Showroom bezoeken Stalen bestellen
Showroom in Echt geopend

Showroom in Echt geopend

04-07-2022

Om onze relaties in het Zuiden van het land beter te kunnen bedienen, heeft DecoLegno een nieuwe showroom geopend in Echt. Collega Ivo Vollema heet jou daar van harte welkom en helpt graag bij de materiaalkeuze voor jouw project. De hele collectie passende materialen van DecoLegno is te bekijken op grote panelen, zodat je een goede indruk krijgt van het decor en de structuur.

Een voormalig winkelpand aan de Diepstraat werd grondig verbouwd. Het enige dat behouden bleef, is de authentieke gevel in art deco stijl, waardoor het pand een karakteristieke uitstraling heeft. Wendy Achten van DesignStudio8 – een echte ambassadeur van DecoLegno – werd ingeschakeld om de verbouwing te begeleiden en het interieur vorm te geven. Natuurlijk was het uitgangspunt om zoveel als mogelijk te inspireren met toepassingen van materialen uit de collectie van Cleaf en de HPL Specials. Leer en natuursteen texturen werden gecombineerd met een natuurlijk kleurenpalet.

Wendy Achten voor de deur van DecoLegno Showroom Echt
Wendy Achten ontwikkelt het interieur van de showroom in Echt
Moodboard met verschillende stalen in DecoLegno Showroom in Echt
Moodboard voor het ontwerp van Showroom Echt

Grote panelen zorgen voor een optimale presentatie

Kast met stalen in de DecoLegno Showroom in Echt
De volledige collectie is te bekijken op grote panelen
Hoge tafel met stoelen in DecoLegno Showroom in Echt
We helpen je graag bij de materiaalkeuze

Voor het ontwerp van de showroom in Echt was het belangrijk om de volledige collectie van Cleaf, Durasein® en de HPL Specials op grote panelen (230x50cm) te tonen. Keer op keer blijkt dat deze enorm helpen bij het keuze proces, omdat je direct een beeld krijgt van het decor op een groter oppervlak. Natuurlijk is er ook ruimte voor de A4 stalen waarmee het ontwerp richting de eindklant gepresenteerd kan worden. In de showroom zie je diverse elementen waarin plaatmateriaal is toegepast, zoals kasten, een dressoir, een pantry en verschillende tafels. Maar ook in wand- en deurafwerking is gekozen voor decoratief plaatmateriaal. Je kunt het allemaal bewonderen in Echt.  

Pantry in stijl

Gouden kraan naar ontwerp van Osiris DecoLegno Showroom in Echt
De goudkleurige kraan naar een ontwerp van Osiris Hertman
Keukenblad in de DecoLegno Showroom in Echt
De pantry is uitgevoerd in een combinatie van de HPL Specials Brave Bronze en de UA80 Priomofiore

Geen showroom zonder een lekker bakkie koffie. Dus moest er in Echt ook een stijlvolle pantry komen. De fronten zijn uitgevoerd in de luxe leer textuur UA80 Primofiore van Cleaf. Deze is gecombineerd met een stoer natuursteen decor uit de HPL Specials collectie, Brave Bronze. Als finishing touch is gekozen voor een goudkleurige spoelbak en alles-in-een kraan naar een ontwerp van Osiris Hertman voor Selsiuz. Dit sluit mooi aan op de art deco gevel van het pand. Hoe drink jij je koffie?

Duurzame keuzes

Duurzame vloeroplossing van Studio Wae
DecoLegno Showroom in Echt met tafel en stoelen
Hergebruik van meubilair

Duurzaam design staat ook bij ons hoog in het vaandel. Daarom worden er in de showroom in Echt veel meubels hergebruikt die eerst in onze showroom in Wormerveer stonden. Onder andere twee prachtige kasten die zijn ontworpen door Osiris Hertman, maar ook een dressoir gemaakt met het eiken visgraat decor uit onze HPL Specials collectie.

Een vloerontwerp met tapijttegels draagt bij aan een prettig akoestisch klimaat. Onder de hoge spreektafel zijn tegels uit de collectie van Studio Wae toegepast. Deze zijn gemaakt van productie-uitval van de grote tapijtproducenten, met weef- en kleurfoutjes. Voor de vloeroplossing van Studio Wae hoeven dus geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden. En dat is goed voor het klimaat en de Co2 footprint.

Bezoek op afspraak

Wendy Achten en Ivo Vollema in de DecoLegno Showroom Echt
Wendy Achten en Ivo Vollema bespreken de materiaalkeuzes voor de DecoLegno showroom in Echt

Je kunt de showroom in Echt op afspraak bezoeken. Ben jij voorschrijver of verwerker? Stuur dan een bericht naar ivo@decolegno.nl. Ivo zal dan contact met jou opnemen om de afspraak in te plannen. Ben je particulier? Dan helpt onze interieuradviseur Marjolein van de Lisdonk jou graag. Zij is elke woensdag aanwezig in Echt. Een afspraak met Marjolein maak je eenvoudig via onderstaande knop. Het bezoekadres is Diepstraat 17 te Echt.

Gebruikte decors

Partners DecoLegno showroom Echt

Pantry, stalenkast, hoge tafel en etalage kisten | Plabos interieurbouw

Panelenkast, moodboard, bureaublad, wandafwerking werkplek, toilet fontein (Durasein®) en toilet wanden | HK Interieur & Design

Schilderwerkzaamheden | Sven Teleng schilderwerken

Gietvloer | Jaberg Bedrijfsvloercoating

Tapijttegels Circulair Boom | Studio Wae

Rond vloerkleed Xilento Intense Mosgroen | Webkarpet.nl

Verlichting | Unique Brands, geplaatst door Spectrum

Hanglamp Vertigo van Petite Friture | Hees Lights & Living

Deur toilet en deur Meterkast | Ideaal

Barkrukken Lanque van Norr11 | Bond Interior

Kraan en spoelbak in pantry | Selsiuz via Dekker Zevenhuizen

Groendecoratie | Evergreen kunstplanten

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate