Showroom bezoeken Stalen bestellen
City chic meets feng shui

City chic meets feng shui

21-09-2021

Als je op zoek bent naar een City chic interieur met een vleugje glamour, dan ben je bij Debby Conejo aan het goede adres. In haar ontwerpen zoekt ze altijd naar contrast, en combineert warme materialen als stof en hout smaakvol met marmer en gouden details. Debby werkt graag met decoratief plaatmateriaal van Cleaf. Wij mochten met haar binnenkijken bij een aantal prachtige appartementen in het Gooi waarvoor zij de interieurs ontwikkelde. 

Kast
Wandafwerking met notenhout LS13 Poro Noce en textielstructuur Spigato

Ik geloof in balans

Sinds 2015 heeft Debby van haar hobby haar beroep gemaakt. “Vastgoed & interieurdesign waren al jaren een hobby. Ik kocht af en toe een appartement, richtte het dan in en bracht het terug naar de markt voor verkoop of verhuur. Na verschillende projecten in Amsterdam ben ik in het Gooi terecht gekomen. Ik werk voornamelijk in het hoge segment, waarbij mijn doel is om de woning maximaal te laten spreken. Lucht, openheid, warmte en ruimtes optimaal benutten. Daar waar mogelijk werk ik volgens de principes van feng shui. Ik geloof in die balans”, aldus Debby.

Voorzetwand
Voorzetwand boven haard is bekleed met LR29 Cheope
Wandafwerking
Wandafwerking met houttextuur in S158 Okobo

Een interieur ‘aangekleed’ met verschillende materialen

Wat opvalt in de interieurs van Debby is dat verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd. Debby licht toe: “Ik werk altijd met meerdere materialen in een interieur. Wanden bekleed ik graag met iets speciaals en voelbaars. Dat maakt de wand zoveel spannender dan witte stuc. Plaatmateriaal van DecoLegno leent zich daar fantastisch voor. Ook neem ik bijna altijd een haard mee in het ontwerp, omdat er dan een mooie voorzetwand ontworpen kan worden waardoor de hele ruimte gelijk ‘aangekleed’ is. Daarnaast is een haard natuurlijk heerlijk aangenaam en gezellig”.

Wandafwerking
Wandafwerking in marmer look FB77 Talco

Betaalbaar marmer

“Natuurlijk heb ik in mijn opdrachten ook te maken met het budget van de klant. Daarom is een mix van natuurlijke materialen en plaatmateriaal ideaal. Daarmee kun je het project financieel in evenwicht houden. Voor de wandafwerking in deze woning heb ik gekozen voor een marmer decor in plaatmateriaal. Dit geeft een luxe uitstraling aan het interieur zonder dat het koud aanvoelt. Ik heb gespeeld met de naad tussen de platen door te werken met een bronzen strip. Dit geeft weer een extra accent”.

Inloopkast
Inloopkast met kast uitgevoerd in leertextuur U129 Primofiore
Inloopkast
Garderobe in entree in notenhout LS13 Poro Noce

Hotelsfeer

“De snelste manier om een hotelsfeer aan de woning te geven is om te werken met plaatmateriaal. Bepaalde texturen – bijvoorbeeld een warme notenhout of een luxe marmer – laat ik in verschillende ruimtes terug komen, waardoor je deze als het ware met elkaar in verbinding brengt. Dat zorgt voor eenheid in het totale interieur. In de garderobe heb ik dezelfde notenhout toegepast als in de wandafwerking in de woonkamer. Op die manier heb je bij binnenkomst direct sfeer, en dat geeft een aangenaam gevoel. Ik ben gek op inloopkasten. Als de ruimte het toelaat, neem ik er altijd een mee in het ontwerp. Ook voor de kastdeuren kies ik voor een textuur die een aangekleed en luxe gevoel geeft, zoals de prachtige leervariant Primofiore”, aldus Debby.

Openhaardmeubel
Openhaardmeubel in structuur FA84 Reflex
Keuken
Achterwand in keuken in structuur FA84 Reflex

Subtiele luxe

Dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen bewijst de textuur Reflex. Debby: “Ik ben fan van voelbare, 3D structuren. De Reflex heeft een subtiele glans en een voelbare lijnenstructuur die doet denken aan zijdedraad. Dat geeft een rijke en chique uitstraling. In deze woning heb ik de Reflex verwerkt in de schouw van de openhaard en als achterwand in de keuken”.

Tip van Debby

“Kijk vooral in mogelijkheden. Ik zie mensen vaak worstelen vanuit een ‘bestaande’ situatie. Maar doe eens gek, gum die muren eens weg op de tekening, haal er eens een deur uit en kijk hoe de ruimte dan gaat voelen. En durf vooral!”

Ontwerp: Debby Conejo

Fotografie: Esther Scherpzeel

Gebruikte decors

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij