Showroom bezoeken Stalen bestellen
Creatieve hub

Creatieve hub

16-06-2020

Het Designers Lab van DecoLegno is dé creatieve hub voor interieurarchitecten en -ontwerpers. Het is een plek om unieke interieurconcepten te ontwikkelen, een plek om samen met jouw klant materialen uit te zoeken voor maatwerk meubelen, een plek voor samenwerking en een plek voor inspiratie. Wil jij gebruik maken van deze ruimte? Plan je afspraak via onderstaande knop.  

Samenwerken

Juliëtte van der Hulst zittend met rood jasje en lamp
Juliëtte van der Hulst
Kaptafel en kamerscherm met poef in rustieke omgeving
Co-creatie met DE JUUL

Samen met interieurvormgever Juliëtte van der Hulst van DE JUUL is in het Designers Lab een co-creatie ontstaan om nieuwe texturen van Cleaf te verwerken een meubelconcept. Over de samenwerking was Juliëtte meteen enthousiast. “Ik pas regelmatig decoratief plaatmateriaal van DecoLegno toe in mijn projecten, maar het is echt heel bijzonder dat ik nu een vrij ontwerp mag maken. Ik ben heel blij dat ik hiervoor ben gevraagd”. Juliëtte vertelt over de inspiratie voor haar ontwerp. “In de periode van lockdown ben ik veel gaan bingewatchen. Ik heb zitten smullen van series als The Crown en The Queen’s Gambit. Met mijn notitieboekje op schoot vergaap ik me aan alle prachtige interieurs die me inspireren voor mijn eigen concepten. Het zaadje was geplant voor dit co-creatie project. Benieuwd naar het eindresultaat?

Materialen moodboards maken

Wilhelmine van Aerssen zit op een bank met kleurrijke stoffen en boek in hand
Wilhelmine van Aerssen
DecoLegno Traccia Moodboard beige, magazines
Moodboard met UA94 Traccia

Bij de ontwikkeling van onze collectie decoratief plaatmateriaal – wat we doen in het Designers Lab – kijken wij natuurlijk altijd goed naar wat er gebeurt in de wereld van design en interieurontwerp. Wat zijn de behoeftes van jou als interieurarchitect of -ontwerper? Wat is het actuele beeld als het gaat om vormentaal, kleuren, dessins en materialen? Hoe kunnen wij daar op inhaken? Daar praten we ook graag over met andere interieurprofessionals. Voor de lancering van de nieuwe Traccia textuur, gingen wij in gesprek met Wilhelmine van Aerssen van WVA Agenturen. Wij vroegen Wilhelmine ons te helpen bij het maken van inspirerende combinaties. 

Je eigen plaatmateriaal samenstellen

Fantasiebeeld van Solid Colours met blokken in blauw en geel
Solid Colours

Het Designers Lab is ook de plek waar jij een eigen textuur in decoratief plaatmateriaal kunt samenstellen. Het Solid Colours concept helpt jou bij het personaliseren van maatwerk meubelen en interieurs. De ingrediënten voor dit creatieve proces zijn 80 unikleuren uit de Solid Colour-collectie en vijf bijzondere structuren van Cleaf. Welke combinatie zou jij willen maken voor jouw opdrachtgever? Lees meer over de mogelijkheden via onderstaande knop. 

Locatie om podcasts op te nemen  

Podcasts zijn tegenwoordig populair. Het is de nieuwe manier van kennis en inspiratie delen, het gesprek aangaan en mensen verbinden. Het Designers Lab is de perfecte locatie op een podcast op te nemen. Dat deden wij al meerdere malen voor De Interieur Club. Samen met Laura Brokaar van MUGG. Kitchens spraken we over het realiseren van je droomkeuken in 6 stappen. Wil jij het Designers Lab gebruiken om een podcast op te nemen? Neem dan gerust contact met ons op. 

P.S. De apparatuur moet je zelf meebrengen 😊 

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate