Showroom bezoeken Stalen bestellen
Lijnenstructuur Tolda

Lijnenstructuur Tolda

05-02-2024

We spelen nog steeds graag met geometrische vormen en grafische lijnen in het interieur. Niet alleen om een eigentijdse uitstraling te creëren, maar ook om ruimtelijke effecten te bewerkstelligen. De nieuwe Cleaf collectie Tolda haakt in op deze trend.

De collectie Tolda is op verzoek van DecoLegno door Cleaf ontwikkeld. De inspiratie werd gevonden in de houten dekvloer van een boot met zijn kenmerkende zwarte strepen. Cleaf heeft dit onregelmatige lijnenspel vertaald naar decoratief plaatmateriaal. De voelbare lijnenstructuur doorbreekt een natuurlijk eikenhout decor. Tolda is uit voorraad leverbaar in drie kleuren. Het blonde, eikenhout decor S209 zorgt voor een eigentijds kleurcontrast met de zwarte lijnen. Of kies jij liever voor de vergrijsde S210? Met het warm bruine, eikenhouten decor S211 creëer je de klassieke uitstraling van een houten dekvloer.

Dé woontrends van 2024

De woontrends voor 2024, zoals onlangs gepresenteerd op de meubelbeurs IMM in Keulen, tonen een eclectisch beeld waar ambachtelijke kwaliteit samenkomt met origineel design, veel kleur en opvallende dessins. Het kleurenpalet varieert van ingetogen naturellen tot aardse terra tonen. Opvallende accentkleuren zijn blauw en rood. Textuur Tolda laat zich goed combineren met deze accentkleuren en de verschillende interieurstijlen.

Moodboard met de rode UB46 Ovatta
moodboard met S210 Tolda en UB45 Ovatta

Eindeloos combineren

Het warme eikendecor van Tolda, in combinatie met de kenmerkende zwarte lijnen, zorgen voor een opvallende uitstraling. Tolda is geschikt voor verticale toepassing in meubelmaatwerk, zoals wandbekleding of fronten van kasten. Combineer Tolda als fronten in keukendesign met een werkblad van solid surface van Durasein®. Of in een slaapkamer met de rustgevende unikleur UB40 Ovatta. De mogelijkheden met Tolda zijn eindeloos!

Moodboard Tolda, Ovatta, Durasein
Materialenmoodboard met Tolda, Ovatta en Durasein®

In de DecoLegno showrooms kun je de Tolda op grote panelen bewonderen en combineren met andere structuren. Wist je dat jij – als interieurprofessional – ook jouw klanten kunt doorverwijzen naar de showrooms van DecoLegno? Ons team van interieuradviseurs staat klaar om ze te helpen bij het kiezen van de juiste materialen. Dat scheelt jou veel tijd. Na ieder bezoek informeren wij jou over wat er is besproken en welke materialen de klant heeft meegenomen. Maak een afspraak via onderstaande knop.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker