Showroom bezoeken Stalen bestellen
Werken in een inspirerende omgeving

Werken in een inspirerende omgeving

28-10-2022

In het post-covid tijdperk is de rol van het kantoor veranderd. We hebben immers ervaren dat veel werk gewoon vanuit huis gedaan kan worden. Voor interieurontwerpers en kantoorinrichters rijst dus de vraag ‘wat betekent dit voor de rol van het kantoor en de inrichting ervan?’. De functies van het kantoor worden opnieuw tegen het licht gehouden en vorm gegeven. Ook wij hebben bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno stil gestaan bij deze vraagstelling. Hoe wij dit hebben vertaald naar het interieur, lees je in dit blog. Een ding is gelukkig niet veranderd: een inspirerende en veilige omgeving draagt bij aan een prettige werksfeer en dat heeft weer een positief effect op de productiviteit. En daar wordt iedere werkgever natuurlijk blij van. 

Plantenbak in houtlook LS41 Poro Noce
Rustig en geconcentreerd werken in het nieuwe bedrijfspand van DecoLegno
Lockerkasten op kantoor in groene UB54 Primofiore

Comfortabele ruimte met aandacht voor akoestiek

Een toenemend aantal werknemers, fulltimers en parttimers en afwisselend thuis of op kantoor werken… allemaal factoren waar wij rekening mee moesten houden bij het ontwerpen van het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno. De transitie naar een flexibele benadering van de werkplekken was de oplossing. Collega’s die parttime werken of niet elke dag op kantoor zijn, hebben geen vaste werkplek meer. Hierdoor is extra capaciteit ontstaan. De standaard werkplekken zijn gesitueerd in een open ruimte. Bij het uitwerken van de indeling, de materialen- en de kleurkeuze is vooral gedacht aan het creëren van een comfortabele plek waar het prettig is om te verblijven, en waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek door te werken met zachte vloerbedekking, echte planten en speciale verlichtingsarmaturen. Voor het maatwerk hebben we rustige structuren in neutrale kleuren gekozen en de groene Primofiore (leerstructuur) als accent. Er zijn lockerkasten voor de persoonlijke spullen van collega’s, en prullenbakken zijn weggewerkt in de roomdividers. Op die manier is een serene werksfeer ontstaan waar rustig en geconcentreerd gewerkt kan worden.  

Kasten uitgevoerd in FC56 Lacca en UB54 Primofiore, door Finitouch
Grepen via Prodinter
Roomdivider (plantenbak) uitgevoerd in LS41 Poro Noce, door Van Arkel Bouw
Vloerbedekking van Interface, via Siersema
Akoestische verlichting van Xal, via Studio Rublek
Groendecoratie via Bruinsma Natuurlijk

Designers lab voor creatieve meetings
Creatie en samenwerking in het Designers Lab
Blauwe wand met groene bank en lichtslinger
Let’s meet in de DecoLounge

Plek voor creatie en sociale ontmoetingen

In het pand zijn diverse ruimtes gecreëerd die – naast de standaard werkplekken – geschikt zijn om elkaar op een andere manier te ontmoeten en/of samen te werken. Het Designers Lab is een ruimte voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Hier wordt dagelijks (samen)gewerkt aan de collectie van DecoLegno. Dit is ook de informele, interactieve ruimte waar in samenwerking met interieurvormgevers projecten gematerialiseerd kunnen worden. Het interieur dient als blanco canvas voor kleur en structuur in plaatmateriaal. Een totaal andere sfeer beleef je in de DecoLounge. Het is een plek om even koffie te drinken met een klant of collega, of te genieten van de vrijdagmiddag borrel. De setting is ongedwongen en informeel. Door de natuurlijke kleuren en materialen is een gastvrije en comfortabele sfeer ontstaan. Het Acosorb spuitplafond zorgt, naast de zachte vloerbedekking, in beide ruimtes voor een goed akoestische klimaat.  

Kast Designers Lab uitgevoerd in B026 Penelope, door Van Arkel Bouw
Grepen via Prodinter
Tapijttegels Designers Lab van Ege, via Siersema
Krukken en stoelen Rebel denim en army van Planq
Tafel Designers Lab HM00 Piombo, onderstel Attach van Lammhults
Tapijttegels DecoLounge van Studio Wae
Wandbank DecoLounge in Kvadrat Febrik Triangle, door Inserta KNS
Bistrotafels DecoLounge HM06 Piombo, door Jacco Bakker
Akoestisch spuitplafond van Acosorb
Verlichting via Studio Rublek

Vergaderruimte met grote tafel en houten kastenwand
Stijlvol vergaderen in Italiaanse sfeer
Stalen kozijn met bloemenschilderij
Een vergaderruimte met een Nederlands tintje

Vergaderen in stijl

Even de weekplanning doornemen met collega’s of een groep gasten ontvangen voor een kennissessie, de deelname aan de beurs HoutPro+ bespreken met het projectteam of een zakelijke afspraak met de accountant… in het nieuwe pand van DecoLegno zijn diverse ruimtes gecreëerd die hiervoor gebruikt kunnen worden. In de boardroom word je in stijl ontvangen. Deze donkere ruimte ademt de Italiaanse design sfeer van Cleaf. De grote wandkast is uitgevoerd in de warme houtstructuur Okobo, de nissen in de kast en het lamellen plafond in de FA84 Reflex. Het behang Citta di Castello van Arte toont een Italiaans stadstafreel en de tartan ruit in het tapijt refereert naar de mode. Indrukwekkend is de acht meter lange tafel die is gemaakt van  Durasein® solid surface, decor PAW066 Hickory. Een andere vergaderruimte ademt de Nederlandse sfeer. Het uitgesproken stilleven van Sander van Laar, dat middels een slimframe in de kast is verwerkt, zet de toon. Deze gepassioneerde vakfotograaf maakt digitale bloemenkunsten & stillevens die nooit meer verwelken. De afbeelding is geïnspireerd op de bloemenschilderijen uit de Gouden Eeuw. In de lichte vergaderruimte is het comfortabel zitten op de Ease stoelen van Arco, gestoffeerd in de Steelcut Trio van Kvadrat.  

Kast in S158 Okobo, lamellen plafond in FA84 Reflex, tafel in Durasein® PAW066 Hickory, door Van Arkel Bouw
Stoelen boardroom van Crassevig, via Charles & More
Behang boardroom Arte Citta di Castello, via Wandtotaal
Tapijt boardroom van Ege, via Siersema
Kast vergaderruimte in S158 Okobo, door Finitouch
Tafel vergaderruimte HM07 Piombo, onderstel Attach van Lammhults
Stoelen vergaderruimte Ease, van Arco
Tapijt vergaderruimte van Interface, via Siersema
Fotokunst vergaderruimte van Sander van Laar
Glazen systeemwanden, via Plan Effect

De rol van het kantoor heeft dus niet meer alleen te maken met het faciliteren van werkplekken, maar moet vooral ook voorzien in ruimte voor ontmoetingen en plek om samen te werken. Jij bent van harte welkom om ons nieuwe hoofdkantoor in Westzaan te bezoeken. Plan je afspraak in de showroom via onderstaande knop. Wil je een van de andere ruimtes gebruiken voor een creatieve sessie of overleg met jouw klant? Neem dan even contact met ons op.

Toegepaste decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate