Showroom bezoeken Stalen bestellen
Personaliseer jouw interieurontwerp

Personaliseer jouw interieurontwerp

13-07-2022

Het creatieve team van DecoLegno is dagelijks bezig met de ontwikkelingen van de collectie passende materialen voor maatwerk interieurs. Door voortdurend te innoveren is het doel jou te helpen bij het creëren van unieke en kwalitatieve maatwerk interieurs. Het Designers Lab is dé plek voor interieurontwerpers om, met de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf, een uniek plaatmateriaal samen te stellen. Door het combineren van Cleaf structuren met de kleuren uit de Ovatta collectie, ontwikkel je een textuur waarmee je met jouw ontwerp kunt inhaken op het DNA van de opdrachtgever.   

Digitale print op plaatmateriaal

De wens om interieurs te personaliseren is een belangrijke tendens. Ook door onze samenwerking met Q-Panel bieden wij de mogelijkheid om een uniek plaatmateriaal te ontwikkelen. Tijdens de beurs Design District hebben wij dit concept – waarbij je exclusieve decors kunt printen op decoratief plaatmateriaal van Cleaf – gepresenteerd. Patrick Leering (directeur van DecoLegno) licht toe: “Q-panel kwam bij ons in beeld toen we op zoek waren naar een partij om onze Cleaf platen te scannen. Q-Panel heeft deze mogelijkheid én kan printen op elk gewenst plaatmateriaal. Wat mij aanspreekt is de creatieve vrijheid die je hebt. De digitale printtechniek biedt de mogelijkheid om zelf decors te ontwerpen, en die te laten printen op decorspaanplaat. Inspringen op trends is zo een stuk eenvoudiger en je kunt al per stuk iets laten maken in een relatief korte doorlooptijd “, aldus Patrick. 

Wandafwerking door Q-Panel

Over Q-Panel

Q-Panel heeft een uniek laksysteem ontwikkeld dat toonaangevend is in het duurzaam printen en lakken van plaatmateriaal voor interieur en exterieur. Zij kunnen vrijwel elk ontwerp printen op het gewenste plaatmateriaal; van grafische illustraties tot echte foto’s. De meerdere laklagen zorgen ervoor dat elk materiaal krasbestendig, stootvast en slijtbestendig is. Maar daar blijft het niet bij; het is ook nog eens vuilafstotend en Uv-bestendig, waardoor het plaatmateriaal een lange levensduur heeft.  

Exotische print op leerstructuur

Op de beurs Design District hebben wij dit concept gepresenteerd. In samenwerking met Q-Panel is een exotische afbeelding geprint op structuur Primofiore van Cleaf. Deze voelbare structuur geeft de natuurlijke beleving van leer. Het resultaat was een indrukwekkende wandafwerking. Meer over deze beurs lees je hier.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om interieurs te personaliseren met digitale printtechnieken? Neem dan contact op via 0752071072 of businessdevelopment@decolegno.nl

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij