Showroom bezoeken Stalen bestellen
Voordelen van Durasein® solid surface

Voordelen van Durasein® solid surface

21-04-2023

Ben je op zoek naar een materiaal waarmee je meubelmaatwerk kunt realiseren dat zowel hygiënisch als onderhoudsvriendelijk is? Dan is solid surface van Durasein® dé uitkomst. Durasein® solid surface is een hoogwaardig materiaal dat vele voordelen biedt. In dit blogartikel lees je er alles over.

1. Hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden

Durasein® solid surface heeft een gesloten oppervlakte en is niet poreus, waardoor het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Dit maakt het materiaal perfect voor interieurs waar hygiëne essentieel is. Denk hierbij aan de keuken, ziekenhuizen, de tandarts of bijvoorbeeld het kinderdagverblijf.

Lab met tafels van Durasein
Tafels uitgevoerd in Durasein®

2. Thermisch vormbaar

Solid surface van Durasein® is thermisch vormbaar, wat betekent dat elke gewenste vorm gerealiseerd kan worden. Van afgeronde balies en ovale tafels tot stiltecabines in een kantoor, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit maakt het een ideale keuze voor het ontwerpen van een meubelmaatwerk waarbij de ruimte optimaal benut wordt.

Bureau in solid surface van Durasein
Bureau met organische vormen in PAW051 Luna van Durasein®
Stilteruimte in PAW066 Hickory
Stilteruimte in PAW066 Hickory van Durasein®

3. Nagenoeg naadloos te verlijmen

Het materiaal is nagenoeg naadloos te verlijmen, wat ervoor zorgt dat er geen voelbare naden in de meubels zitten. Dit creëert een strakke en moderne uitstraling die zowel esthetisch als duurzaam is. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je meubels ter plekke kunt (laten) maken.

4. Duurzaam

Durasein® solid surface is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk te repareren is. Het tijdloze ontwerp zorgt ervoor dat het interieurstuk jaren mee kan gaan.

5. Unieke decors

De collectie van Durasein® is beschikbaar in een waaier aan unieke decors. Van natuursteen en beton, tot fantasie, hout en unidecors. Met maatwerk kun je de meubels dus volledig laten aansluiten op de persoonlijke smaak en stijl.

6. Stel je eigen waskom samen

Met de Durasein® productconfigurator maken wij het mogelijk om waskommen samen te stellen in een Durasein® decor naar keuze, en deze eenvoudig te bestellen. Hiermee kun je online snel en overzichtelijk jouw maatwerk interieur compleet maken en een samenhangende uitstraling creëren in de gehele ruimte.

Durasein® waskom
Durasein® solid surface waskom

7. Gebruik voor binnen én buiten

Durasein® solid surface is een veelzijdig materiaal dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Denk hierbij aan de gevel van een pand, waarbij het decor binnen wordt gebruikt voor de wanden. Dit maakt het interieur één geheel en geeft een pand een exclusieve uitstraling.

Buitenbar in zwarte PM206 Nocturne DUrasein DecoLegno
Buitenbar in PM206 Nocturne van Durasein®

8. Alle materialen onder één dak

Bij DecoLegno vind je alle materialen voor een maatwerk interieur onder één dak. Decoratief plaatmateriaal van Cleaf, solid surface van Durasein® en de HPL Specials collectie zijn uitstekend met elkaar te combineren, waarmee je een uniek en persoonlijk maatwerk interieur maakt.

Kortom, Durasein solid surface van DecoLegno is een hoogwaardig materiaal dat verschillende voordelen biedt voor meubelmaatwerk. De hygiënische en gemakkelijk te onderhouden eigenschappen, de unieke decors, het naadloze ontwerp en de productconfigurator maken Durasein® solid surface een uitstekend materiaal dat je helpt om meubels te creëren die zowel functioneel als mooi zijn. En bij DecoLegno zijn alle materialen voor meubelmaatwerk te vinden onder één dak, wat het gemakkelijker maakt om in een klap het perfecte maatwerk interieur te creëren. Maak dus vooral een afspraak in de showroom om de decors op groot formaat te kijken.

Of neem contact op met Durasein® specialist Frank Peters via frank@decolegno.nl als je meer informatie wilt.

Gebruikte producten

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij