Showroom bezoeken Stalen bestellen
Industrieel decor voor herenmodezaak

Industrieel decor voor herenmodezaak

20-09-2019

Een interessant retailproject voor Frederiks Interieurs: een herenmodezaak in een modern en industrieel jasje steken. De zaak in kwestie in Herenmodezaak Ben Borst, een familiebedrijf, gevestigd in het centrum van Noordwijk. Recentelijk namen de twee zonen de zaak van hun vader over. Een ideaal moment voor de renovatie van het winkelinterieur.

De broers kozen voor een eigentijdse stijl die aansluit bij de casual, maar exclusieve kledingmerken die zij verkopen. Door het gebruik van beton en staal is een industriële sfeer ontwikkeld. “Voor ons was dit een heel bijzondere opdracht omdat mijn man Arjan ruim tien jaar geleden ook al het interieur heeft gemaakt toen de zaak nog in handen van de vader was”, zo laat Nynke Landman van Frederik Interieurs met gepaste trots weten. Al bijna vijftien jaar staat dit bedrijf voor kwalitatief hoogwaardige maatwerk interieurs.

Duurzame inzet van gebruikt plaatmateriaal

“Wij werken in opdracht van architecten en ontwerpers, zowel nationaal als internationaal. Het gros van de projecten is bedrijfsmatig, al zijn er soms ook wel particuliere opdrachten. Zo verzorgen wij in Nederland voor ieder filiaal van het SPACES concept het interieur en zelfs eentje in New York. Daarnaast andere kantoren zoals BRUNEL en UBER, maar ook veel retail. Ik denk dat de typische Friese no-nonsense aanpak onze kracht is waarom veel partijen vaak weer bij ons terugkeren. Daarnaast vinden veel partijen het prettig dat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel staat. Waaruit dat blijkt? Onder andere uit het feit dat wij ons eigen pand al ruim acht jaar verwarmen met de restanten van het door ons gebruikte plaatmateriaal.”

Stoere stijl met blauwstaal

Om het interieur bij Ben Borst te realiseren werd gekozen voor plaatmateriaal van DecoLegno. Nynke: “Daar hebben wij al eerder mee gewerkt. De architect schrijft dit voor. Alle meubels, wanden, kleedkamers, schappen en kastenwanden, zijn gemaakt met dit materiaal. De eigenaren kozen bewust voor een kleur en uitstraling die aansluit bij de industriële en stoere stijl van de winkel: de FB67 Metallic. Een grijsblauwe variant die past bij de blauwstalen look die in meerdere aspecten in de zaak is terug te zien. De combinatie van industriële kleuren en de zachte glans van de textuur zorgt daarbij voor extra diepte.


Meer inspiratie over industrieel ingerichte ruimtes? Lees hier hoe een kantoor sfeervol is ingericht met een industrieel design.

Opdrachtgever: Ben Borst Herenmode | Realisatie: Frederik Interieurs | Fotografie: Margot Voets

Collectie Gebruikte Decors | Herenmodezaak

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate