Showroom bezoeken Stalen bestellen
Creëer unieke interieurs met nieuwe decors in HPL

Creëer unieke interieurs met nieuwe decors in HPL

Ken jij de HPL Specials collectie van DecoLegno al? Een collectie HPL plaatmateriaal met bijzondere, uitgesproken en karakteristieke decors voor het creëren van unieke interieurconcepten. We introduceren maar liefst vijftien nieuwe decors, variërend van mat natuursteen tot levendig rotan en van OSB tot Hongaarse punt. De uitstraling van natuurlijke materialen, maar met de voordelen van plaatmateriaal. HPL Specials plaatmateriaal is kleurvast en krasbestending, eenvoudig te reinigen en het trekt niet krom. Daarom zijn HPL Specials uitermate geschikt voor meubelmaatwerk in zowel project- als residentiële interieurs.

Moodboard HPL Specials Kaleidoscoop
Decor Kaleidoscoop uit de HPL Specials collectie

Bookmatching decor

Nieuw in de collectie HPL Specials is het decor Kaleidoscoop. Een uitgesproken bookmatching decor waarmee je een eyecatcher creëert in ieder interieur. Dit hoogglans decor komt natuurlijk het beste tot zijn recht als je een hele plaat toepast, bijvoorbeeld als wandbekleding in een smalle gang of toilet. Maar ook deuren kun je bekleden met HPL plaatmateriaal, en deze worden daarmee onderdeel van het totale interieurontwerp. Hou rekening met de plaatafmeting van 2440x1220x1,25mm.

Moodboard HPL Specials OSB
Inspiratie en detailafbeelding van OSB decor uit HPL Specials collectie

OSB

OSB wordt vaak gekozen als duurzame oplossing in plaatmateriaal omdat het veelal is gemaakt van restmateriaal. Maar het materiaal heeft veel nadelen wat de levensduur van het maatwerk nadelig beïnvloed. En of dat nou zo’n duurzame gedachte is… Het matte decor OSB uit de HPL Specials collectie is een passend alternatief. HPL plaatmateriaal is kleurvast en krasbestending, eenvoudig te reinigen en het trekt niet krom. Daarmee creëer je maatwerk met een lange levensduur. 

Moodboard HPL Specials Rotan
Inspiratie en detailafbeelding van decor Rotan

Creëer een ontspannen sfeer met rotan

Rotan, bamboe en jutte zijn materialen die in het interieur nog steeds volop in de belangstelling staan. Het is de natuurlijke uitstraling die herinneringen oproept aan vakanties, verre reizen of een dagje bij jouw favoriete strandtent. En dat gevoel halen we graag naar binnen, om een comfortabel interieur en een ontspannen sfeer te creëren. Met het decor Rotan uit de HPL Specials collectie kun je andere toepassingen overwegen. Want wat dacht je van een wand bekleed met dit plaatmateriaal, een tafelblad of een ontvangstbalie. De sfeervolle uitstraling combineert met de praktische voordelen van HPL.

Moodboard HPL Specials Natuursteen
HPL Specials decor Natuursteen Grof en keuken van TM Italia

Keukenontwerp met natuursteen

In keukenontwerp zien we dat warme houtsoorten in de fronten worden gecombineerd met natuursteen voor de werkbladen, achterwanden en kookeilanden. Wat opvalt is de keuze voor natuursteen soorten met een zeer uitgesproken tekening. De vlammen, nerven en aders zijn karakteristiek en door het grotere kleurcontrast wordt de achterwand of het werkblad een echte eyecatcher. Als budgetvriendelijk alternatief voor echt natuursteen, kun je kiezen voor decor Natuursteen uit de HPL Specials collectie. Ben je nieuwsgierig naar andere trends op het gebied van keukendesign? Lees dan onze blog ‘What’s cooking in the kitchen’.

Laat je inspireren door de andere decors

Dit was slechts een greep uit de nieuwe decors in de HPL Specials collectie van DecoLegno. Een collectie die zich bij uitstek leent voor meer uitgesproken interieurontwerpen. In de showroom in Westzaan en onze overige vestigingen in Echt, Duiven en Veldhoven kun je de decors beleven. En natuurlijk hebben wij onze gratis stalenservice zodat je jouw ontwerp optimaal kunt presenteren bij de opdrachtgever. Heb je een project gerealiseerd met HPL Specials? Wij vinden het leuk als je dit met ons wilt delen!

Een greep uit onze collectie

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate