Showroom bezoeken Stalen bestellen
Interieurtrends 2024: western interieur

Interieurtrends 2024: western interieur

25-07-2024

Cowboycore, oorspronkelijk afkomstig uit de modewereld, heeft nu ook zijn weg gevonden naar het interieur. Deze trend omarmt de rijke erfenis van het Amerikaanse Westen en combineert avontuur met comfort en stijl. Laten we eens kijken naar de invloed van deze trend en hoe je een eigen western interieur kan creëren.

Een tijdloze trend

Cowboy-gerelateerde trends zijn al jaren aanwezig in de culturele zeitgeist. Denk aan cowboyhoeden, zichtbare stiksels en sterk textuurrijke stoffen zoals denim, leer en suède. In 2022 toonde Chanel hun herfst/wintercollectie met meerdere variaties van zwarte cowboyhoeden, wat leidde tot gesprekken over de ‘goth cowboy’-trend. Fast forward naar 2023, het jaar van Beyoncé’s Renaissance-tour, waar ze knipoogde naar haar western-geïnspireerde albumartwork in op maat gemaakte Roberto Cavalli-outfits. Haar recente album “Act II: Cowboy Carter” heeft een golf van cowboy-invloeden teweeggebracht, en deze trend strekt zich nu uit naar onze interieurs.

De Pharrell Williams Louis Vuitton FW24-collectie sluit naadloos aan bij deze western-invloeden. De collectie combineert luxueuze materialen met een stoere, avontuurlijke esthetiek. Denk aan suède jassen met franjes, leren broeken met opvallende stiksels en laarzen met metalen details. De kleurenpaletten variëren van diepe aardetinten tot rijke, verzadigde kleuren zoals bordeauxrood en diepblauw. Deze items kunnen perfect worden geïntegreerd in je interieur om de Cowboycore-trend te omarmen.

Van de catwalk tot in je interieur

Als het gaat om nieuwe interieurstijlen, dan is het modebeeld een belangrijke aanjager. Het zal dus niet lang duren voordat de western look zijn populariteit zal herwinnen in het interieur. We zien nog steeds hergebruikt houten meubilair en smeedijzeren kroonluchters, gecombineerd met aardetinten en natuurlijke materialen zoals gerecycled hout, leer, suède en plaids met franjes. Daarmee creëer je een warme en uitnodigende sfeer met een knipoog naar het Wilde Westen. Ook in meubelmaatwerk kun je aanhaken op deze tendens. Texturen in decoratief plaatmateriaal die de beleving geven van rustiek hout met uitgesproken vlammen en knoesten, luxe leer en stoer denim kun je verwerken in keukendesign, kastenwanden, badkamermeubels of dressoirs. Daarmee breng je de western look naar ieder interieurconcept.  

Denimlook in Fusion

Denim past goed bij de cowboy trend vanwege zijn robuuste en stoere uitstraling. De blauwe denimlook voegt een vleugje authenticiteit en nostalgie toe aan interieurs, waardoor het perfect past bij de cowboy esthetiek. Met de collectie Fusion van Cleaf kun je deze look verwerken in meubelmaatwerk. In dit innovatieve materiaal is echt textiel verwerkt in decoratief plaatmateriaal, dat je zowel horizontaal als verticaal kunt verwerken in bijvoorbeeld kasten op maat.  

Luxe leer look in Primofiore

De Primofiore van Cleaf heeft een innovatieve structuur die het gevoel van echt leer nabootst. Met de matte afwerking en kleur- en structuurmatch van de FA33 Primofiore creëer je spraakmakende interieur- en meubelconcepten. Het voelbare leerachtige oppervlak voegt een vleugje cowboy-invloed toe aan je ruimte.

Beleef de kleurnuances van Volcano

Het uitgesproken decor PAW021 Volcano van Durasein® weerspiegelt de kleurnuances van een vulkaanlandschap. Het warme bruine solid surface heeft asgrijze en steenrode vleugen, waardoor het decor een aardse en avontuurlijke uitstraling krijgt. Een goede keuze om de cowboy-invloed in je interieur te versterken!

Get the look in DecoLegno texturen

Over Merel Onrust, de auteur van dit artikel

Merel maakt sinds 2024 deel uit van het contentteam van DecoLegno. Ze brengt de collecties tot leven met inspirerende websitecontent. Haar voorliefde voor de natuurlijke elegantie van de Poro Noce komt tot uiting in haar werk, waarbij ze de kracht van natuurlijke elementen benadrukt. 🔗 Link met Merel

Profiel foto van Merel Onrust