Kleur van het jaar 2021

Kleur van het jaar 2021

Afgelopen december lanceerde het Pantone Color Institute de kleur van het jaar 2021. Voor de tweede keer in 22 jaar werden twee kleuren gekozen: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray en PANTONE 13-0647 Illuminating Yellow. Kleurinstituut Pantone omschrijft deze keuze als een kleurenhuwelijk dat een boodschap van kracht, positiviteit en hoop overbrengt. Illuminating Yellow is helder, vrolijk en sprankelend terwijl Ultimate Gray een solide, betrouwbare en stevige basis biedt. Net als de kleuren van kiezelstenen op het strand die een gevoel van kalmte en stabiliteit geven.  

De Kleur van het Jaar van Pantone vormt al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor design in de breedste zin des woord. Niet alleen in de mode, productverpakkingen of industrieel design, maar ook in interieurontwerp zien we de invloeden hiervan terug.

In de collectie van DecoLegno past de HPL Specials – Licht Grijs Suede het beste bij Ultimate Grey en de Geel Suede bij Illuminating Yellow.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle vormt samen met Saskia het contentkoppel van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de S158 Okobo. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker