Showroom bezoeken Stalen bestellen
Hotel chique sfeer in de slaapkamer

Hotel chique sfeer in de slaapkamer

20-01-2022

De slaapkamer is een ruimte waar we, zeker in de winter, graag toeven. De dagen zijn kort, dus we kruipen op tijd onder de wol om een fijn boek te lezen, lekker te zappen of een beetje te knuffelen. Aan de inrichting van de slaapkamer besteden we dan ook steeds meer tijd. We decoreren er vrolijk op los met mooi bedtextiel, planten, sfeerverlichting, een leuk stoeltje of een sidetable aan het voeteneind van het bed. Wil je écht die hotel chique sfeer, dan zijn maatwerk onderdelen de oplossing. Met een op maat gemaakte bed achterwand of garderobekast geef je een luxe uitstraling aan de slaapkamer.

Bedachterwand in notenhout LS17 Poro Noce met bed
Een bed achterwand in warm notenhout
Bedombouw in warm hout LR27 Sablé
Wandbekleding met plaatmateriaal voor Hotel Chique sfeer

Bed achterwand

In de slaapkamer is één meubelstuk dominant, en dat is natuurlijk het bed. Deze wordt meestal ‘koud’ tegen de muur gezet. Maar wat dacht je van een maatwerk bed achterwand? Dat geeft veel sfeer én is bovendien super functioneel. Je kunt kiezen voor een eenvoudig blok waar je lekker met de kussens tegenaan kunt zitten, of voor een ombouw met nissen. Ook het bekleden van de hele wand geeft veel allure. Maatwerk kun je helemaal naar je eigen hand zetten, dus een plankje voor die foto van je lief, een nis voor boeken of ingebouwde verlichting…. het is allemaal mogelijk. Binnen de brede collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno vind je altijd een geschikt materiaal dat past bij de sfeer die jij voor ogen hebt. Of dit nou stijlvol notenhout, luxe leer of een speelse textiel textuur is. Jij bepaalt!

Kastenwand in eikenlook S128 Pembroke
Alle ruimte is benut met kastenwand in eikenlook
Legergroene garderobekast in UB54 Ovatta met logeerbed
Groen is een rustgevende kleur in de slaapkamer

Maatwerk past precies

Het is bekend dat je met maatwerk een ruimte optimaal benut. Slaap je bijvoorbeeld op zolder, dan is een maatwerk kastenwand ideaal. Deze past precies, zelfs onder een schuin dak. Standaard kledingkasten zijn qua maatvoering nooit helemaal ideaal. Of het is net te krap, of je houdt links en rechts ruimte over. En wat dacht je van die ruimte aan de bovenkant? Altijd een stofnest, en hoe fijn zou het zijn als je deze ruimte ook kunt benutten. Maatwerk is de oplossing! De voordelen van het optimaal gebruik maken van de ruimte, en de eindeloze keuze in materialen wegen absoluut op tegen de meerprijs ten opzichte van standaardoplossingen.  

collage van inspiratiebeelden van de slaapkamer
Inspiratie voor kleurtrends (bron Pinterest)
Kastenwand in blond hout S164 Fronda met open deur
Het blonde hout (structuur S164 Fronda) past goed bij de trendkleuren

Kleur in de slaapkamer

In de actuele woontrends zien we veel kleur. Kleur is direct van invloed op onze stemming, en daar kun je in de slaapkamer natuurlijk je voordeel mee doen. Blauw en groen staan bekend om hun rustgevende eigenschappen. Het zijn de kleuren van de natuur, en ze worden dan ook regelmatig gebruikt in de slaapkamer. In de kleurtrend in de slaapkamer verschijnen chocoladebruin, terra en beige tinten steeds vaker in het beeld. Deze aardse kleuren zorgen voor een warme sfeer en combineren goed met die op maat gemaakte inbouwkast van blond hout, fris wit bed textiel en raffia accessoires.

Bedachterwand met houten lamellen in LR28 Sablé
Spelen met latten in een bed achterwand
Kast in S133 Esperia en FC44 Nadir met witte wollen deken
Verras met een mooi kastinterieur

Speel en verras

In het huidige trendbeeld zien we dat er wordt gespeeld met latten en lamellen in het interieur. En ook dat kun je toepassen in de slaapkamer. In deze bed achterwand is het plaatmateriaal gefreesd. De elektra voor de verlichting is mooi weggewerkt en het warme houtdecor geeft veel sfeer.

De kracht van maatwerk zit hem in de details. Heb je een mooie inbouwkast, besteed dan niet alleen aandacht aan de materialen voor de buitenkant, maar ook die voor de binnenkant. Dat hoeft namelijk helemaal niet altijd wit te zijn. Verras bijvoorbeeld eens met decoratief plaatmateriaal dat de beleving geeft van geweven textiel. De collectie Nadir van DecoLegno leent zich bij uitstek voor kastinterieurs. En zo creëer je eigen hotel sfeer in de slaapkamer!   

Gebruikte decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate