Showroom bezoeken Stalen bestellen
Design District – Catie doet verslag

Design District – Catie doet verslag

19-11-2021

In de karakteristieke Van Nelle Fabriek in Rotterdam was het begin november weer een optimistisch geroezemoes van design minnende vakgenoten. We konden ons hart ophalen aan al het designnieuws en bijpraten met collega’s uit het vak. Natuurlijk was DecoLegno aanwezig om haar noviteiten te presenteren. Maar onze Interieur Adviseur Catie liet haar licht schijnen over de rest van de beurs en doet verslag.

Stoelen in diverse kleuren met tafel
Mixu stoel van Arper
Zwarte stoelen met tafel en lamp
Peak Chair van Occony

Duurzaamheid maakt indruk

“Er is duidelijk behoefte aan een gevoel van positiviteit. In de twee beurshallen was vooral veel kleur te zien en dat gaf direct positieve energie. De thema’s duurzaamheid en het hergebruik van materialen waren het meest in het oog springend en lopen als een rode draad door de beurs.   

Als antwoord op het duurzaamheidsvraagstuk presenteerde het gevestigde label Arper de collectie Mixu: duurzame, innovatieve en simplistische stoelen en krukken. Met het driedelige systeem van zitting, rugleuning en de basis kun je eindeloos mixen en je eigen, unieke ontwerp samenstellen.

Het Nederlandse designlabel Occony werkt met lokale ontwerpers en producenten, die uitsluitend recyclebare materialen gebruiken. Denk aan afvalpapier, kokosnotenhaar, gerecyclede stoffen en reststromen uit de land- en tuinbouw. De Peak Chair van Joost van der Vecht bijvoorbeeld. Deze is opgebouwd uit cellulose, afkomstig uit afvalstromen. De stoel is genomineerd voor de ARC21 Meubel Award.”

Beursstand met groene akoestische wandbekleding
Beursstand van Abstracta
Zandkleurige akoestische wandbekleding met bureau
Akoestische wandbekleding van Abstracta

Akoestische interieuroplossingen

“Naast veel aandacht voor duurzaamheid werden er ook veel akoestische interieuroplossingen gepresenteerd. Het Zweedse Abstracta levert akoestische oplossingen voor ontmoetings- en werkplekken. Hun producten, van zitmeubels tot plantenbakken en van wandtextiel tot lampen, leveren allemaal een positieve bijdrage aan het akoestische klimaat.

Dat akoestische oplossingen hand in hand gaan met duurzaamheid, laat ook Het Stille Verzet zien. Zij maken duurzame, bio-based en circulaire akoestische oplossingen. Al hun geluiddempende oplossingen zijn ‘groen’ en daarnaast bijzonder fraai.

Ook de stand van Moods bracht een glimlach op mijn gezicht. En dat bleek niet geheel onterecht, want inmiddels weten we dat ze de prijs voor de beste stand hebben gewonnen. Op unieke wijze werden hun keramische materialen gepresenteerd, met veel kleur en uiteenlopende vormen. ”

Kortom, het was genieten van het inspirerende aanbod van jonge ontwerpers, beginnende labels en gevestigde merken. De presentaties waren van hoog niveau en dat maakt dit event voor ons interieurprofessionals altijd een genot om te bezoeken. Ik kijk alweer uit naar de editie in 2022”, aldus Catie.  

De vrolijk gekleurde beursstand van DecoLegno op Design District

DecoLegno blikt terug op een inspirerend Design District

Collega’s ontmoeten en bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de branche, dat is wat wij graag doen. En dat kon gelukkig weer tijdens Design District. Na een lange periode van beurs-stilte konden wij ook lekker uitpakken. In onze vrolijk gekleurde stand (uitgevoerd in de UB56 Ovatta) was het een gezellige drukte en konden we vol trots de nieuwe texturen in de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf presenteren. Ook kon je het co-creatie meubel bewonderen, dat wij in samenwerking met Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur hebben ontwikkeld. Juliëtte was zelf aanwezig om het verhaal achter het ontwerp persoonlijk toe te lichten.

Over Catie Bakker, de auteur van dit artikel

Catie is onze Interieur Adviseur. Ze inspireert de bezoekers van DecoLegno en helpt hen bij het maken van materiaalkeuzes. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is de Primofiore. Mooi om te zien en te voelen en deze decors zijn in veel verschillende interieurstijlen toepasbaar.

Profiel foto van Catie Bakker