Showroom bezoeken Stalen bestellen
Spelen met licht en reflectie

Spelen met licht en reflectie

14-11-2023

De catwalk shows van vooraanstaande modehuizen laten veel glans zien. Van prachtige satijnen stoffen, elegant parelmoer en glitters, tot feestelijke pailletten. Tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan zagen we de vertaalslag van deze tendens naar product- en interieurontwerp. Materialen die reflecteren, glimmen en spelen met licht voeren de boventoon.  

In hedendaagse interieurconcepten kun je op subtiele wijze inhaken op deze tendens. We streven naar de optimale indeling, mooie zichtlijnen en een gevoel van ruimtelijkheid. Zoveel mogelijk gebruik maken van het daglicht is het uitgangspunt. Spelen met reflectie kan door in het ontwerp materialen als glas, spiegels, glanzende edelmetalen en subtiele metallics toe te passen. Hierdoor komt een interieur tot leven en wordt het ruimtelijke gevoel versterkt. 

Metallic optiek in plaatmateriaal

Cleaf textuur Idea
Cleaf textuur Idea
Cleaf FB76 Reflex
Cleaf FB76 Reflex
Cleaf FB76 Reflex
Cleaf FB76 Reflex

Het vertalen van metaaloptieken naar decoratief plaatmateriaal vraagt om hoogwaardige technologieën en geavanceerde druktechnieken. In het Italiaanse Brianza, waar de fabriek van Cleaf is gevestigd, is een team van architecten en designers dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe decors en spraakmakende structuren. De collectie Reflex kunnen we, met recht, inmiddels een echte designklassieker noemen. De voelbare lijnenstructuur doet denken aan zijdedraad of het effect van een blokkwast. Deze wordt gecombineerd met metallic decors die spelen met licht. Nieuw is het lichte, parelmoerachtige decor FB76. Reflex is veelzijdig in zijn toepassing en laat zien dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen, maar ook subtiel voelbaar kan zijn. Verwerkt in een openhaardmeubel, wandkast of keuken geeft het direct een gevoel van stijl aan ieder interieur. Deze textuur laat zich goed combineren met andere materialen zoals hout, marmer, beton, natuursteen of leer. Maar ook met de eigentijdse unikleur UB21 Ovatta.

Nieuwe textuur Toucher

FB86 Toucher
Cleaf FB86 Toucher
Dior
Dior
Wandkast in FA84 Reflex
Wandkast in FA84 Reflex

De voelbare structuur Toucher van Cleaf vindt zijn inspiratie in het huidoppervlak van een pijlstaartrog. Het rulle, stroeve gevoel zorgt in deze collectie decoratief plaatmateriaal voor een bijzondere sensatie. Maar het is vooral de combinatie met het exclusieve decor FB86 die fascineert. De textuur die ontstaat is levendig alsof minuscule metalen snippers op de plaat zijn gestrooid. Dit zorgt voor een geraffineerd metallic effect. Het decor is makkelijk te combineren met andere varianten uit de Cleaf collectie. Dat maakt dat de FB86 Toucher breed toepasbaar is in zowel particuliere- als projectinterieurs. De collectie van Cleaf biedt een ruime keuze in decoratief plaatmateriaal met een metallic optiek. Lees ook het blog over metallic plaatmateriaal voor meer inspiratie.  

Gebruikte texturen

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate