Showroom bezoeken Stalen bestellen
Hoe maatwerk en stoffering samenkomen in het interieur

Hoe maatwerk en stoffering samenkomen in het interieur

08-05-2024

Bij de ontwikkeling van onze collectie decoratief plaatmateriaal, kijken wij natuurlijk altijd goed naar wat er gebeurt in de wereld van design en interieurontwerp. Wat zijn de behoeftes van jou als interieurarchitect of -ontwerper? Wat is het actuele beeld als het gaat om vormentaal, kleuren, dessins en materialen? Hoe kunnen wij daar vanuit DecoLegno op inhaken met onze collectie? Daarover gaan wij graag het gesprek aan met andere interieurprofessionals om kennis en ervaring uit te wisselen.

Voor de lancering van de nieuwe Traccia textuur in decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf gingen wij in gesprek met Wilhelmine van Aerssen van WVA Agenturen. Want in het interieur komt meubelmaatwerk altijd samen met stoffering. Materialen, kleuren en dessins in het interieurontwerp worden zorgvuldig op elkaar afgestemd. Wij vroegen Wilhelmine ons te helpen bij het maken van inspirerende combinaties.

DecoLegno Traccia Moodboard hout, geel en wit
LS69 Traccia & stoffencollectie Nobilis Opulence
DecoLegno Traccia Moodboard hout, stof en wit
LS69 Traccia & Stoffencollectie Nobilis Paris

Verfijnde lijnenstructuur

Een regelmatig ritme van verfijnde lijnen karakteriseert de Traccia structuur van Cleaf. Het subtiel voelbare hoog-laag effect geeft een elegante uitstraling aan dit decoratieve plaatmateriaal. In de LS69 zet een warm houtdecor de toon. Naarmate je meer afstand neemt, zullen de lijnen optisch vervagen. “De LS69 Traccia is een prachtige basis voor maatwerk in ieder interieurontwerp. De textuur laat zich goed combineren met verschillende dessins in stoffering. Denk aan het modern etnische dessin in de collectie Paris van Nobilis. Ben je op zoek naar iets meer retro, dan is de collectie Opulence van Nobilis prachtig. Een zwaardere kwaliteit, leverbaar in prachtige kleurstellingen”, aldus Wilhelmine.

Tip van Wilhelmine: “De Paris collectie van Nobilis is een 100% zijde stof. Zijde is een natuurproduct. Om verkleuring tegen te gaan adviseer ik om zijde gordijnen altijd te voeren. Dat voorkomt problemen en geeft bovendien een veel rijker gevoel. Zeker als je het voert met bijvoorbeeld molton.”

DecoLegno Traccia Moodboard beige, magazines
UA94 Traccia is een rustige basis
DecoLegno Traccia Moodboard hout, groen en roze
Stoffencollectie Ghirlanda van Designers Guild

Combineer kleur met een rustige basis

“Ben je op zoek naar stoffering voor een landelijke sfeer met veel kleur? Dan is de collectie Ghirlanda van Designers Guild wat je zoekt! Prachtige, kleurrijke bordursels op een rustig basisdoek zorgen voor veel sfeer. Met de Traccia textuur in decoratief plaatmateriaal in de unikleur UA94 combineer je de landelijke sfeer van de stof met een subtiel grafisch effect in het meubelmaatwerk”, aldus Wilhelmine.

De collectie Traccia is veelzijdig. Laat het materiaal door een professionele interieurbouwer of meubelmaker verwerken tot wandafwerking, in garderobekasten, openhaard meubels, balies of keukendesign in zowel particuliere- als projectinterieurs. Bestel snel je gratis stalen.

Over WVA Agenturen

Wilhelmine van Aerssen is agent in Nederland van toonaangevende merken op het gebied van interieurstoffen, behang, meubels, verlichting en accessoires. Het bedrijf is opgericht in 1981 en uitgegroeid tot een van de belangrijkste agentschappen van Nederland. De producten worden uitsluitend bij erkende dealers verkocht. De showroom, in het centrum van Amsterdam, is alleen op afspraak geopend voor de vakhandel. Particulieren zijn van harte welkom, maar alleen na afspraak en in gezelschap van hun decorateur of interieurarchitect. https://www.wva.nl/

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker