Showroom bezoeken Stalen bestellen
De keuken, het hart van het huis

De keuken, het hart van het huis

23-02-2023

De keuken is het hart van het huis en vormt het decor voor de rest van het interieur. Daarom is er steeds meer aandacht voor het ontwerp van de keuken. Functionaliteit en esthetiek gaan daarbij hand in hand. De afzuigkap aan het plafond maakt plaats voor een geïntegreerde afzuiging in de kookplaat, kookeilanden met barfunctie of werkbladen die over de spoelbak heen schuiven… allemaal technische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de keuken steeds meer een sfeerelement in de ruimte wordt. 

Keuken S174 Corteccia
Keuken uitgevoerd in Cleaf S174 Corteccia en Durasein® PAW018 Sahara Dune

Maatwerk past precies

Met decoratief plaatmateriaal van Cleaf en solid surface van Durasein® kun je keukens creëren die aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Een maatwerk keuken past precies, want de ruimte wordt optimaal benut waardoor passtukken en restvormen tot het verleden behoren. En met de ruime keuze in de collectie van DecoLegno kun je het ontwerp precies laten aansluiten bij het DNA van de klant of de persoonlijke smaak van de bewoner. De kracht van maatwerk wordt onderstreept als je een bewuste materiaalkeuze maakt voor de fronten én het korpus. Zijn de fronten uitgevoerd in een tijdloze unikleur? Kies dan voor warm notenhout aan de binnenzijde van de kasten. 

Trends in de keuken

Met maatwerk kun je ook inhaken op de trends. Het trendbeeld op het gebied van keukens wordt steeds gevarieerder. Van licht naar donker, van ingetogen naar uitgesproken, een plek voor de prof maar ook een plek waar heel Holland bakt. Hout blijft populair, en wordt op ambachtelijke wijze verwerkt in fronten. We zien de blondere houtsoorten terugkeren, vaak gecombineerd met lichte klei-kleuren en natuursteen. In de afwerking van keukens wordt gespeeld met terug liggende fronten. Dit geeft een dynamisch effect aan het ontwerp. 

Keuken Cleaf UB25 Ovatta en Durasein TS070 Gadthena
Keuken uitgevoerd in Cleaf UB25 Ovatta en Durasein® TS070 Gadthena
HPL 9852 AFX Eden Grey anti-vingerafdruk
HPL 9852 AFX Eden Grey met anti-vingerafdruk

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze in het keukenontwerp draagt natuurlijk zijn steentje bij. Kies je voor sfeervol hout of toch liever een matte unikleur met anti-vingerafdruk eigenschap? Een keuken uitgevoerd in leer ligt niet echt voor de hand. Er kleven te veel praktische nadelen aan. Maar met decoratief plaatmateriaal, waarin je op zeer natuurgetrouwe wijze de textuur van leer ervaart, kan het wel. Decoratief plaatmateriaal van Cleaf is uitermate geschikt voor keukenontwerp. Door dit te combineren met solid surface van Durasein® heb je alle materialen voorhanden voor een stijlvolle keuken. Solid surface is geschikt als keukenblad, achterwand maar ook als omlijsting voor een barelement. Het materiaal is antibacterieel, onderhoudsvriendelijk en naadloos te verlijmen in grote werkbladen.  

Keuken fronten Cleaf HM00 Piombo en HM04 Piombo
Keukenfronten uitgevoerd in Cleaf HM00 Piombo en HM04 Piombo
Keuken korpus Cleaf LS13 Poro Noce
Korpus keuken uitgevoerd in LS13 Poro Noce

Tips

  1. Kies bij push-to-open voor een materiaal met anti-vingerafdruk eigenschappen
  2. Kies voor solid surface bij een groot werkblad omdat het naadloos te verwerken is
  3. Houd in het ontwerp rekening met de maatvoering van de inbouwapparatuur
  4. Met maatwerk kun je de werkhoogte aanpassen naar persoonlijke voorkeuren

Wij helpen jou graag bij de materiaalkeuze. In onze showroom in Westzaan kun je de hele collectie bekijken en ook de toepassing in de DecoLounge en lunchroom. Ook op onze locaties in Echt, Duiven en Veldhoven kun je de collectie op grote panelen bekijken. Plan je afspraak via onderstaande knop.

Gebruikte decors

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij