Showroom bezoeken Stalen bestellen
Studenten ontwerpen interieur strandpaviljoen

Studenten ontwerpen interieur strandpaviljoen

15-12-2022

Kennis delen over materialen voor meubelmaatwerk is voor DecoLegno een belangrijke missie. Toen wij werden benaderd door het Sint Lucas college in Boxtel met de vraag om voor een groep van twaalf derdejaars studenten Interieurvormgeving, een uitgezette ontwerpopdracht te bedenken werden wij meteen enthousiast. Saskia ten Cate (communicatiemanager bij DecoLegno) formuleerde de opdracht als volgt: “Ontwerp een interieur voor een nieuw te openen strandpaviljoen in IJmuiden, gebruik de collectie HPL Specials van DecoLegno voor al het maatwerk en kies de meubelen van Zuiver.” Acht weken hebben de studenten de tijd gehad om dit project uit te werken. “De studenten hebben dit fantastisch gedaan, en mij echt verrast met de meest uiteenlopende concepten en ontwerpen. Ik was vooral erg onder de indruk van het voorbereidende onderzoek dat de studenten hebben gedaan in aanloop naar het ontwerpproces. Dit heeft gezorgd voor veel originaliteit en een passend concept voor de locatie”, aldus Saskia. De projectbegeleider Angela van Berlo van het Sint Lucas college heeft uiteindelijk drie winnaars gekozen, die we in dit artikel graag met je delen.

De Volgende Golf

Lisa van Heyst Moodboard
Moodboard Lisa van Heyst

Het strand van IJmuiden is populair bij watersporters. Daarom heeft Lisa van Heyst gekozen voor watersporters als doelgroep. Het strandpaviljoen heeft de naam ‘De volgende golf’ gekregen, wat een begrip is in deze sport. De golf is immers een plek waar je vol verwachting in gaat. Je verheugt je op een belofte die nog onbekend voor je is, maar waar je met spanning naar uitkijkt. Op basis van dit concept heeft zij onder andere gekozen voor de kleur blauw; de kleur van de lucht en de zee, en rood en bruintinten (trendkleuren van 2023). Daarnaast heeft Lisa gebruik gemaakt van organische vormen, wat een link is naar de golven.

Aan Lisa van Heyst vroegen we waar zij het meest trots op is. “Het meest trots ben ik op het concept van het ontwerp. Ik heb naar de locatie en doelgroep gekeken en heb hier een passend verhaal bij bedacht dat bij de gast voor spanning en enthousiasme zorgt. Direct bij binnenkomst zie je dit terug in de golf die als grafisch element is toegepast in de ruimte en als vormentaal in de zithoeken in het restaurant.  De connectie met DecoLegno is heel leerzaam geweest. Als student leer je nog veel over materialen. Zo gaf DecoLegno ons de kans om in de showroom in Westzaan kennis te maken met hun bedrijf en het plaatmateriaal. Ik ben nu meer op de hoogte van het toepassen van deze materialen in een ruimte”, aldus Lisa.

De Weem

Loïs Geijsels
Moodboard Loïs Geijsels

Wist je dat vissers onderling een codetaal hebben waarbij zij woorden omdraaien? Dit inspireerde Loïs Geijsels voor de naam van het strandpaviljoen. De Weem staat voor de meeuw, en daar zie je er natuurlijk veel van op het strand. Loïs: “Het paviljoen zal een toegankelijke ontmoetingsplek zijn voor jong en oud, waar het concept ‘Shared Dining’ centraal staat. In het ontwerp zie je neutrale tinten terugkomen; namelijk wit, beige en licht bruin. Deze worden gecombineerd met een warmrode kleur.”

“Ik heb geleerd dat er ontzettend veel manieren zijn om decoratief plaatmateriaal toe te passen en hoe je dit op de juiste manier doet. Het bezoek aan de showroom van DecoLegno heeft mij goed geholpen om de materiaalkeuze te maken, omdat je daar de verschillende materialen goed kunt bekijken op groot formaat” – aldus Loïs.

De Green Record

Mariska Hoogervorst
Moodboard Mariska Hoogervorst

De ruimte van de Green Record roept gevoelens op van vroeger en nu. Deze gevoelens worden aangewakkerd door de zintuigen: je ruikt het eten, je hoort de muziek van vroeger en van nu en dit beleef je in het interieur (de gouden platen). Met de focus op duurzaamheid is de keuze voor groen snel gemaakt. Dit zie je terug in het interieur, maar ook in de keuken, waar wordt gewerkt met verse kruiden en biologische ingrediënten.

Het meest trots is Mariska op de originele bar die zij heeft omgetoverd tot een ware eyecatcher. Door de materialen op verschillende plekken in het interieur terug te laten komen wordt het een stijlvol geheel. “Ik heb veel geleerd wat je met de verschillende materialen kunt doen en met welke eigenschappen je rekening moet houden. Bijvoorbeeld bij organische vormen of in het toilet. Maar ook dat je rekening moet houden met de plaatafmeting”, aldus Mariska.

Bij DecoLegno vinden wij het belangrijk om onze kennis over materialen voor meubelmaatwerk ook te delen met de interieurprofessional van de toekomst. Een samenwerking met opleidingsinstituten is dan ook een logische stap. Kennis delen en elkaar inspireren zorgt ervoor dat wij nog beter kunnen inspelen op de behoeftes uit de markt. Zie jij ook mogelijkheden voor een samenwerking met DecoLegno? Neem dan contact op met saskia@decolegno.nl

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij