Showroom bezoeken Stalen bestellen
Notenhout in meubelmaatwerk

Notenhout in meubelmaatwerk

Notenhout is hard op weg om een van de meest favoriete houtsoorten te worden voor meubelmaatwerk. Tijdens de Eurocucina in Milaan in 2020 werd deze stijlvolle houtsoort ook in keukendesign gespot. Bij Cleaf worden de trends in architectuur en design op de voet gevolgd en vertaald in nieuwe texturen in decoratief plaatmateriaal. En dat resulteerde een paar jaar geleden in de Poro Noce collectie die een zeer natuurgetrouwe beleving geeft van notenhout.

Er worden veel symbolische betekenissen toegekend aan verschillende boom- en houtsoorten. De walnoot wordt onder andere in relatie gebracht met gezondheid, welzijn en intelligentie, omdat hij op hersenen lijkt. Walnotenhout behoort tot een van de mooiste houtsoorten. In een ruimte waar Poro Noce, met zijn levendige nerf is toegepast, is het dan ook prettig verblijven. Een notenhout tafel of tv meubel, van particulier project tot kantoor, horeca, hotel of retailconcept. DecoLegno heeft inmiddels zes kleuren in de Poro Noce structuur in het assortiment.

Keukendesign in notenhout LS40 Poro noce
LS40 Poro Noce in keukendesign
Vergaderruimte met LS40 Poro Noce
LS40 Poro Noce notenhout kast

Voelbare lijnen verrijken notenhout decor

Een andere belangrijke trend in interieurontwerp is het spelen met geometrische lijnen. In de driedimensionale structuur Riga van Cleaf ervaar én voel je een hoog-en-laag lijnenspel. DecoLegno heeft beide tendensen gecombineerd in een nieuwe textuur: de LS40 Riga. De kleur van het notenhout decor LS40 krijgt nog meer diepte door de combinatie met de driedimensionale lijnenstructuur Riga. Met dit plaatmateriaal creëer je eigentijdse en stijlvolle interieuroplossingen. Je kunt ervoor kiezen om de lijnenstructuur in de lengte- of juist in de breedte te verwerken voor optische effecten in het interieurontwerp. Bestel snel je gratis staal om het bijzondere karakter van deze textuur te beleven.

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate