Showroom bezoeken Stalen bestellen
HPL-plaatmateriaal in de collectie HPL Specials

HPL-plaatmateriaal in de collectie HPL Specials

Als interieurarchitect, -ontwerper of meubelmaker ben je altijd op zoek naar een bijzonder materiaal dat past bij de smaak van de opdrachtgever. Een materiaal waarmee jij een uniek interieur of meubelontwerp kunt ontwikkelen.

HPL-plaatmateriaal

Speciale interieurs beginnen met de HPL Specials collectie van DecoLegno. Deze collectie HPL-plaatmateriaal bevat uiteenlopende decors, variërend van natuurlijke houtstructuren in planken of Hongaarse punt, tot rauwe steensoorten. En van de stoere uitstraling van terrazzo, tot textiel decors die een 3D-beleving geven. Naast de uitgesproken decors zijn er speciale AFX-varianten. Deze hebben anti-vingerafdruk eigenschappen, en je kunt het oppervlak repareren mocht er een lichte beschadiging in komen. Ideaal dus voor werk- en aanrechtbladen die intensief gebruikt worden. De AFX-varianten zijn uit voorraad leverbaar in grijs (0,8mm), massief wit en zwart (beide in 0,8mm en 12mm).

Terrazzo tafel met toetsenbord, schaar en plantje
Uniek werkblad in HPL Specials Terrazzo

Nieuw in de collectie HPL Specials

Nieuw in de collectie HPL Specials is de Terrazzo in grijs. Terrazzo kennen we vooral als materiaal voor vloeren, maar dit HPL-plaatmateriaal maakt andere toepassingen mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van deuren, een werkblad voor keuken of badkamer, of een bureau met terrazzo look? We werken vaker vanuit huis en dan is een inspirerende werkplek erg belangrijk. In hedendaagse kantoorinterieurs speelt sfeer een steeds grotere rol. Standaard wit maakt plaats voor sfeervolle kleuren en materialen.

Kastenwand in HPL Specials Ash White met bureau
Kastenwand uitgevoerd in HPL Specials Ash White

Black & White

Zwart en wit zijn belangrijke basiskleuren in ieder ontwerp, waarop verder wordt ‘ingekleurd’. Het zijn tijdloze, bijna klassieke kleuren. In de collectie HPL Specials geven de kleuren Ash White en Burned Black invulling aan het zwart-wit thema. Beiden hebben een levendige textuur, door de combinatie van gladde en rulle plekken. De inspiratie ligt enerzijds in de witte wereld van gletsjers, sneeuw en craquelé. Anderzijds de beleving van verbrand hout, houtskool en as.

Slaapkamer met sfeer

In deze tijden waarin we veel tijd thuis doorbrengen en meer bingewatchen dan ooit, wordt de slaapkamer een belangrijke plek in huis. De slaapkamer is meer dan een ruimte waar alleen geslapen wordt. Er wordt dus steeds meer aandacht besteedt aan de inrichting van de slaapkamer. Deze bedombouw in HPL Specials Muddy Brown zorgt direct voor een uitgesproken sfeer, en voor extra opbergruimte. Op die manier wordt de slaapkamer een volwaardig ingerichte ruimte.

Sfeervolle bedombouw met roze en HPL Specials Muddy Brown
Bedombouw in HPL Specials Muddy Brown

Keukenkastje in HPL Specials Visgraat bruin met kraan
Keuken uitgevoerd in HPL Specials Visgraat in combinatie met FB77 Talco

Materialen in de mix

Het combineren van verschillende materialen in een interieurontwerp is een belangrijke trend. We zien het bijvoorbeeld in keukendesign waarbij hout wordt gecombineerd met natuursteen, staal of unikleuren. HPL Specials Visgraat is er in drie verschillende kleuren (licht eiken, bruin eiken en zwart eiken) en laat zich goed combineren met natuurlijke materialen of bijvoorbeeld marmer in decoratief plaatmateriaal, zoals in dit keukenontwerp in HPL Specials Visgraat Bruin Eiken in combinatie met de FB77 Talco met marmerlook. Wil je meer beelden zien van deze keuken? Bekijk hier de inspiratiepagina.

Voordelen HPL-plaatmateriaal

HPL – oftwel high pressure laminate – is een bijzonder sterk materiaal, geschikt voor maatwerk interieuroplossingen. Het oppervlak is onder hoge druk geperst en daardoor kras- en slijtvast. Het materiaal verkleurt niet en de platen zijn geschikt voor horizontale en verticale toepassingen. HPL-plaatmateriaal leent zich ook bij uitstek voor ontwerpen waarin ronde en organische vormen zichtbaar worden. Laat je inspireren door de originele en bijzondere decors in de HPL Specials collectie van DecoLegno.

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS17 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker