Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Meijer Maat Interieurs

In gesprek met Meijer Maat Interieurs

29-10-2023

In onze serie ‘In gesprek met’ gaan wij dit keer rond de tafel met het team van Meijer Maat Interieurs. Al ruim 18 jaar creëert het team van Meijer Maat Interieurs met veel passie droominterieurs voor hun klanten. Van een elegant dressoir tot de transformatie van een volledige woning of villa. Al sinds de start van DecoLegno werken zij met decoratief plaatmateriaal van Cleaf. Reden genoeg om met Rick Meijer in gesprek te gaan over de wereld van interieurbouw, maatwerk en decoratief plaatmateriaal.

Haardmeubel en kastenwand in FB86 Paglia
Het haardmeubel – uitgevoerd in de lineaire structuur FB86 Paglia – zorgt voor een sfeervolle binnenkomer in de showroom
Close up haardmeubel en kastenwand in FB86 Paglia
FB86 Paglia heeft een subtiele glans

Als je de showroom van Meijer Maat Interieurs binnenstapt, word je blij verwelkomd door hond Ruby. Ruby is niet de enige sfeermaker, de showroom zelf is minstens zo indrukwekkend. De grote kast met open haard in FB86 Paglia valt direct op. “Onze specialiteit ligt in het ontwerpen en op maat maken van keukens en kasten, waaronder prachtige kledingkasten en haardmeubelen. Meubelstukken die niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook een cruciale rol spelen in het vormgeven van een uniek interieur” vertelt Rick.

Haardmeubel en kastenwand in FB86 Paglia
Het haardmeubel biedt veel opbergruimte en verbergt op subtiele wijze de televisie
Haardmeubel en kastenwand in FB86 Paglia
Het haardmeubel biedt veel opbergruimte en verbergt op subtiele wijze de televisie

Een gedurfd interieur

“Onze interieurstijl kan worden omschreven als modern en in lijn met de huidige trends. We gebruiken vaak één dominante kleur of houtprint, maar we proberen onze klanten altijd te inspireren om iets gedurfds met hun interieur te doen. Dit kan bijvoorbeeld met een accentkleur of het gebruik van verschillende materialen, zoals akoestisch vilt of textiel. In onze showroom hebben we een grote stalenkast, waar we de klanten kunnen voorzien van materiaaladvies.”

Stalenkast in S141 Tivoli
De stalenkast is uitgevoerd in S141 Tivoli

“In ons interieurontwerp zijn bepaalde elementen van essentieel belang. Voldoende opbergruimte met lades is een absolute must. Bovendien streven we ernaar om maatwerk op een subtiele manier te integreren, waarbij bijvoorbeeld eventuele paslijsten langs de wand en plafond nauwelijks zichtbaar zijn. De keuze voor handgrepen is weer in opkomst en we proberen bijpassende handgrepen te selecteren die matchen met het ontwerp. Tot slot, sfeervolle verlichting is een onmisbaar onderdeel om de perfecte sfeer in het interieur te creëren” aldus Rick.

Inloopkast in FA84 Reflex
De walk-in-closet in FB84 Reflex is precies op maat voor de beschikbare ruimte
Inloopkast in FA84 Reflex
Sfeervolle verlichting zet de collectie schoenen in de spotlight

Decoratief plaatmateriaal als budgetvriendelijk alternatief

Meijer werkt al vrijwel sinds de start van DecoLegno, met decoratief plaatmateriaal van Cleaf. “We werken voornamelijk met decoratief plaatmateriaal vanwege de voordelen op het gebied van schoonmaakgemak en productiesnelheid. Het plaatmateriaal behoeft geen nabewerking, wat gunstig is qua prijs in vergelijking met opties zoals spuitwerk, fineer en massief hout. We hebben in de loop der jaren veel verschillende decors van DecoLegno gebruikt. Wat de collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno bijzonder maakt, is de diepte van de natuurgetrouwe structuren. Hierdoor krijgen ze meer leven en een luxueuzere uitstraling”.

Kast in zwarte houtvariant U129 Esperia
De kast is uitgevoerd in U129 Esperia
Kast in zwarte houtvariant U129 Esperia
De subtiele houtnerf in mat en glans zorgt voor een chique uitstraling

Voordelen van maatwerk in het interieur

Maatwerk in het interieur biedt verschillende voordelen. Kun je ons vertellen wat volgens jou het grootste voordeel is van maatwerk? “Het belangrijkste voordeel is dat je niet gebonden bent aan de beperkingen van standaard kasten en meubels. De afmetingen en specificaties van de meubels en opbergruimte kunnen volledig worden aangepast aan jouw behoeften en de beschikbare ruimte. Dit betekent dat wanneer je een speciale oplossing nodig hebt, deze naadloos kan worden geïntegreerd in het geheel, in lijn met de stijl van de rest van het interieur. Hierdoor voorkom je oplossingen die afbreuk kunnen doen aan de algehele uitstraling en functionaliteit van de ruimte” vertelt Rick. “Een voorbeeld hiervan is de salontafel in FC18 Talco met marmerlook. Deze biedt veel opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken, tijdschriften of een woondeken en functioneert daarnaast als tafel”.

Salontafel in FC18 Talco met marmerlook
De salontafel is uitgevoerd in FC18 Talco met de uitstraling van marmer
Salontafel in FC18 Talco met marmerlook
De salontafel biedt ook opbergruimte

Tip van de vakman

“Bij de verwerking van decoratief plaatmateriaal van DecoLegno is het essentieel om aandacht te besteden aan de diepte van de structuur bij het aanbrengen van het ABS-kantenband rondom de plaat. Hierbij is het noodzakelijk om de juiste radius en vlakke schraper te gebruiken om beschadiging van het decor te voorkomen. De uiteindelijke afwerking vereist vaak handmatig vakmanschap om het gewenste resultaat te bereiken”.

Heb je nog een leuke tip voor mensen die bezig zijn met een nieuw interieur, verbouwing of nieuwbouw? “Overweeg om een interieurontwerper in te schakelen die het totale plaatje voor je uit kan werken. Ze kunnen de verschillende onderdelen van het interieur in kaart brengen en zorgen voor een harmonieuze match van kleuren en stijlen. Je hoeft niet meteen alles in één keer uit te voeren, maar wanneer je klaar bent, heb je wel een compleet eindresultaat dat perfect bij elkaar past. Dit kan je veel tijd en moeite besparen, en het zorgt ervoor dat je woning er fantastisch uitziet én goed functioneert” aldus Rick.

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker