Showroom bezoeken Stalen bestellen
Zin in maatwerk kasten

Zin in maatwerk kasten

13-09-2019

De voordelen van maatwerk kasten zijn alom. Om te beginnen wordt de ruimte in ieder project of interieur optimaal benut. Een maatwerk kast sluit mooi aan op de wanden, plafond of schuine daklijnen. Door de keuze van de materialen geef jij als ontwerper of interieurbouwer uiting aan de persoonlijke smaak van de opdrachtgever. De gekozen materialen zijn direct van invloed op de totale uitstraling van het ontwerp en daarom worden deze door vormgevers weloverwogen gekozen. Door aandacht te besteden aan de afwerking van zowel de buiten- als de binnenkant van een kast, wordt de kracht van maatwerk interieurs onderstreept.

Maatwerkkast in FB30 Reflex
Maatwerkkast in FB30 Reflex
Maatwerkkast in FB30 Reflex
Maatwerkkast in FB30 Reflex

Kasten op maat met de allure van zijde

Met decoratief plaatmateriaal van Cleaf ontwerp en maak je maatwerk kasten met een hoge designwaarde. Het interieur van een walk-in-closet of keukenkast (zie bovenstaande afbeeldingen) krijgt allure met de verfijnde zijdestructuur die zichtbaar is in de collectie Reflex. De verticale glansdraad is subtiel, want luxe hoeft er niet altijd duimendik bovenop te liggen.

Maatwerk kast uitgevoerd in PrimoFiore en Fusion

Kastenwand met een exclusieve beleving

Ben je op zoek naar materiaal om een kastenwand in een residentieel of kantoor project te creëren met een exclusieve beleving? In bovenstaande afbeelding (ontwerp Dimitri De Roeck Interiors) is de beleving van textiel in de fronten (structuur Fusion) gecombineerd met een korpus uitgevoerd in leerstructuur PrimoFiore met fantasie decor. De stijlen, uitgevoerd in de warme houtstructuur Sablé zorgen voor een grafisch lijnenspel. Ook in onderstaande wandkast (ontwerp van Allure kasten) is een materialenmix van LR28 Sablé en PrimoFiore (FC33) zichtbaar. Deze materialen geven status aan ieder interieur, zowel particulier als project gerelateerd. De platen hebben aan beide zijden een gelijke structuur en daarom zijn ze goed toe te passen in open kasten.

Wandkast in FC33 PrimoFiore en LR28 Sablé

Kastje open kastje dicht

Decoratief plaatmateriaal is bij uitstek geschikt voor maatwerk keukens. Iedere keuken wordt uniek door de mix van verschillende materialen of decors. Ook hier gaat het ontwerp verder achter de deur van de keukenkasten. En daarmee wordt de kracht van maatwerk onderstreept. Dit keukenontwerp van Onyx Kitchen is mooi in zijn eenvoud. De fronten zijn uitgevoerd in de collectie Piombo. Bijzonder van dit materiaal is de matte optiek en de speciale anti-vingerafdruk eigenschap. De verrassing zit achter de deurtjes. Daar is een warme notenhout zichtbaar met een natuurlijke uitstraling (collectie Poro Noce).

Keuken in de kleur HM04 Piombo
Keukenkasten uitgevoerd in de roomwitte HM00 Piombo en de taupekleurige HM04 Piombo
Binnenkant kast in houtlook Poro Noce
Korpus van de keukenkasten is uitgevoerd in LS13 Poro Noce

Geweven linnen en zachte wol

Velen dromen van een walk-in-closet, een inloopkast die ruimte biedt aan kleding, schoenen een accessoires als handtassen en sjaals. Favoriete Cleaf structuren die veel worden toegepast in garderobekasten zijn de Penelope en de Alpaca. Deze zijn geïnspireerd op de look van geweven linnen en zachte Alpaca wol. De structuur is subtiel en voelt fluweelzacht aan. Het naturellen kleurenpallet geeft een comfortabele uitstraling. Met of zonder deuren, vormen ze een sfeervol maar neutraal canvas voor iedere garderobe.

Kastenwand FA41 Penelope
Wandkast is FA33 ScaccoMatto
Maatwerkkast in LR34 Sablé

Collectie Gebruikte Decors | Maatwerk kasten

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker