Showroom bezoeken Stalen bestellen
Woonboerderij met een ‘Farm Chique’ interieur

Woonboerderij met een ‘Farm Chique’ interieur

26-07-2021

In de landelijke omgeving van het Gelderse Duiven, ligt een prachtige woonboerderij uit 1925. Met een moderne werkruimte, authentieke stallen en een kapschuur, straalt deze boerderij luxe en karakter uit. De boerderij werd door Esther van Duinen, van Coce Lifestyle and Interior, omgetoverd tot een woning met een droominterieur. Dat resulteerde onlangs in een prachtige publicatie in het magazine The Art of Living.

Kastenwand uitgevoerd in LM08 Tranché
De kastenwand in LM08 Tranché geeft de woonboerderij een authentieke uitstraling

Farm Chique’ woonboerderij

De stijl van de woonboerderij kreeg al snel de naam ‘Farm Chique’. Het interieur ademt allure en luxe, maar is tegelijkertijd rustig en tijdloos. In het interieurontwerp koos Esther voor natuurlijke materialen en kleuren om het authentieke karakter van de boerderij perfect tot zijn recht te laten komen.

“Door de bijzondere indeling en maatvoering van de boerderij ontkwam ik er niet aan om veel maatwerk door te voeren. Op die manier kon de ruimte optimaal benut worden en een eigen sfeer ontstaan. Ik heb ervoor gekozen om de scheidingswanden, de keuken, kastenwanden, side table en het bedmeubel uit te voeren in hetzelfde materiaal. Op die manier ontstaat rust en balans in het interieur”, aldus Esther.

Keuze voor materialen

Voor al dit maatwerk koos Esther voor decoratief plaatmateriaal uit de collectie van Cleaf. Structuur Tranché heeft de natuurlijke uitstraling van fijn bezaagd eikenhout. En dat past mooi bij de authentieke elementen in de boerderij. Je ziet dit materiaal dus terug in al het maatwerk.

Van de wand vullende kast met ingebouwde gashaard in de eethoek tot de volledige keuken, van scheidingswanden tot een werkblad dat ruimte biedt aan een extra werk- of studeerplek. Het interieur krijgt daarmee een eigentijds en tijdloos karakter. Door middel van gekleurd glas in de styling en groendecoratie kan er subtiel gespeeld worden met accentkleuren.

Tafel uitgevoerd in LM08 Tranché van DecoLegno
Tafel in de slaapkamer

Woonboerderij met hotel-chique sfeer

“In de keuken is gekozen voor een ontspannen low-dining eetgedeelte met een verlaagd plafond. Deze strategische plek biedt ruim zicht op de voor- én achtertuin” vertelt Esther aan The Art of Living. Het keukenblok en de keukenwand zijn uitgevoerd in de structuur Tranché. De maatwerk kastenwand met gashaard bij de tafel vormt een doorgang naar de werkruimte. De ouderslaapkamer heeft een hotel-chique sfeer, met overheersend bruine en groene tinten. Om rust en eenheid te behouden in de gehele woning, is ook het bedmeubel uitgevoerd in de Tranché. Achter het bed bevindt zich een walk-in-closet met aansluitend de badkamer.

Keuken uitgevoerd in LM08 Tranché van DecoLegno
De keuken van de woonboerderij is volledig uitgevoerd in LM08 Tranché
Keuken uitgevoerd in LM08 Tranché van DecoLegno
Keuken uitgevoerd in LM08 Tranché van DecoLegno
Bedmeubel uitgevoerd in LM08 Tranché van DecoLegno
Het bedmeubel geeft de slaapkamer een ‘hotel chique’ sfeer

Coce Lifestyle and Interior (spreek uit als Cozy) staat voor een luxueus, stijlvol en modern, wat toch tijdloos is en warmte uitstraalt. En precies dat is terug te zien in deze ‘Farm Chique’ woonboerderij.

Interieurontwerp: Esther van Duinen – Coce Lifestyle and Interior

Inspiratie voor het artikel: De kunst van een droominterieur, Cai Vosbeek voor The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten

Gebruikt decor

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker