Showroom bezoeken Stalen bestellen
Een smaakvol horeca interieur

Een smaakvol horeca interieur

10-12-2019

Op zoek naar een smaakvol horeca interieur? De afgelopen jaren heeft er een enorme verandering plaatsgevonden in de hospitality interieurs. Naast een goede menukaart stellen gasten uit binnen- en buitenland steeds hogere eisen aan de sfeer en het comfort van de ruimte waarin ze verblijven. Daarom volstaat een functionele invulling van het interieur van restaurants, hippe cocktailbars en boetiekhotels al lang niet meer. Er is behoefte aan internationale allure, en een Instagram waardige plek. Kortom, een smaakvol hospitality interieur. Een heerlijke uitdaging voor interieurarchitecten en -ontwerpers, om met de juiste indeling en mix van materialen de ideale sfeer te creëren.

Smaakvol horeca interieur

Interieurontwerp met esthetisch en functioneel plaatmateriaal

In een smaakvol horeca interieur voelt de gast zich snel thuis. Het akoestische klimaat is daarbij belangrijk. Niets is zo vermoeiend als een hele avond in een galmende ruimte te vertoeven. Aandacht voor het zitcomfort zorgt ervoor dat klanten lekker lang borrelen en tafelen. Maar het oog wil ook wat. Daarom is de keuze voor de juiste materialen en kleuren toonaangevend. Hout is bij veel opdrachtgevers favoriet. Maar niet altijd even praktisch, in verband met de kleurechtheid en het onderhoud. Decoratief plaatmateriaal is daarom een esthetisch én functioneel alternatief. Het is makkelijk te reinigen, kleurecht en de structuren van het Italiaanse merk Cleaf geven een natuurgetrouwe beleving. De uitstraling van natuurlijk hout, elegant marmer, stijlvol leer, stoer beton of industrieel blauwstaal in combinatie met voelbare structuren, maken dat met dit materiaal kwalitatieve interieurs en meubeloplossingen gecreëerd kunnen worden.

Plaatmateriaal voor tafel- en werkblad

DecoLegno heeft een speciaal programma, 28mm dik decoratief plaatmateriaal dat gebruikt wordt voor barmeubels, tafels- of werkbladen. Het programma bevat veertien spraakmakende structuren van Cleaf, die variëren van rustiek hout tot stads beton en stijlvol marmer. Met dit 28mm programma kunnen budgetvriendelijke maatwerk oplossingen worden ontwikkeld. Niet alleen voor de horeca- en hotelbranche, maar zelfs voor kantoorprojecten. Niet alleen voor nieuwe concepten, maar ook voor renovatieprojecten. Een nieuw werkblad doet vaak al wonderen. Het bijpassende ABS-kantenband zorgt voor een kwalitatieve afwerking.

Collectie Bladenprogramma voor hospitality interieurs en kantoorprojecten

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate