Showroom bezoeken Stalen bestellen
Kast op maat laten maken

Kast op maat laten maken

27-08-2024

Maatwerk kasten openen de deur naar een wereld vol mogelijkheden voor het creëren van unieke en functionele opbergruimtes. In dit artikel duiken we in de voordelen van maatwerk kasten. We presenteren inspirerende voorbeelden van hoe deze kasten een exclusieve sfeer kunnen toevoegen aan diverse ruimtes. Of je nu op zoek bent naar een op maat gemaakte kast voor de woonkamer, tv-kast op maat, opbergkast voor op het kantoor, wasmachinekast of een speciale schoenenkast; de opties zijn werkelijk eindeloos. 

FB77 Talco: lichte marmerlook gebruikt als achterwand in schoenenkast winkel
Met de FB77 Talco, die de karakteristieke uitstraling van Carrara marmer nabootst, krijgt deze winkelkast een verfijnde en stijlvolle uitstraling.

Voordelen van een kast op maat laten maken

De voordelen van een kast op maat laten maken zijn alom bekend. Allereerst benut je door maatwerk de beschikbare ruimte in elk project of interieur optimaal. Een op maat gemaakte kast past perfect bij een schuine wand of zelfs schuine daklijnen. Hierdoor blijven er geen ongebruikte hoeken of kieren over. Daarnaast biedt de keuze van materialen de mogelijkheid om de persoonlijke smaak van de opdrachtgever tot uiting te brengen. De materialen hebben een directe invloed op de algehele uitstraling van het ontwerp, en daarom selecteren ontwerpers deze zorgvuldig. Tot slot kan je aandacht besteden aan de afwerking van zowel de buiten- als de binnenkant van de kast. Hierdoor wordt de kracht en het vakmanschap van maatwerk interieurs extra benadrukt. 

Kastenwand met een exclusieve beleving 

Of het nu gaat om residentiële of kantoorprojecten, maatwerk kasten bieden een unieke en exclusieve beleving. Een recent project van Casper Schwarz Architects illustreert dit perfect. Voor het maatwerk in een kantooromgeving – Casper noemt dit een Habitoor – is gekozen voor de FB70 Concreta, een plaatmateriaal dat de voelbare structuur van cement combineert met een romige kleurnuance. Deze off-white variant zorgt voor een frisse en rustige uitstraling in het kantoor. De ontwerper heeft gebruik gemaakt van stijlvolle gebogen vormen, waarbij de kasten naadloos zijn geïntegreerd in het ontwerp. Dit resulteert niet alleen in functionele opbergruimte, maar ook in een esthetisch geheel dat bijdraagt aan een serene en professionele werkomgeving. 

Een kantoorpand met stijlvol gebogen vormen gecombineerd met kasten van de  off-white FB70 Concreta van Cleaf.
In deze ruimte is gewerkt met stijlvolle gebogen vormen met daartussenin kasten van hetzelfde plaatmateriaal, namelijk de FB70 Concreta.

Kastje open, kastje dicht 

Maatwerk kasten in keukens kunnen een unieke en stijlvolle uitstraling krijgen door het gebruik van decoratief plaatmateriaal. Dit biedt de mogelijkheid om zowel met deurtjes als open kasten te werken, zoals te zien is in deze keuken. In deze moderne keuken zijn de S171 Bruciato en de HM07 Piombo gecombineerd voor een verfijnde uitstraling. De Bruciato valt op door zijn unieke look die doet denken aan verbrand hout. De natuurlijke structuur en het ruwe reliëf creëren de indruk van een verkoolde toplaag, terwijl de wisselende lichtinval telkens een andere ervaring biedt. De Bruciato is aangevuld met de zwarte HM07 Piombo, dat een eigentijds, supermat oppervlak heeft. 

Geweven linnen en zachte wol 

Velen dromen van een walk-in-closet, een inloopkast die ruimte biedt aan kleding, schoenen een accessoires als handtassen en sjaals. Favoriete Cleaf structuren die veel worden toegepast in garderobekasten zijn de Penelope en de Alpaca. Deze zijn geïnspireerd op de look van geweven linnen en zachte Alpaca wol. De structuur is subtiel en voelt fluweelzacht aan. Het naturellen kleurenpallet geeft een comfortabele uitstraling. Met of zonder deuren, vormen ze een sfeervol maar neutraal canvas voor iedere garderobe.

Ontdek de nieuwe collectie  

Recent heeft DecoLegno vier nieuwe kleuren van het Alpaca decor aan haar collectie toegevoegd. De nieuwe kleuren, waaronder frisse beige tint FC31 en warme beige tint FC32, voegen een moderne en elegante touch toe aan elk interieurontwerp. In combinatie met decors die de beleving geven van natuurlijke vezels creëert deze collectie plaatmateriaal een warme sfeer in ieder interieurontwerp of maatwerkmeubel.  

Stijlvolle maatwerk kasten in een slaapkamer gemaakt van decoratief plaatmateriaal van Cleaf. Het plaatmateriaal is in de linkerkast een facetvorm verwerkt waardoor de deuren van de kast er zeer chique uitzien. Decor FA84 Reflex doet denken aan zijdedraad in een warme brons kleur. De ladekast aan de rechterzijde is gemaakt van een stoftextuur FC29 Alpaca in plaatmateriaal.
De subtiele verticale glansdraad van de FA84 Reflex voegt een vleugje elegantie toe aan deze slaapkamer, terwijl de FC29 Alpaca zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer.

Kastenwand in de slaapkamer 

De maatwerk kastenwand in deze slaapkamer is een ware blikvanger geworden door het gebruik van het veelzijdige Alpaca decor in combinatie met de luxe zijdestructuur Reflex. Het Alpaca decor, met zijn matte uitstraling en natuurlijke vezeltextuur, brengt een warme sfeer in de ruimte. Dit natuurlijke karakter wordt aangevuld door de Reflex structuur, die een vleugje elegantie toevoegt met zijn zijde-achtige glans en subtiele verticale glansdraad. Samen creëren deze decors een harmonieuze balans tussen natuurlijk en luxueus.  

Onze favoriete structuren  

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle werkt sinds 2020 bij DecoLegno en heeft een passie voor interieur en de laatste trends. Met een scherp oog voor design en een liefde voor stijlvolle interieurs, deelt ze haar inzichten en inspiratie graag in haar blogartikelen. Haar favoriete DecoLegno structuur? De warme houtstructuur LS40 Poro Noce is volgens haar een echte sfeermaker in het interieur. 🔗 Link met Michelle

Profiel foto van Michelle Bakker