Showroom bezoeken Stalen bestellen
Hutten inrichten voor grote mensen

Hutten inrichten voor grote mensen

06-09-2021

Bij Juliëtte van der Hulst zat de liefde voor interieur er al vroeg in. Als jong meisje deed ze niets liever dan hutten inrichten en ze is verguld dat ze deze passie heeft kunnen vertalen in haar bedrijf DE JUUL Interieurarchitectuur. “Nu mag ik hutten van grote mensen inrichten”, aldus Juliëtte. DecoLegno nodigde haar uit om vanuit het Designers Lab met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen.  

Juliëtte was meteen enthousiast. “Ik pas regelmatig decoratief plaatmateriaal van DecoLegno toe in mijn projecten, maar het is echt heel bijzonder dat ik nu een vrij ontwerp mag maken. Ik ben heel blij dat ik hiervoor ben gevraagd”. Vrij om te ontwerpen was Juliëtte zeker. Geen opdrachtgever met een uitgebreid plan van eisen, maar ‘slechts’ de briefing om iets te creëren met de nieuwste texturen Lacca en Nadir van Cleaf.

Moodboard met verschillende materialen en kleuren
Het moodboard van Juliëtte

Bingewatchen inspireert voor creatief concept

Juliëtte vertelt over de inspiratie voor haar ontwerp. “In de periode van lockdown ben ik veel gaan bingewatchen. Ik heb zitten smullen van series als The Crown, Downton Abbey en The Queen’s Gambit. Met mijn notitieboekje op schoot vergaap ik me aan alle prachtige interieurs die me inspireren voor mijn eigen concepten. Het zaadje was geplant voor dit Co-Creatie project. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de slaapkamers in The Crown, dan zijn dit volwaardig ingerichte ruimtes waar je langdurig kunt verblijven. Naast een luxueus bed, ook een comfortabele zithoek, een kamerscherm om je achter te verkleden, een make-up tafel, gevoerde gordijnen, gestoffeerde lampenkappen en prachtige tapijten. Echt heel fascinerend en ik besloot daarom een make-up tafel en een kamerscherm te ontwerpen”, aldus Juliëtte.

Kamerscherm met contrasterende kleuren
Het kamerscherm in de FC60 Nadir en UB56 Ovatta

Kamerscherm om door een ringetje te halen

“Voor het kamerscherm heb ik gewerkt met de FC60 Nadir. Door het antraciet grijze decor én de voelbare structuur geeft dit plaatmateriaal echt de beleving van textiel. Zo’n stof waarbij je denkt aan een Italiaans maatpak. Dat vond ik helemaal passen bij mijn ontwerp. Ik hou erg van kleur en daarom koos ik, voor de omlijsting van het kamerscherm voor een flamingo oranje tint uit de Ovatta collectie (kleur UB56). Deze past weer mooi bij de stof die ik heb toegepast in de poef. Organische vormen maken een ontwerp vrouwelijker en zachter, en daar was ik natuurlijk naar op zoek. De ronde ring in de omlijsting is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog een belangrijke functie. Als je achter het scherm staat, kun je door de opening kijken naar de andere persoon in de ruimte. Deze ronde vorm uitvoeren in plaatmateriaal is wel een uitdaging, en daarom werk ik in dit Co-Creatie project samen met Pascal Koster. Hij is een echte ambachtsman, aan wie ik deze uitdaging toevertrouw”, aldus Juliëtte.

Laden uitgevoerd in Lacca met gouden knopjes
De gouden greepjes op de laatjes zijn de finishing touch

Ultieme luxe zit in de detail

Voor de make-up tafel heb je gekozen voor structuur Lacca. Waarom? “Ik heb Lacca toegepast in het ladenblok. Het mooie, gewolkte decor oogt zacht en de lichte taupe kleur heeft een bijna parelmoerachtige finish. Dit geeft veel sfeer. Ik heb Lacca gecombineerd met een marmer decor in het blad. Een make-up tafel is het ultieme symbool van luxe en dat gevoel wordt versterkt door de details. Zo is het ladenblok afgekant met contrasterend band in structuur Reflex. Deze is licht glanzend en geeft de beleving van zijdedraad. Ook de omlijsting van de spiegel is uitgevoerd in deze structuur. De gouden knopjes zijn de finishing touch”.

Prachtige kimono in kleurrijke stof
De kimono maakt het totaalplaatje compleet

Stof tot nadenken

Naast de textielstructuur in plaatmateriaal kunnen echte stoffen in dit ontwerp natuurlijk niet ontbreken. Juliëtte vertelt: “Stoffering is in dit ontwerp essentieel. Het zorgt voor de ultieme sfeer die ik voor ogen heb. Bij een make-up tafel hoort natuurlijk een poefje. Deze heb ik laten bekleden met stof Metropolis van Nobilis. Een prachtige, fluweelachtige stof met een geometrisch patroon. Leuk detail is dat deze stof ook is toegepast in de vliegtuigstoelen in de Netflix serie The Queen’s Gambit. En daar word ik natuurlijk super blij van!”.

En die kimono dan? “De kimono is gemaakt van de stof Monroe van Kobe. De kleurschakeringen is bijzonder rijk en het dessin heeft echt dat historische gevoel, wat natuurlijk heel erg past in het totaalplaatje”.  

Make-up tafel en kamerscherm met poef
De onthulling van het eindresultaat in de Metaal Kathedraal in Utrecht

Grande finale

Voor de finale presentatie van jouw ontwerp zijn we naar de Metaal Kathedraal in Utrecht gegaan. Hoe kijk je terug op deze onthulling? “Nou ik kan je vertellen dat ik nog dagenlang op een roze wolk heb gezeten. Dit hele project en de samenwerking met het team van DecoLegno en Pascal Koster heb ik als heel bijzonder ervaren. Het heeft tot heel veel wederzijdse creativiteit geleid en daar hebben we, zeker in deze tijd, echt behoefte aan. Ik ben super trost op het eindresultaat en het is precies geworden zoals ik het voor ogen had. Ik vond het super leuk dat ik ben uitgenodigd voor deze Co-Creatie”.  

“CREATIVITEIT EN VAKMANSCHAP GAAN HAND IN HAND BINNEN DE KADERS VAN HET MATERIAAL”

Patrick, Juliëtte en Pascal
Patrick Leering, Juliëtte van der Hulst en Pascal Koster

Co-Creators

Ontwerp: DE JUUL Interieurarchitectuur
Realisatie: Pascal Koster Interieurbouw
Fotografie & video: Revontuli
DecoLegno: Patrick Leering

Met dank aan:
Kobe Fab: Stof Monroe-2 voor kimono
Wilhelmina van Aerssen Agenturen: stof Metropolis van Nobilis voor poefje
Prodinter: knopjes lades make-up tafel en pootjes kamerscherm
Häfele: scharnieren kamerscherm
De Munk Carpets: vloerkleed Cartellino

Aan deze Co-Creatie werkten mee:
Juliëtte van der Hulst, Pascal Koster, Jeffrey de Bie, Teddy Gijsbers, Nils Middag en Saskia ten Cate.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Pascal? Dat lees je hier!

Het Designers Lab van DecoLegno

Het Designers Lab van DecoLegno is een plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Wij nodigen ontwerpers uit om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen. Dit ontwerp wordt in samenwerking met een interieurbouwer of meubelmaker uitgewerkt en gepresenteerd in de showroom van DecoLegno. Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand, binnen de kaders van het materiaal.

Gebruikte decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate