Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Dekker Interieur

In gesprek met Dekker Interieur

25-01-2021

Deze maand zijn we in gesprek met Marije Hartman, interieuradviseur bij Dekker Interieur. Voor onze rubriek ‘In Gesprek Met’ praten wij met interieurbouwers en meubelmakers die dagelijks bezig zijn met het verhogen van de kwaliteit van interieurs. Op ambachtelijke wijze ontwikkelen zij maatwerk oplossingen voor particuliere- en project interieurs. Oplossingen die ervoor zorgen dat ruimtes optimaal benut worden, zodat een interieur ontstaat dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Maar belangrijker nog, oplossingen die ervoor zorgen dat het prettig is om in deze ruimtes te verblijven.

Keuken uitgevoerd in de U129 Spessart
Keuken uitgevoerd in de U129 Spessart

Ambachtelijke kennis en zakelijke know how

Dekker Interieur is in 2014 opgericht door René en Pasquale Dekker. Marije vertelt: “Als ervaren meubelmaker en interieurbouwer was het de grote droom van René om een eigen bedrijf te beginnen. Zijn vrouw Pasquale heeft de Hogere Hotelschool afgerond en is vervolgens jaren werkzaam geweest in het organisatieadvies. Met het bundelen van deze ambachtelijke kennis en zakelijke know how ontstond het ideale fundament voor Dekker Interieur. Ik maak zelf sinds 2019 als interieuradviseur onderdeel uit van het team en samen maken wij alle wensen op het gebied van interieur werkelijkheid.”

TV meubel metallic decoratief plaatmateriaal
TV-meubel uitgevoerd in de FB67 Metallic

Geen dag hetzelfde

“Dekker Interieur is een interieurbouwbedrijf voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. De mogelijkheden voor interieuroplossingen zijn eindeloos. Wij ontwerpen, realiseren en monteren het gehele interieur, van kantoor, kelder tot zolder. Geen dag is daarom hetzelfde. Ik kijk naar de optimale indeling van de ruimte, naar de lichtinval, maar ook denk ik mee over de kleuren op de muren. Daarmee creëren wij een totaal oplossing voor de klant. Om de nieuwe of huidige woning helemaal naar wens in te richten zetten wij graag dat stapje extra”, aldus Marije.

Wandkast uitgevoerd in de FA33 ScaccoMatto

Alles onder één dak

“Bij het ontwikkelen van een nieuwbouw woning komt veel kijken en dienen er veel keuzes gemaakt te worden. Te beginnen met de lay-out van het droomhuis, vervolgens de vormgeving van het exterieur en dan de inrichting van het interieur. Bij voorkeur zitten wij in een vroeg stadium aan tafel, om mee te denken met het interieur. Vervolgens werken wij de ideeën uit in een 3D-ontwerp en maken wij voor de installateur de technische tekening met aansluitpunten. Dit om ervoor te zorgen dat het proces gestroomlijnd blijft. De interieuropdrachten worden in eigen fabriek gefabriceerd en door onze eigen monteurs op locatie geïnstalleerd. Alles onder één dak is dan wel zo prettig, ook voor de klant.”

Op de vraag waar Dekker Interieur trots op is, antwoord Marije: “Wij mogen adviseren voor de meest exclusieve interieurs. Voor iedere ruimte bedenken wij passende oplossingen voor bijvoorbeeld schuine wanden of kappen en diverse uitsparingen voor airco of warmtepomp installaties. Dat is het mooie van maatwerk. Je kunt de ruimtes optimaal benutten en een luxe afwerking zorgt voor een geweldig interieur. Dat is iets waar wij blij van worden en ook trots op zijn.”

Keuken in decoratief plaatmateriaal met eikenhout structuur
Keuken uitgevoerd in de S128 Pembroke

Stalen helpen bij de keuze van de materialen

“Een ontwerp valt of staat bij de keuze van de materialen. Door middel van goede 3D-impressies en mooie stalen geven wij de klant de optimale beleving. Wij werken samen met een aantal vaste leveranciers waarvan de producten passen bij de kwaliteit en uitstraling die wij willen leveren. DecoLegno is hier één van. Het ruime aanbod decoratief plaatmateriaal van DecoLegno in verschillende decors en structuren, biedt voor ieder interieur een passend materiaal. De kwaliteit en uitstraling is van hoog niveau, en dat horen wij ook terug van onze klanten.”

Heb je nog een tip?

“Veel klanten willen dat het gehele interieur mooi op elkaar is afgestemd. Door samen te werken met een partij behoud je daar de optimale controle over. En dat is waar Dekker Interieur goed in is.”

Hartelijk dank aan Marije Hartman van Dekker Interieur voor je medewerking aan dit artikel.

Ontwerp en realisatie Dekker Interieur


Ben jij interieurbouwer of meubelmaker en vind je het leuk om mee te werken aan deze rubriek? Stuur dan een berichtje naar marketing@decolegno.nl.

Collectie Gebruikte decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate