Showroom bezoeken Stalen bestellen
Stof & leer plaatmateriaal

Stof & leer plaatmateriaal

In een wereld die steeds verder verhardt zorgt textiel in het interieur voor warmte en een gevoel van geborgenheid. De toepassing van textiel in interieurontwerp beleeft een ware comeback in residentiele en hospitality interieurs, en zelfs in de kantooromgeving. Niet alleen met stoffering maar ook in meubelmaatwerk kun je die tactiele beleving creëren. Ontdek de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf waarin de beleving van stof en leer voelbaar is.

Kastenwand T057 Fusion
Sfeervolle kantooromgeving met Fusion in wandafwerking
Keuken FA41 Penelope
Keuken met linnentextuur

De aaibare kracht van stof & leer

Cleaf laat zich in haar productontwikkeling inspireren door trends en ontwikkelingen in de wereld van design en mode. In de collectie decoratief plaatmateriaal wordt de aaibare kracht van stof en leer met behulp van geavanceerde productietechnieken vertaald naar luxe decors, in combinatie met reliëfs die tot de verbeelding spreken. Je ziet en voelt de structuur van geweven stoffen, verfijnd linnen of handgevlochten leer. Daarmee krijgt elke publieke ruimte, kantoor of hotelomgeving het ‘home away from home’ gevoel, terwijl residentiële projecten die luxe beleving van een boetiekhotel uitstralen.

Prijswinnende innovatie

Steeds weer is Cleaf in staat om texturen te ontwikkelen die uniek zijn in de wereld van decoratief plaatmateriaal. Neem nou de collectie Fusion, die speciaal ontwikkeld is voor het creëren van high-end interieurconcepten. Een intensief onderzoekstraject – zowel op esthetisch als op technisch vlak – heeft het mogelijk maakt om echt textiel te verwerken in plaatmateriaal. Op deze productiemethode heeft Cleaf een Europees patent verworven. De perfecte hechting van de stof aan het oppervlak maakt een verticale toepassing in meubelen en wandafwerkingen mogelijk. In 2021 werd Fusion bekroond met de Design Award van Archiproducts.

Creëer jouw unieke collectie plaatmateriaal

Wist je dat je voor grotere projecten je eigen collectie decoratief plaatmateriaal kunt creëren? In het Designers Lab van DecoLegno kun je iedere willekeurige Cleaf structuur combineren met de kleuren uit de collectie Ovatta. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gevlochten leer structuur Mosaico in legergroen of bordeauxrood? Er geldt een minimum in het aantal te bestellen platen. Dit verschilt per structuur. Houd rekening met een levertijd van tenminste 8 weken. Wil je er meer over weten, neem dan contact met ons op.

Cleaf Fusion
Prijswinnende Fusion textuur
Kast FC29 Alpaca
Kast FC29 Alpaca
Leer
De beleving van leer in plaatmateriaal

Interieurontwerp met ultiem gevoel van luxe

Leer is een materiaal dat we kennen uit de mode en van luxe accessoires. Denk aan een paar klassieke brogues, een stoere leren jas of die stijlvolle lederen handtas. Ook in een interieur zorgt leer voor een ultiem gevoel van luxe. De textuur Primofiore van Cleaf combineert die natuurgetrouwe uitstraling van echt leer met de praktische voordelen van plaatmateriaal. Naarmate je dichter bij het materiaal komt raak je verwonderd door de fijne, dichte structuur. Als een stijlicoon is deze collectie tijdloos en elegant. Het design van luxe lederwaren vormt tevens de inspiratiebron voor de collectie Mosaico. Decoratief plaatmateriaal waarmee de rijke, voelbare optiek én beleving van handgevlochten leer vertaald kan worden naar een stijlvolle kast, hoofdbord of wandafwerking.  

FC33 Mosaico
Mosaico
FC42 Nadir
Nadir
FC29 Alpaca
Alpaca

Stof tot nadenken

Stoffering zorgt voor een leefbare en comfortabele omgeving. Ook de illusie van tactiele materialen geeft een ruimte al een vriendelijke en warme uitstraling. De structuur Alpaca is subtiel en voelt fluweelzacht aan. Verschillende decors geven de beleving van natuurlijke vezels en zijn geïnspireerd op de look van geweven linnen en zachte Alpacawol. Deze textuur van Cleaf is leverbaar in decorspaanplaat en HPL, waardoor mooie organische ontwerpen realiseerbaar zijn. De collectie Nadir haalt zijn inspiratie uit het modebeeld. Het decor van geweven stoffen met een subtiele bouclé optiek is gecombineerd met een fijne blokjesstructuur. Verrassend als je deze textuur toepast in bijvoorbeeld keukendesign of een garderobe- tijdschriftenkast in een kantooromgeving. Toepassingen die met echt textiel niet denkbaar zijn. 

FC44 Nadir
Textuur Nadir toegepast in een garderobekast

Presentatie bij de klant

Als professionele interieurontwerper of meubelbouwer wil je zo optimaal mogelijk bij de klant presenteren. Als je DecoLegno plaatmateriaal wil verwerken in jouw ontwerp, dan kun je de afbeeldingen van de hele plaat van de betreffende variant downloaden en verwerken in het tekenprogramma. De afbeelding staat op de productpagina van de betreffende variant. 

Voor het bemonsteren van jouw project helpen wij graag met onze gratis stalenservice. Voor de presentatie bij de klant zijn er afgekante A4-stalen beschikbaar. Deze bestel je eenvoudig via de website en je hebt ze meestal al binnen enkele (werk)dagen in huis.

Collectie Onze favoriete textiel structuren

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate