Showroom bezoeken Stalen bestellen
Buitenruimtes met solid surface

Buitenruimtes met solid surface

28-06-2023

Het is zomer in Nederland en we genieten volop van het mooie weer. We brengen onze tijd zoveel als mogelijk buiten door en het fenomeen buitenkamer is inmiddels een bekend begrip geworden. Nagenoeg alle vooraanstaande designlabels introduceren speciale collecties buitenmeubilair waarmee iedere buitenruimte, groot of klein, een volwaardig en comfortabel interieur krijgt. Dit interieur dient natuurlijk stijlvol en duurzaam te zijn en bestand tegen de weerselementen. Durasein® solid surface van DecoLegno is een duurzame oplossing voor het realiseren van maatwerkoplossingen in buitenruimtes. In dit blog lees je waarom solid surface geschikt is voor buiteninterieurs en hoe het kan bijdragen aan een optimale buitenbeleving.

Buitenbar
Buitenbar uitgevoerd in Durasein® solid surface PM6006 Nocturne

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van Durasein® solid surface is dat het een duurzaam materiaal is, zelfs in extremere weersomstandigheden. Of het nu gaat om intense zonnestralen, stortbuien of hoge luchtvochtigheid, solid surface kan tegen een stootje. Dit maakt het materiaal geschikt voor buitentoepassingen, waar duurzaamheid van essentieel belang is.

Durasein® ligbed
Ligbedden uitgevoerd in Durasein® solid surface
Durasein® ligbed
Ligbedden uitgevoerd in Durasein® solid surface

Bestand tegen verschillende weerselementen

Tijdens warme zomerdagen kan de temperatuur flink stijgen. Solid surface van Durasein® is bestand tegen hitte. Het oppervlak blijft koel en dat is wel zo prettig bij het aanraken van bijvoorbeeld die ligbedden (zie foto) of een ander meubelstuk.

Een ander voordeel van solid surface is de weerstand tegen verkleuring door langdurige blootstelling aan Uv-straling. Dit is natuurlijk zeer relevant bij de toepassing van dit materiaal in buiteninterieurs. Durasein® solid surface behoudt zijn oorspronkelijke esthetiek, waardoor de buitenruimte er altijd fris en levendig uitziet, zelfs na vele zomerseizoenen.

Durasein® solid surface
Buiteninterieur gerealiseerd met Durasein® solid surface
Durasein® solid surface
Zitelement gerealiseerd met Durasein® solid surface

Veel ontwerpmogelijkheden

Niet alleen is Durasein® solid surface functioneel en duurzaam, maar het biedt ook een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Naast de diversiteit in kleuren en dessins kan het materiaal gevormd worden in nagenoeg iedere vorm. Hierdoor heb je de vrijheid om unieke buiteninterieurs te creëren die passen bij de wensen van de opdrachtgever én de zomerse sfeer. Of dit een strakke, moderne uitstraling is of een meer organisch en natuurlijk ontwerp, solid surface biedt de flexibiliteit om aan al jouw ontwerpbehoeften te voldoen.

Gemakkelijk te onderhouden

Tot slot is Durasein® solid surface gemakkelijk te onderhouden. Met slechts een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek kun je het oppervlak moeiteloos reinigen en de oorspronkelijke glans behouden, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan uitgebreid onderhoud.

Kortom, bij het creëren van een buiteninterieur is Durasein® een uitstekende keuze om een maatwerk object of meubel mee te realiseren dat vele voordelen biedt. Wil je meer weten over het product? Neem dan contact op via durasein@decolegno.nl of plan een afspraak in een van onze showrooms via onderstaande knop.

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij