Showroom bezoeken Stalen bestellen
Een showroom vol interieurinspiratie

Een showroom vol interieurinspiratie

11-10-2023

Voor een inspirerend en karakteristiek interieur, moet je bij LEN Interieur zijn. De interieurontwerpers en -stylisten van LEN weten voor de particuliere, zakelijke en retailmarkt, verrassende interieurs te creëren. Door niet in standaardoplossingen te denken en een eigen karakter toe te voegen. In hun eigen kantoor pasten zij veel DecoLegno materiaal toe in verschillende maatwerk elementen. We gingen in gesprek met eigenaresse Lenneke Kuijken, over haar passie voor interieur, haar persoonlijke stijl en de vele mogelijkheden van maatwerk.

Begonnen aan de keukentafel

“Bijna 15 jaar geleden ben ik begonnen met LEN Interieur. Eerst vanaf de keukentafel en na een aantal andere locaties, zit LEN sinds eind vorig jaar op de Geestenberg 5 in Bergeijk. Het in eerste instantie lege en saaie pand heeft een verbluffende transformatie ondergaan. Het weerspiegelt echt onze visie en het vakmanschap van LEN. De keukentafel is ingeruild voor de werktafel in solid surface van Durasein®. Naast de groei qua locatie, is het team in loop der jaren ook flink gegroeid. Diverse interieurstylistes en interieurontwerpers helpen mij mooie, persoonlijke en verrassende interieurs te creëren voor onze klanten” vertelt Lenneke.

Tafel is uitgevoerd in Durasein® PAW009 Weathered Wood
Tafel is uitgevoerd in Durasein® PAW009 Weathered Wood
De kasten zijn uitgevoerd in FA84 Cheope
De kasten zijn uitgevoerd in FA84 Cheope

“De klanten die de weg naar ons weten te vinden, zijn een diverse groep, bestaande uit zowel particuliere als zakelijke klanten, voornamelijk afkomstig uit de nabije regio, maar ook van daarbuiten. Velen van hen ontdekken ons dankzij aanbevelingen van vrienden, collega-ondernemers met wie we hebben samengewerkt, of zelfs via aanbevelingen van architecten. Dit verwelkomen we van harte, want een tevreden klant vormt de meest waardevolle aanbeveling die we kunnen ontvangen!”

De showroom als visitekaartje

Onlangs is LEN verhuisd naar een nieuw pand, en daar is veel materiaal van DecoLegno toegepast in het maatwerk. Voor LEN interieur is hun showroom het visitekaartje. “Een eerste afspraak vindt vaak plaats bij ons in het kantoor/showroom. Zodra klanten bij ons over de drempel stappen, zijn ze al om. Ze ervaren de ruimte als een warme en inspirerende plek” aldus Lenneke.

“Vanaf de tekentafel zag ik het al voor me. Een plek waar iedereen wordt geprikkeld door diverse materialen en kleuren. Een plek waar de ontwerpers in actie te zien zijn terwijl ze brainstormen, tekeningen maken en klantenvisies tot leven brengen. En in het hart, de ontmoetingsplek, waar we ontvangen, ontmoeten en waar we presenteren wat we allemaal in huis hebben. En dat is veel; behang in allerlei kleuren en prints, alle mogelijke raambekleding tot diverse vloeren. En heel veel materialen zoals stucwerken, tegels, kurk, hout en plaatmateriaal van DecoLegno. Op de bovenverdieping is de showroom ingericht met diverse soorten meubels, verlichting en accessoires, waar de klant kan proefzitten, samenstellen, voelen en ervaren”.

De materialentafel is uitgevoerd in FC69 Concreta met de uitstraling van terrazzo.
De materialentafel is uitgevoerd in FC69 Concreta met de uitstraling van terrazzo.

Mogelijkheden van maatwerk zijn eindeloos

Hoe omschrijf je de stijl van LEN Interieur? “De stijl van LEN is kleurrijk en we combineren graag verschillende materialen, structuren en kleuren met elkaar. Wij proberen spanning in het interieur te brengen, met aandacht voor elk detail. Wij verwerken veel maatwerk in onze ontwerpen. Een maatwerk meubel voldoet volledig aan de wensen van de klant, zowel visueel als functioneel. En er zijn veel dingen mogelijk door gebruik te maken van de vele kleuren en structuren.

En zo hebben we ook ons eigen interieur samengesteld. Hierin waren we onze eigen kritische klant. Veel stalen van diverse materialen zijn door onze handen gegaan en vele moodboards gecreëerd. Kijkend wat past binnen ons concept van verrassen en wat aansluit op onze behoeften en wensen. Maatwerk wat past en verrast en waar optimaal gebruik is gemaakt van de bestaande ruimte. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een uitdagende materialenmix van FA84 Cheope, FA84 Reflex, S171 Bruciato, S181 Quercia en Durasein® TS070 Gadthena en PAW009 Weathered Wood.

uitgevoerd in Durasein® PAW009 Weathered Wood
Het blad is uitgevoerd in Durasein® PAW009 Weathered Wood, de kasten in FA84 Cheope
Het keukenelement is uitgevoerd in FA84 Reflex
Het keukenelement is uitgevoerd in FA84 Reflex

Waarom heb je voor het maatwerk voor decoratief plaatmateriaal van DecoLegno gekozen? “Ik werk al heel lang graag met DecoLegno. Het zijn rijke materialen, tastbaar, natuurgetrouw en veelzijdig. DecoLegno weet mij altijd te prikkelen en te inspireren, en dat is precies wat wij voor de klant willen doen” vertelt Lenneke.

Uiteindelijk zijn we super blij met het eindresultaat. En het is natuurlijk ook fijn om aan onze klanten te laten zien wat de mogelijkheden zijn met maatwerk, zoals de afgeronde hoeken in het materialen eiland, randen in verstek en verzonken solid surface wasbak van Durasein®. Met maatwerk kun je nét die extra details toevoegen en het interieur persoonlijk maken.

DecoLegno-S181-Quercia-TS070-Gadthena
Het wasmeubel is uitgevoerd in S181 Quercia en TS070 Gadthena van Durasein®
TS070 Gadthena
Durasein® TS070 Gadthena

Nog een interieur tip? Kom bij ons langs om geïnspireerd te worden! Wij staan voor je klaar met advies, inspiratie en ervaring! En nemen je mee op een inspirerende reis met als eindbestemming een geweldig interieur!

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker