Showroom bezoeken Stalen bestellen
De DECObasic collectie

De DECObasic collectie

07-05-2020

Kasten komen in veel soorten en maten. Door te kiezen voor maatwerkkasten, kun je een ruimte optimaal indelen. De keuze van het materiaal voor de fronten is van invloed op de uitstraling van de kast, maar is ook sfeerbepalend voor het hele interieurontwerp. Daarom wordt hier door interieurarchitecten en -ontwerpers veel aandacht aan besteed. Als ontwerper wil je de gekozen uitstraling natuurlijk ook doorvoeren in het kastinterieur.

Kastinterieur

De keuze van het materiaal voor de fronten is van invloed op de uitstraling van de kast, maar is ook sfeerbepalend voor het hele interieurontwerp. Daarom wordt hier door interieurarchitecten en -ontwerpers veel aandacht aan besteed. Als ontwerper wil je de gekozen uitstraling natuurlijk ook doorvoeren in het kastinterieur.

Maatwerk meubelen

Met maatwerk kasten maak je optimaal gebruik van de ruimte, en je kunt er verschillende functionaliteiten in verwerken. Denk aan opberg- of archiefruimte, maar ook een uitschuifbaar werkblad of een pantry. Kwalitatief plaatmateriaal draagt bij aan de duurzaamheid van jouw ontwerp. Plaatmateriaal uit de DECObasic collectie (voorheen Seta) van Cleaf is het budgetvriendelijke alternatief.

DecoBasic DecoLegno wit
DecoBasic DecoLegno licht

Zet jouw handtekening ook onder het kastinterieur

Met de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf kies je voor maatwerk kasten met een hoge designwaarde. Elk ontwerp heeft een luxueuze uitstraling, en is een lust voor het oog. Maar het ontwerp van een kast gaat verder, ook als je de kastdeur opent. Daarom wil je als ontwerper ook jouw handtekening zetten onder het kastinterieur met legplanken en lades. Dit zal het totale ontwerp naar een hoger niveau brengen.

Materiaal voor de binnenkant van de kast

Als interieurontwerper weet je hoe belangrijk het is om ook het kastinterieur samen te stellen met de juiste materialen. Als je de textuur hebt gekozen voor de fronten, is het tijd om deze op een mooie manier te laten aansluiten bij het materiaal voor de korpus. In de DECObasic collectie vind je 7 unikleuren waarmee je die finishing touch kunt geven aan jouw ontwerp. Deze collectie is betaalbaar en geeft net dat stukje extra beleving aan de korpus.

DecoBasic DecoLegno taupe
DecoBasic DecoLegno zwart

De mooie basiskleuren van DECObasic

De korpus heeft, in de ontwikkeling van een maatwerk kast, net zoveel aandacht nodig als de fronten. Of het nou gaat om keukenkasten, een kastenwand, een dressoir of walk-in-closet. Een ontwerp mag er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant exclusief uitzien, en een unieke beleving te geven. De standaard zwarte of witte uitvoering van een korpus zien we steeds meer naar de achtergrond verschuiven. In de plaats komen mooie basiskleuren die aansluiten bij het materiaal dat wordt gebruikt voor de fronten. Deze basiskleuren geven het ontwerp niet alleen meer sfeer, maar maken het totale ontwerp ook af.

Zijdeglans en vochtwerend

Met de 7 prachtige unikleuren van de DECObasic collectie (voorheen Seta) is er voor elk kastinterieur een geschikte te vinden. De zijdeglans afwerking zorgt voor een tijdloze uitstraling.

De kleuren U110, UA94 en UA01 zijn tevens leverbaar in 18mm vochtwerend decorspaanplaat (V313). Dit maakt deze varianten geschikt voor toepassing in ruimtes met een ‘vochtiger’ klimaat, bijvoorbeeld als korpus voor keukenkasten of badkamermeubels.

Vraag je gratis stalen nu aan

Wil je gratis stalen aanvragen of ben je benieuwd naar de prijs en/of voorraad van dit artikel? Maak dan een webaccount aan!

“Het stevige plaatmateriaal werkt fijn voor de korpus en werkt het gehele project mooi af. “

Meubelmaker

“Doordat mijn meubelmaker gebruik heeft gemaakt van DECObasic heb ik een prachtige maatwerkkast met luxe uitstraling, ook aan de binnenzijde”

Eindklant

DECObasic De kleuren van de DECObasic collectie

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate