Showroom bezoeken Stalen bestellen
First concept, then design

First concept, then design

Als interieurarchitect, -ontwerper of -vormgever zul je ze herkennen, de stappen die doorlopen worden bij de creatie en ontwikkeling van een interieur. Een goed PVE van de opdrachtgever wordt vertaald in een vlekkenplan en een bijbehorend sfeerconcept. Van daaruit worden de materialen en meubelen geselecteerd. Ook voor de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno is deze werkmethode gevolgd. Iedere keuze is weloverwogen gemaakt om te zorgen voor een optimale beleving voor zowel medewerkers als klanten.  

Entree DecoLegno showroom met stalen deuren
Met leer ingelegde taatsdeuren van Planeffect
Showroom DecoLegno met zwevende balie
Laat je inspireren in de nieuwe showroom

Van interieurontwerp tot materiaalkeuze

Bureau voor interieurontwerp en architectuur STUDIOJEROENDEJONG werd gevraagd om het interieurplan te ontwikkelen voor het nieuwe bedrijfspand van DecoLegno. Jeroen: “Het was een uitdaging om binnen het al ontworpen casco alle volumes te rangschikken. Plekken om te werken, elkaar te ontmoeten of te vergaderen, de showroom, creatieve en technische ruimtes en een magazijn, het was nogal een wensenlijstje. Maar na verschillende brainstorm sessies en studies is uiteindelijk overeenstemming bereikt over de indeling waarbij al deze elementen in goede harmonie samenkomen. Het was een grote wens om in de showroom de volledige collectie van ruim 300 verschillende texturen in groot formaat (panelen van 230x50cm) op functionele en esthetische wijze te presenteren. Daar hebben wij – in samenwerking met Smeulders Interieurgroep – speciale kasten voor ontworpen. De volgende stap was de bouwkundige uitwerking van de volumes en materiaalkeuze. Voor dat laatste is natuurlijk het projectteam van DecoLegno (Patrick, Guido en Saskia) in stelling gebracht. Zij kennen hun collectie het allerbeste, en konden van daaruit de juiste keuzes maken.“

Moodboard voor boardroom nieuwe bedrijfspand DecoLegno
Het Italiaanse design gevoel in de vergaderruimte, van sfeerconcept tot realisatie
Boardroom DecoLegno met grote tafel en houten kastenwand

Italiaans design gevoel

Om tot een goede materiaalkeuze te komen zijn in eerste instantie sfeerconcepten voor de verschillende ruimtes in het pand ontwikkeld. Saskia: “Het uitgangspunt was om in elke ruimte te verrassen en te inspireren, en overal de nuchtere Noord-Hollandse cultuur van DecoLegno of het Italiaanse design gevoel van Cleaf te ervaren. In de vergaderruimte is dit goed zichtbaar geworden. Hier voert het Italiaanse design gevoel de boventoon. De warme donkerbruine houttextuur Okobo van Cleaf is verwerkt in een grote wandkast. Behang van Arte met een speelse compositie van een stadsaanzicht van het Italiaanse plaatsje Citta di Castello vormt het decor op de wand. De zachte vloerbedekking uit de collectie HighLine van Ege is zelf op kleur ontworpen, en de tartanruit refereert naar de mode. Het acht meter lange tafelblad is uitgevoerd in Durasein® solid surface (decor Hickory), en rust op het onderstel Attach van Lammhults. Door de combinatie van texturen, materialen en decors is een warme en elegante sfeer ontstaan.”

Kastenwand en tafel via Van Arkel Bouw
Grepen via Prodinter
Onderstel Attach van Lammhults via All Art Kwast Agencies
Stoelen Crassevig via Charles & More

Moodboard voor DecoLounge nieuwe bedrijfspand DecoLegno
Duurzaam design en een gastvrije sfeer in de DecoLounge, van sfeerconcept tot realisatie
Keuken in de DecoLounge met lichtslinger

Duurzaam design en een gastvrije sfeer

De DecoLounge is een plek voor ontmoetingen. Hier verwelkomen wij gasten met een kop koffie én het is de plek voor onze vrijdagmiddag borrel. De natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor een ongedwongen en gastvrije sfeer. In de keuken is de Cleaf kastanjehout textuur Corteccia in het kastwerk gecombineerd met Durasein® solid surface in het werkblad en de achterwand. De kleur Gun Metal voor de spoelbak en de Selsiuz kokend waterkraan is afgestemd op deze materialen. Voor de verdere inrichting is gekozen voor duurzaam productdesign van eigen bodem. De vloertegels zijn van Studio Wae. De boemerang vorm is gesneden uit afgekeurde partijen tapijttegels van de grote tapijtfabrieken in Nederland. Lokaal en circulair design dus. De stoelen en barkrukken van meubelmerk Planq zijn gemaakt van gerecyclede partijen legerkleding. Allemaal inspirerende concepten en verhalen om te delen met onze bezoekers.  

Spoelbak en de Selsiuz kokend waterkraan via Dekker Zevenhuizen
Stoelen en barkrukken Planq
Behang Extinct Animals van Moooi via Arte

DecoLounge met lichtslinger en ronde bank
Kom je langs in Westzaan?

Kom je langs in Westzaan?

De showroom van DecoLegno is een bron van inspiratie als het gaat om meubelmaatwerk. Ben je nieuwsgierig geworden, of heb je een concreet project waarvoor je materialen moet selecteren? Kom dan gerust (desnoods met jouw opdrachtgever) langs in Westzaan. Plan je afspraak in via onderstaande knop. Op die manier kunnen we je goed adviseren.  

Toegepaste texturen

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate