Showroom bezoeken Stalen bestellen
Textiel in meubelmaatwerk: Alpaca

Textiel in meubelmaatwerk: Alpaca

04-09-2024

De toepassing van textiel in het interieur maakt een comeback. Niet alleen in residentiële en hospitality interieurs, maar ook in kantooromgevingen. Een tactiele beleving kan worden gecreëerd met stoffering, maar ook in meubelmaatwerk. Daarom breiden we onze collectie Alpaca uit met drie nieuwe decors.

Alpaca: beleef textiel in plaatmateriaal

Alpaca is een matte Cleaf structuur die licht stroef aanvoelt. In combinatie met decors die de beleving geven van natuurlijke vezels zoals alpacawol, geweven textiel of linnen, creëert deze collectie plaatmateriaal een warme sfeer in ieder interieurontwerp of maatwerkmeubel. De drie nieuwe decors variëren van licht tot warm beige en bruin. De Alpaca laat zich goed combineren met andere Cleaf structuren of solid surface van Durasein®.

Stof en Leer in meubelmaatwerk

De toevoeging van textiel in het interieur zorgt voor warmte en een gevoel van geborgenheid. Plaatmateriaal met de beleving van stof- en leer maakt het mogelijk om textiel toe te passen in meubelmaatwerk, zoals wandbekleding of kasten. Naast Alpaca heeft DecoLegno 5 andere texturen met de beleving van stof en leer. Van de bijzondere innovatie Fusion met echt textiel, tot de Primofiore in luxe leer.

Stijlvol opbergen

Met maatwerk kun je ruimtes optimaal benutten. Daarom wordt decoratief plaatmateriaal vooral veel toegepast in kasten. Door te kiezen voor verschillende texturen voor de fronten en het binnenwerk onderstreep je de kracht van maatwerk in jouw ontwerp. Texturen die de beleving geven van linnen of leer vormen een stijlvolle en warme basis die past bij elke interieurstijl.

Kastenwand in decoratief plaatmateriaal FC29 Alpaca met uitstraling van wol. Met een doorkijk naar de badkamer
Kastenwand in FC29 Alpaca

Bekijk de volledige collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf en solid surface van Durasein®op DECOLEGNO.NL of maak een afspraak om een van onze showrooms te bezoeken.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle werkt sinds 2020 bij DecoLegno en heeft een passie voor interieur en de laatste trends. Met een scherp oog voor design en een liefde voor stijlvolle interieurs, deelt ze haar inzichten en inspiratie graag in haar blogartikelen. Haar favoriete DecoLegno structuur? De warme houtstructuur LS40 Poro Noce is volgens haar een echte sfeermaker in het interieur. 🔗 Link met Michelle

Profiel foto van Michelle Bakker