Showroom bezoeken Stalen bestellen
Black is beautiful

Black is beautiful

04-09-2019

Foto rechts onder in moodboard: Tom Dixon, Bar Alto in Hong Kong

Zwart is en blijft een van de belangrijkste kleuren in de wereld van vormgeving en interieur design. Trendwatchers signaleren onder andere een tendens naar donkere interieurs. In 2021 is zwart in de keuken zelfs ‘het nieuwe normaal’.

Geïnspireerd op een stukje historie en het beeld van de oude meesters zien we veel off-blacks en nearly-blacks. De kleuren van inkt, houtskool, verbrand hout en lava. Een zwarte omgeving is chique en mysterieus tegelijkertijd, zoals te zien in prijswinnende retailconcepten van Heike Fashion en Aesop.

Zwart in design

Mat zwart domineert in de bibliotheek in Utrecht naar een ontwerp van Wiel Aret Architecten. Ook de Britse designer Tom Dixon koos voor zwart in het interieur van grillrestaurant Alto in Hong Kong. Vanuit de vier elementen – aarde, vuur, lucht en water – is een dramatisch interieur ontwikkeld. Het spectaculaire uitzicht van het restaurant is als het ware omlijst tegen een achtergrond van de zwart verbrande, houten wand. De warme gloed van de 230 mini plafondlampen uit de serie Melt van Tom Dixon geven een gevoel van glamour.

Bar Alto van Tom Dixon
Wandafwerking in U129 Sherwood

Zwart plaatmateriaal voor maatwerk interieurs

DecoLegno heeft een groot aantal structuren decoratief plaatmateriaal in het zwart. Bijvoorbeeld met de uitstraling van verbrand hout in Burned Black uit de HPL-Specials collectie. De textuur Ares van Cleaf doet denken aan Pandomo stuc. Deze variant speelt met licht en geeft een afwisselend mat-en-glanzend-effect.

Naast natuurlijke houtstructuren zoals de Sherwood en de Yosemite, is ook de nieuwste innovatie van Cleaf leverbaar klassiek zwart. De driedimensionale structuur van de Cheope collectie is geïnspireerd op de vorm van piramides. Het voelbare reliëf geeft een geometrisch effect in elke interieur- of meubelontwerp. Op onze collectiepagina’s kun je filteren op kleur, zo vind je alle zwarte decors.

HPL Specials Geborsteld Eiken Zwart
Keuken uit gevoerd in HPL Specials Burned Black
Interieurbouw Capaz | Fotografie Revontuli
Keuken in U129 Sherwood
Pantry uitgevoerd in U129 Yosemite
Kastenwand in U129 Spessart
Keuken uitgevoerd in U129 Spessart
Keuken uitgevoerd in de matte HM07 Piombo

Collectie DecoLegno Zwarte Decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate