Showroom bezoeken Stalen bestellen
Terugblik op een geslaagde editie Design District 2022

Terugblik op een geslaagde editie Design District 2022

15-06-2022

Op 8, 9 en 10 juni vond de beurs Design District plaats in de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Dit jaar stonden wij met maar liefst twee stands op Design District. Op ons vertrouwde plekje presenteerden wij de nieuwste innovaties in decoratief plaatmateriaal van Cleaf. Op de tweede stand presenteerden wij het nieuwe Durasein® solid surface programma, dat wij onlangs aan ons assortiment hebben toegevoegd. Kortom, een uitgebreid aanbod in passende materialen waarmee wij jou graag helpen bij het creëren en ontwikkelen van kwalitatieve, esthetische, duurzame en budgetvriendelijke interieurs en meubelconcepten.

Cleaf

Op onze Cleaf stand presenteerden we de nieuwste innovaties in decoratief plaatmateriaal, met een bijzonder verhaal. We hebben op een stijlvolle wijze laten zien hoe je deze kunt toepassen in bijvoorbeeld een hospitality omgeving, met verschillende toepassingen zoals een wandafwerking met lambrisering, een balie, zitbankje, plantenbak, linnenkast en badkamermeubel.

Deur bekleed met FC26 Alpaca met uitstraling van textiel
De deur is aan beide zijden anders bekleed
Deur bekleed met FC26 Alpaca met uitstraling van textiel
De deur past aan beide zijden in de bijbehorende ruimte

Opvallend waren de deuren die aan twee zijden bekleed zijn. Deuren leveren een belangrijke bijdrage aan de totale interieurbeleving. In het totale interieurplan kun je dus een link leggen met het materiaal dat is toegepast in de bijbehorende ruimte.

Stand DecoLegno Design District 2022 Garderobekast LR77 Sablé en UB40 Ovatta
De garderobekast is uitgevoerd in de LR77 Sablé in combinatie met de UB40 Ovatta
Stand DecoLegno Design District 2022 Garderobekast LR77 Sablé en UB40 Ovatta
De legplanken van de open kast zijn uitgevoerd in 28mm

In samenwerking met Allure kasten, is de linnenkast ontworpen. Omdat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel staat, krijgt de kast na de beurs een tweede leven in de showroom van Allure kasten. De linnenkast is uitgevoerd in een combinatie van de LR77 Sablé en de UB40 Ovatta. Opvallend in het ontwerp is het 28mm korpus.

Stand DecoLegno Design District 2022 wand
Met digitale printtechnieken, is de wand voorzien van een exotische print
Stand DecoLegno Design District 2022 wand
De basis is onze Primofiore, een melamine plaat met een leerstructuur

Ook de tussenwand trok veel aandacht. Via digitale printtechnieken kunnen gepersonaliseerde decors worden ontwikkeld voor interieurbouw. De basis is onze Primofiore, een melamine plaat met een leerstructuur. Deze is door Qpanel bedrukt met een exotische print. De plaat wordt veredeld met een laksysteem, waardoor deze kras- en stootvast is, reinigbaar en UV-bestendig is.

Wand met diverse vormen in decoratief plaatmateriaal op de beurs Design District
Het badkamermeubel is uitgevoerd in de LR27 Cheope. Op de achterwand zijn nieuwe en bekende decors te zien
Stand DecoLegno Design District 2022 Badkamermeubel Osiris
Het badkamermeubel is uitgevoerd in de LR27 Cheope

Tijdens Salone del Mobile in Milaan presenteerde topontwerper Osiris Hertman zijn lijn met badkamermeubels op Masterly – the Dutch in Milano. Voor deze lijn is Osiris Hertman een samenwerking aangegaan met DecoLegno. Decoratief plaatmateriaal is verwerkt in de meubellijn, wat resulteert in een uniek design. Osiris heeft gekozen voor de driedimensionale structuur van de collectie Cheope, welke is gecombineerd met een warm hout decor. Het bijzondere badkamermeubel is vanaf 16 augustus te bewonderen in onze nieuwe showroom in Westzaan.

Stand Durasein Design District 202
Stand Durasein® op Design District 2022

Durasein®

Op onze tweede stand presenteerden wij het nieuwe Durasein® solid surface programma, dat wij onlangs aan ons assortiment hebben toegevoegd. Met Durasein® wil DecoLegno jouw creatieve partner zijn, in het ontwikkelen van vernieuwende en originele ontwerpen. De solid surface collectie van Durasein® onderscheidt zich met betoverende en spraakmakende dessins. Decors met levendige aders, subtiele glitters of deeltjes die de beleving geven van glas, graniet of zandsteenkorrels. Maar ook tijdloze en eigentijdse unikleuren. Op de stand presenteerden wij een aantal unieke waskommen, geproduceerd door Klein Design. Deze waskommen zullen we hergebruiken in onze nieuwe showroom in Echt. De receptiebalie is ontwikkeld door Bone Interieurwerken.

Stand Durasein Design District 202
De waskom is uitgevoerd in Durasein®
Stand Durasein Design District 202
De waskom is uitgevoerd in Durasein® PAW075 Barnwood

Op naar Design District 2023

De beurs was voor DecoLegno een groot succes, mede dankzij de samenwerking met Van Hoof Interieurbouw, die voor ons de stand gebouwd heeft. Onze collega’s hebben veel bestaande relaties gesproken en geïnteresseerden kunnen inspireren. De beurs was weer erg goed georganiseerd, met stands van zeer hoog niveau. Het event bruiste van de energie en iedereen ging vol nieuwe inspiratie weer naar huis. Wij gaan ons alvast voorbereiden op Design District 2023!

Gebruikte decors Cleaf

Gebruikte decors Durasein

Foto’s: Ilco Kemmere

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker