Stof & leer plaatmateriaal

Stof & leer plaatmateriaal

De hotel-, kantoor -en retailomgeving is aan verandering onderhevig. Mensen worden steeds mobieler en hechten buitenshuis ook aan een ontspannen sfeer met een huiselijk tintje. In residentiële projecten zorgt stoffering al jaren voor een gevoel van warmte en geborgenheid. In de zakelijke markt krijgen interieurconcepten steeds vaker een informeler karakter en dit uit zich onder andere in de toepassing van zachte materialen.

T057 Fusion

De aaibare kracht van stof & leer

De hotel-, kantoor -en retailomgeving is aan verandering onderhevig. Mensen worden steeds mobieler en hechten buitenshuis ook aan een ontspannen sfeer met een huiselijk tintje. In residentiële projecten zorgt stoffering al jaren voor een gevoel van warmte en geborgenheid. In de zakelijke markt krijgen interieurconcepten steeds vaker een informeler karakter en dit uit zich onder andere in de toepassing van zachte materialen.

‘Home away from home’

Cleaf laat zich in haar productontwikkeling inspireren door trends en ontwikkelingen in de wereld van design en mode. In de collectie decoratief plaatmateriaal worden de nieuwste kleuren, innovatieve materialen en uitgesproken vormen met behulp van geavanceerde productietechnieken vertaald naar luxe decors, in combinatie met reliëfs die tot de verbeelding spreken. Je ziet en voelt de structuur van geweven stoffen, verfijnd linnen of handgevlochten leer. Daarmee krijgt elke publieke ruimte, kantoor of hotelomgeving het ‘home away from home’ gevoel, terwijl residentiële projecten die luxe beleving van een boetiekhotel uitstralen. 

Interieurontwerp met een ultiem gevoel van luxe

Leer is een materiaal dat we kennen uit de mode en van luxe accessoires. Denk aan een paar klassieke brogues, een stoere leren jas of die stijlvolle lederen handtas. Ook in een interieur zorgt leer voor een ultiem gevoel van luxe. De textuur PrimoFiore van Cleaf geeft die natuurgetrouwe uitstraling van echt leer. Naarmate je dichter bij het materiaal komt raak je verwonderd door de fijne, dichte structuur met zijn natuurlijke uitstraling. Als een stijlicoon is deze collectie tijdloos en elegant. Het design van luxe lederwaren vormt de inspiratiebron voor de collectie Mosaico. Decoratief plaatmateriaal waarmee de rijke, voelbare optiek én beleving van handgevlochten leer vertaald kan worden naar stijlvolle kasten, hoofdborden, wandafwerking en andere maatwerkmeubelen.

Creëer jouw unieke collectie plaatmateriaal

Wist je dat je voor grotere projecten je eigen collectie decoratief plaatmateriaal kunt creëren? In het Designers Lab van DecoLegno kun je iedere willekeurige Cleaf structuur combineren met de kleuren uit de collectie Ovatta. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gevlochten leer structuur Mosaico in legergroen of bordeauxrood? Voor een combinatie met de structuren Millenium, Mosaico, Penelope, Pembroke, Poro Noce, PrimoFiore, Sable, Shanghai, Sherwood, Surf en Yosemite geldt een minimale afname van 10 platen 2800x2070mm of 5 platen 5600×2070. Voor alle overige structuren geldt een afname van minimaal 20 platen. Houd rekening met een levertijd van tenminste 6 weken.

FC33 Mosaico
FB42 Nadir maatwerk kast

Spotlight Favoriete structuur | Nadir

De fijne, geometrische blokjes in structuur Nadir geven een modische uitstraling aan een interieur of meubelontwerp. Verschillende decors geven de beleving van jute, wolvilt of geweven stoffen, waarbij de optische melange van verschillende garens een gevarieerd kleurenbeeld en een voelbaar reliëf geeft.

STOF TOT NADENKEN

Stoffering zorgt voor een leefbare en comfortabele omgeving. Met de structuur Fusion breng je de luxe van textiel op verrassende wijze in een interieurontwerp. In deze collectie zijn echte stoffen door middel van hoogwaardige productieprocessen samengevoegd met gelamineerde oppervlakken. Het resultaat is een plaatmateriaal waarmee een exclusieve uitstraling kan worden gegeven aan maatwerkinterieurs en -meubelen. 

Ook de illusie van tactiele materialen geeft een ruimte al een vriendelijke en gastvrije uitstraling. De structuur Alpaca is subtiel en voelt fluweelzacht aan. Verschillende decors geven de beleving van natuurlijke vezels en zijn geïnspireerd op de look van geweven linnen en zachte Alpaca-wol. Daarmee geven zij een verfijnd en comfortabel gevoel.

PRESENTATIE BIJ DE KLANT

Als professionele interieurontwerper of meubelbouwer wil je zo optimaal mogelijk bij de klant presenteren. Als je DecoLegno plaatmateriaal hebt verwerkt in het ontwerp, dan kun je de afbeeldingen van de hele plaat van de betreffende variant downloaden en verwerken in jouw tekenprogramma. De afbeelding staat op de productpagina van de betreffende variant.

Ook voor het bemonsteren van jouw project helpen wij graag met onze gratis stalenservice. Voor de presentatie bij de klant zijn er afgekante A4-stalen beschikbaar. Deze bestel je eenvoudig via de website en je hebt ze meestal al binnen een (werk)dag in huis.  

Collectie Onze favoriete textiel structuren