? Verlijm HPL dan op een dragermateriaal als multiplex of MDF. Voorzie de achterzijde van de drager van een backing, in de gelijke dikte als die van het HPL. Hierdoor trekt het materiaal niet krom. Denk van te voren goed na over de afwerking van de naden tussen de platen. Deze kun je nooit onzichtbaar wegwerken. Een tip is om ze juist te benadrukken. Dit kan door te werken met contrasterende profiellijsten, of een patchwork te maken van panelen in verschillende maten.

Wat betekent overlay?

Cleaf produceert alle hout en fantasiedecors in HPL standaard met overlay. Door deze extra beschermlaag is de plaat nog beter bestand tegen krassen. Houd er rekening mee dat deze overlay – die bij wijze van spreken als een transparant filter over de plaat heen ligt – met name bij donkere kleuren zichtbaar is als een lichte, melkachtige waas. Als je in een project HPL gaat combineren met decorspaanplaat in dezelfde kleur, dan zou dit bezwaarlijk kunnen zijn. Beoordeel een mogelijk kleurverschil tussen HPL en decorspaanplaat daarom altijd aan de hand van een staal. Als HPL niet is voorzien van een overlay, dan wordt dit apart vermeld in onze webshop. Deze HPL varianten zijn dan een directe kleurmatch met het decorspaanplaat. Cleaf produceert haar unikleuren standaard zonder overlay.

Waar moet ik op letten bij de keuze van HPL plaatmateriaal?

Let bij de keuze voor HPL plaatmateriaal goed op de plaatafmeting. Cleaf produceert op verschillende machines en dat resulteert in diverse plaatmaten. De meest voorkomende maten zijn 2760×2040, 3050×1300 en 4200×1300. Het is echter mogelijk om voor grotere projecten een andere lengtemaat te bestellen. De breedtemaat blijft altijd 1300mm. Voor de collectie HPL Specials geldt een afmeting van 2440×1220.

Let bij de keuze voor HPL plaatmateriaal op, of deze met of zonder overlay geleverd wordt. Zeker als je HPL gaat combineren met decorspaanplaat in dezelfde kleur. Bestel van beide een staal om het verschil in kleur en glansgraad te beoordelen.

 

Wat is het onderhouds- en reinigingsadvies?

Voor het reinigen van ons decoratief plaatmateriaal, verwijzen we je graag naar de schoonmaakinstructies. Bekijk hier de instructies voor het verwijderen van reguliere vlekken op decorspaanplaat en HPL en bekijk hier de instructies voor het verwijderen van witte waas (dit geldt voor interieurbouwers en meubelmakers).

Kan ik bij DecoLegno ook dragermateriaal bestellen?

DecoLegno levert uitsluitend decoratief plaatmateriaal. Basis dragermateriaal maakt geen deel uit van ons assortiment.

Hoe moet ik het ABS-band verwerken?

Het ABS-band moet verwerkt worden met een professionele kantenbandmachine.

Kunnen jullie de platen ook verwerken?

Nee, wij verwerken het materiaal niet zelf. DecoLegno levert als groothandel het plaatmateriaal aan de verwerkende partijen zoals meubelmakers, keukenmakers, interieurbouwers etc. Indien je op zoek bent naar een verwerker, kunnen wij je daarbij helpen. Neem daarvoor contact met ons op via info@decolegno.nl.

SHOWROOM BEZOEKEN

Hoe kan ik een afspraak maken voor bezoek aan de showroom?

Voor een optimale beleving van de collectie kun je een bezoek brengen aan een van onze showrooms. Daar presenteren wij de collectie op verschillende formaten, waaronder panelen van 230 x 50 cm. Onze grote showroom bevindt zich in Westzaan. Daarnaast kun je ons vinden in Duiven, Echt en Veldhoven. Plan hier een afspraak in.

VOORRAAD EN LEVERING

Rehau ABS-kantenband wordt direct geleverd vanuit de leverancier. Wat betekent dit voor mij.

Voor dit plaatmateriaal heeft DecoLegno een 2mm ABS-kantenband geselecteerd bij een andere producent. Wij kunnen niet garanderen dat dit een volledige match is. Dit ABS-kantenband wordt direct via de vervoerder van deze producent geleverd en wordt dus niet meegezonden met het plaatmateriaal. DecoLegno heeft daardoor geen inzicht in de leveringscondities. Transportkosten voor dit ABS-kantenband worden doorbelast.

Kan ik de producten ook ophalen? 

In overleg met onze afdeling Customer Support is het mogelijk om een afspraak te maken voor het ophalen van jouw bestelling. Ons magazijn is gevestigd in Roermond (LB). Neem hiervoor contact met ons op via +31 (0)75 616 50 64.

Kan ik goederen retour zenden?

De voorwaarden voor retourzendingen vind je in onze algemene voorwaarden, onder artikel 10.

Wat is de levertermijn?

Normaliter leveren wij volgens het ABC-principe.

– Dag A bestellen voor 17.00 uur

– Dag B order picking en afsturen

– Dag C leveren

Let op: Momenteel vinden er werkzaamheden plaats in ons warehouse om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren. Hierdoor kunnen wij helaas tijdelijk niet garanderen dat wij volgens het ABC-principe zullen leveren.

Hoe beïnvloedt dit jouw bestelling?

Vanwege de geplande verbeteringen kunnen wij niet altijd garanderen dat jouw bestelling de volgende werkdag wordt klaargemaakt en de dag daarna wordt geleverd. Er kan enkele dagen vertraging optreden, afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden in ons magazijn. Meer informatie lees je op deze pagina.

Neem voor meer informatie over de levering van jouw bestelling contact met ons op via 075-616 50 64 of info@decolegno.nl.

Hoe weet ik of een artikel op voorraad is?

Om te zien of een artikel op voorraad is, kun je inloggen met jouw zakelijke webshopaccount. Hier kun je ook meteen de prijzen bekijken en een bestelling plaatsen.