Showroom bezoeken Stalen bestellen
Metallic plaatmateriaal

Metallic plaatmateriaal

29-10-2019

In hedendaagse interieurconcepten streven we naar de optimale indeling, mooie zichtlijnen en een gevoel van ruimtelijkheid. Zoveel mogelijk gebruik maken van het daglicht is het uitgangspunt. Spelen met reflectie kan door in het ontwerp materialen als glas, spiegels, glanzende edelmetalen en subtiele metallics toe te passen. Hierdoor komt een interieur tot leven en wordt het ruimtelijke gevoel versterkt.

FA08 Inspiratibeeld
Cleaf textuur Reflex
Kast FC56 Lacca
Cleaf textuur Lacca
FB30 Idea Inspiratiebeeld
Cleaf textuur Idea

Metaaloptieken in plaatmateriaal

In het Italiaanse Brianza, waar de fabriek van Cleaf is gevestigd, is een team van architecten en designers dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe decors en spraakmakende structuren. Het vertalen van de grote verscheidenheid in metaaloptieken naar decoratief plaatmateriaal vraagt om hoogwaardige technologieën en geavanceerde druktechnieken. Metaaloptieken vinden hun inspiratie in de architectuur en metallic statements zien we terug in het hedendaagse modebeeld. 

FB67 Metallic
Balie in FB67 Metallic

Van stoer industrieel tot hedendaags design

In de totale mix van materialen in een interieur is altijd een rol weggelegd voor metaal of een metallic afwerking. Dit zorgt voor een stoer of juist elegant accent, afhankelijk van het decor, de structuur en de glansgraad. Oude scheepswerven en fabriekshallen inspireren voor een industriële sfeer. De stoere industriële beleving van rauw en onbewerkt metaal spreekt aan. In decor FB67 Metallic van Cleaf beleef je de levendige look van blauwstaal. Deze variant leent zich bij uitstek om toe te passen in een ‘bold’ kantoor-, retail- of horeca concept. De subtiele glans in de gladde oppervlakte structuur speelt met het licht. 

FC93 Lacca
Cleaf textuur Lacca

Lakwerk met een subtiel glanzende finish

Textuur Lacca van Cleaf toont het effect van dekkend lakwerk. Het oppervlak van deze collectie decoratief plaatmateriaal is glad en vlak met een subtiel glanzende finish. De structuur combineert met decors die voor verschillende interpretaties vatbaar zijn: van gepolijst cement tot het gewolkte betonlook effect van een gietvloer tot gewalst staal. Of het decor toont een subtiel kleurverloop dat in verticale banen in elkaar overvloeit en een levendig effect geeft aan het interieurontwerp. 

FA84 Reflex Openhaardmeubel
Openhaardmeubel in FA84 Reflex
FA84 Reflex
Wandkast in FA84 Reflex
FA84 Reflex Keuken
Keuken in FA84 Reflex

Spelen met licht

De structuur Reflex van Cleaf kun je met recht een designklassieker noemen. De voelbare lijnenstructuur doet denken aan zijdedraad of het effect van een blokkwast. Deze wordt gecombineerd met metallic decors die spelen met licht.  Reflex is veelzijdig in zijn toepassing en laat zien dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen, maar ook subtiel voelbaar kan zijn. Verwerkt in een openhaardmeubel, wandkast of keuken geeft het direct een gevoel van stijl aan ieder interieur. Deze textuur laat zich goed combineren met andere materialen of texturen in plaatmateriaal zoals hout, marmer, beton, natuursteen of leer. 

FB67 Metallic
Keuken uitgevoerd in FB67 Metallic – blauwstaal – naar een ontwerp van Mariska Jagt

EIGENTIJDS KEUKENONTWERP

Spelen met licht en reflectie wordt kinderspel met de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf. De subtiel ogende en voelbare structuur Idea doet denken aan die van wild geborsteld aluminium. De eigentijdse kleuren combineren goed met andere Cleaf decors en lenen zich voor stijlvolle wandafwerking en hedendaags keukendesign.

In de keukentrends zien we een hernieuwde belangstelling voor metaal in de afwerking van de fronten. Bij vooraanstaande Italiaanse designmerken is aluminium en roestvrijstaal weer volop in beeld. Het wordt stijlvol gecombineerd met warme houtsoorten en decoratief natuursteen. Met de collectie Idea in elegant grijs of warm koper heb je een passend alternatief voor deze echte metalen en creëer je een eigentijds keukenontwerp. Met de rosé gouden, vergrijsde groen en goudgele variant verras je in spraakmakende retail- of horecaconcepten. 

LUXE KASTENINTERIEURS

Luxe in interieur design hoeft er niet altijd duimendik bovenop te liggen, maar kan ook subtiel voelbaar zijn. De collectie Reflex heeft een zacht glanzende, verticale belijning die doet denken aan zijdedraad of de stroken van een verfkwast. Naast de brons-achtige kleuren zorgen ook de koele zilvergrijs tonen voor een bijzonder warme sfeer.

Door in interieur- en meubelontwerp aandacht te besteden aan zowel de buiten- als de binnenkant van kasten wordt de kracht van maatwerk interieurs onderstreept. De uitstraling van de fronten is direct bepalend voor de totale sfeer in het project. Maar het is een afknapper als je de deuren open doet en je ziet een wit kastinterieur. Kies daarom voor iedere inbouw kast op maat decoratief plaatmateriaal aan beide zijden voor een optimale beleving en combineer de subtiele metallics van DecoLegno met warme houtsoorten voor extra sfeer.   

Collectie Onze favoriete metallic structuren

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate