Showroom bezoeken Stalen bestellen
Meubelmaatwerk met oog voor detail

Meubelmaatwerk met oog voor detail

14-11-2022

Meubelmaatwerk is wat wij doen. Nou ja, niet helemaal natuurlijk want daarvoor hebben wij jou als interieurbouwer of meubelmaker nodig. Om jou te inspireren hebben wij in ons nieuwe hoofdkantoor in Westzaan behoorlijk wat maatwerk toegepast, in de meest uiteenlopende texturen uit de collectie van Cleaf én solid surface decors van Durasein®. Met oog voor detail zijn kasten, werkplekken, roomdividers, keukens, de receptiebalie en zelfs de toiletten vormgegeven met decoratief plaatmateriaal. Nieuwsgierig? Kom dan gerust een keertje langs, of lees dit blog.

Deuren FC69 Concreta
De deuren zijn afgewerkt met FC69 Concreta in HPL
Balie uitgevoerd in FC69 Concreta
Kleurkoppeling decorspaanplaat, HPL en ABS-kantenband in maatwerk

Kleurkoppeling decorspaanplaat, HPL en ABS-kantenband

Het Italiaanse Cleaf werkt volgens het 3-productensysteem. De meeste Cleaf texturen zijn leverbaar in zowel decorspaanplaat als HPL en ABS-kantenband. In de receptiebalie bij DecoLegno zijn deze verschillende producttypen als kleurkoppeling met elkaar gecombineerd in structuur FC69 Concreta. De wandkast is uitgevoerd in decorspaanplaat, en de zwevende balie in HPL. Het stoere terrazzo decor is in spannend contrast met het stijlvolle houtdecor in de LR29 Riga. De voelbare lijnenstructuur in deze variant is dwars verwerkt in de ombouw van de receptiebalie. De FC69 Concreta is tevens in HPL gebruikt voor de afwerking van een aantal deuren.

Ontwerp Bureau voor interieurontwerp en architectuur STUDIOJEROENDEJONG
Realisatie Van Arkel Bouw
Grepen Prodinter
Verlichting via Studio Rublek

Keuken PAW018 Sahara Dune S174 Corteccia
In de maatwerk keukens is Cleaf plaatmateriaal gecombineerd met Durasein® PAW018 Sahara Dune
Keuken PAW018 Sahara Dune
In de maatwerk keukens is Cleaf plaatmateriaal gecombineerd met Durasein® PAW018 Sahara Dune
Keuken PAW009 Weathered Wood LR34 Sable
In de maatwerk keukens is Cleaf plaatmateriaal gecombineerd met Durasein® PAW009 Weathered Wood

Keukenontwerp met oog voor detail

In twee verschillende keukenopstellingen in het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno willen we inspireren met combinaties van decoratief plaatmateriaal van Cleaf en solid surface van Durasein®. In het kastwerk is gekozen voor een 18mm omlijsting met terugliggende fronten. Dit geeft een speels en eigentijds effect aan het ontwerp. Solid surface is verwerkt in het werkblad, de achterwand en de bar. De bar is omkaderd met een dubbele laag solid surface, en daartussen 18mm plaatmateriaal in hetzelfde decor als de fronten. Het barvolume rust op een plint van solid surface. De kleur van de grepen, de wasbak en de kraan is afgestemd op het plaatmateriaal en solid surface.

Keukenrealisatie Inserta KNS
Kokend waterkraan en wasbak van Selsiuz via Dekker Zevenhuizen
Grepen Prodinter
Keukenapparatuur Gaggenau

Kast in grijs plaatmateriaal met zwarte grepen
Structuur Lacca en Reflex zijn verwerkt in diverse maatwerkkasten
Kantoor met maatwerkkasten in FB64 Reflex
Structuur Lacca en Reflex zijn verwerkt in diverse maatwerkkasten

De kracht van maatwerk

Op diverse plekken in het kantoor van DecoLegno in Westzaan zijn maatwerk kasten te zien. Bij de werkplekken is gekozen voor rustige texturen als de Lacca en de Reflex in neutrale kleuren. De werkbladen van de bureaus zijn uitgevoerd in de anti-vingerafdruk textuur Piombo. Door het ingetogen kleurenpalet is een ruimte ontstaan waar geconcentreerd gewerkt kan worden. De kasten zijn uitgevoerd in 18mm plaatmateriaal met een extra omlijsting in 10mm plaatmateriaal. Dit geeft een verfijning in het ontwerp, die wordt versterkt door de lange stalen deurgrepen. In het korpus is een ander decor toegepast dan het frontmateriaal. Op die manier wordt de kracht van maatwerk onderstreept.

Kastenbouw Finitouch
Grepen Prodinter

Toilet FB38 Talco PM6092 Bohemian
Toiletmeubel in Durasein® PM6092 Bohemian
Toilet FB38 Talco PM6092 Bohemian
Wandafwerking in FB38 Talco en LS41 Poro Noce
Toilet FC19 Talco PAW051 Luna
Toiletmeubel in Durasein® PAW051 Luna

Groots gebaar in het kleinste kamertje

Dat plaatmateriaal ook geschikt is voor wandafwerking, laten we in onze showroom in Westzaan zien in de toiletten. We maken een groots gebaar in het kleinste kamertje met het uitgesproken marmerdecor Talco van Cleaf, dat zowel op de wanden als in de deuren is verwerkt. Het is een indrukwekkend gezicht omdat de tekening van het marmerdecor doorloopt van de wand in de deur. In iedere toilet is een ander decor verwerkt tot achterwand, en voorzien van ingebouwde ledverlichting. De wastafelmeubels zijn gemaakt met solid surface van Durasein®. Op professionele wijze is de wasbak geïntegreerd, in het blad is een uitsparing aangebracht om papieren handdoekjes in te deponeren, en de kastdeurtjes bieden toegang tot opbergruimte voor toiletaccessoires.

Wandafwerking en toiletmeubel, realisatie Custom Meubel
Spiegels Hipp-design

Lockerkasten in UB54 Primofiore
Veel maatwerk in het nieuwe kantoor van DecoLegno
DJ booth in FB49 Ares met groene stoffen bekleding
DJ-Booth in de DecoLounge

Altijd tijd voor muziek

Zoals de meesten van jullie weten, heeft DecoLegno oprichter Patrick Leering een passie voor muziek. Hij draait dan ook graag een plaatje, zelfs op het werk. Dus kon een DJ-Booth niet ontbreken in de DecoLounge. Op maat ontworpen door STUDIOJEROENDEJONG en uitgevoerd door Custom Meubel. De organische vorm zorgt ervoor dat het meubel licht en luchtig overkomt in de ruimte. Het meubel is gemaakt met Cleaf structuur Ares en deels gestoffeerd, met als subtiel detail een gekleurde bies op de grens waar het plaatmateriaal de stof tegenkomt.

Maatwerk kasten, realisatie Finitouch
Roomdividers (plantenbakken), realisatie Van Arkel Bouw
DJ Booth en platenbibliotheek, realisatie Custom Meubel

Meubelmaatwerk met oog voor detail, dat is wat wij willen laten zien in Westzaan. Je bent altijd welkom voor een rondleiding, of om materialen uit te zoeken voor jouw project.

Toegepaste texturen

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate