Showroom bezoeken Stalen bestellen
What’s cooking in the kitchen?

What’s cooking in the kitchen?

01-07-2022

Dit jaar was EuroCucina weer onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan. 16.000 m2 met keukendesign van vooraanstaande bedrijven die laten zien dat de keuken niet langer puur een functionele ruimte is, maar hét knooppunt van een gezellig, geruststellend en gastvrij huis. Alle presentaties tonen eigentijds design, technologische innovatie, energie-efficiënte oplossingen en gebruiksgemak. Nieuwe vormen, kleuren en materialen markeren de keuken als dé plek voor gezelligheid en interactie met de buitenwereld.

In lijn met ons algemene signalement van de Salone del Mobile (lees hier onze blog) zien we ook in de keuken een langzame beweging naar ‘verlichting’ in het design. Slankere lijnen, open volumes en constructies, glas in de fronten, schuin aflopende bladen en veel aandacht voor verlichting geven de keuken een luchtige uitstraling. In de showroom van Boffi in Brera werd deze tendens al voorzichtig zichtbaar.

Ambachtelijke houten fronten

Eurocucina Keuken van Dada
Dada keuken Tivali
Eurocucina Keuken van Dada
Dada keuken Intersection van Vincent van Duysen

In keukenkasten zien we nog steeds een belangrijke rol voor hout, dat op ambachtelijke wijze wordt verwerkt in fronten. Warme houtsoorten zoals notenhout, blijven populair. Daarmee krijgt de keuken cachet. Maar we zien inmiddels ook de blondere houtsoorten terugkeren, vaak gecombineerd met lichte kleikleuren. De keuken wordt lichter en moderner. Er is veel aandacht voor maatwerk, waarbij er bijvoorbeeld wordt gespeeld met de richting van de houtnerf. Naast houtnerf matching zien we in nieuwe keukendesign van Dada dat de nerfrichting ook haaks op elkaar wordt verwerkt. Dit geeft een modern en speels effect aan het ontwerp.  

Natuursteen met karakter

Eurocucina Keuken van Dada
Dada keuken Intersection
Eurocucina Keuken van TM Italia
TM Italia Lineair kitchen

De warme houtsoorten in de keukenfronten worden nog steeds gecombineerd met natuursteen voor de werkbladen, achterwanden en kookeilanden. Wat opvalt is de keuze voor natuursteen soorten met een zeer uitgesproken tekening. De vlammen, nerven en aders zijn karakteristiek en door het grotere kleurcontrast wordt de achterwand of het werkblad een echte eye-catcher. Zwarte natuursteen varianten zien we met subtielere aders, al ware het krassen. Het kookeiland in de keuken van TM Italia is geïnspireerd op monolithisch design, en een statement piece in de ruimte.  

Klein maar fijn

Eurocucina Keuken van The Cookery
Compact kookeiland van The Cookery
Eurocucina Keuken van Falper
Modulaire elementen voor kleine keukens van Falper

Met het oog op kleiner en flexibeler wonen, werden een aantal concepten gepresenteerd voor een compacte keuken. The Cookery is zo’n keuken. Een compact eiland dat is voorzien van alle functies en voldoende bergruimte. Het werkblad is iets hoger dan normaal, en de indeling is gericht op het samen koken. Zo loopt de wasbak over de volle diepte van het rvs werkblad, en zit de kraan in het midden waardoor je deze van beide zijden kunt bedienen. De fronten zijn uitgevoerd in eigentijdse unikleuren, en dat geeft de keuken een moderne uitstraling. Ben je enthousiast over deze groentint? Laat je dan ook inspireren door de UB28 Ovatta van Cleaf.

Falper presenteerde de collectie Small Living Kitchens. Deze bestaat ​​uit eilanden en kasten die zijn ontworpen om het comfort en de functionaliteit van grote keukens te bieden in een veel kleinere ruimte. De modulaire elementen kunnen vrij worden gecombineerd en in de ruimte worden geplaatst. Door in de materialen te kiezen voor bijvoorbeeld notenhout wordt de keuken een stijlvol meubel in de ruimte. Klein maar fijn!  

Laat je inspireren door de collectie passende materialen van DecoLegno die aansluiten bij de tendensen die zichtbaar werden tijdens EuroCucina. Cleaf structuren als Riga, Poro Noce en Quercia geven die stijlvolle houtbeleving in de keuken. Maar kijk ook eens naar de nieuwe decors in de collectie HPL Specials. Deze zijn een passend alternatief voor het echte natuursteen. What’s cooking in your kitchen?

Onze decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate