Showroom bezoeken Stalen bestellen
Agile kantoorinterieur

Agile kantoorinterieur

We spreken met Martijn Naus, werkzaam bij interieurontwerpbureau Burobas in Eindhoven. Burobas transformeerde het donkere kantoor van een farmaceutisch bedrijf in een Agile kantoorinterieur met open, flexibele en veelzijdige werkomgeving waarin ontmoeten, samenwerken en verbinden centraal staat. Martijn vertelt ons meer over het project.

Agile werkomgeving

Kun je ons meer vertellen over de vraagstelling van de klant? “De opdrachtgever had de wens om Agile te gaan werken. Hiervoor was een werkomgeving nodig die de Agile werkprocessen goed ondersteunt. Daarnaast speelden aspecten als duurzaamheid, vitaliteit, identiteit, efficiëntie en veiligheid ook een grote rol in het interieurontwerp” vertelt Martijn.

De vide en statement trap zorgen voor verbinding

Ontwerp voor een Agile kantoorinterieur

“Om meer transparantie en ontmoetingsplekken te genereren, hebben we de begane grond en het voorste deel van de drie verdiepingen openbaar gemaakt. Op die manier is een ontmoetingsgebied ontstaan waar bezoekers en (externe) medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken” legt Martijn uit.

Voor een betere verbinding in het ontmoetingsgebied is de bestaande vide vergroot en een statement trap naar de eerste verdieping gemaakt. Hierdoor komt er veel daglicht in het entreegebied en dit werkt heel uitnodigend.

Plek voor ontmoeting en ontspanning

Onderdeel van de ontmoetingsgebieden zijn de huiskamers en pantry’s, waar ruimte is voor ontmoetingen, informeel overleg, maar ook voor ontspanning. Deze plekken zijn in het hart van gebouw gelegen en vormen de schakel tussen het ontmoetingsgebied en de (beveiligde) werkomgeving.

Pantry met terrazzolook en houtlook in S164 Fronda
De pantry is uitgevoerd in S164 Fronda

Materiaalkeuze

In de keuze voor materialen in het Agile kantoorinterieur, wordt er gekeken naar de juiste toepassing, een tijdloze uitstraling en kwaliteit. “Het interieur moet bijdragen aan de gezondheid van de werknemers en het milieu” vertelt Martijn.

Het vorige interieur was donker in kleuren en materialen, met een gesloten en degelijk/corporate karakter. Martijn vervolgt: “Wij vonden het belangrijk om het nieuwe interieur licht, fris en warm te maken. Het moest een uitnodigende, transparante en bovenal prettige werkomgeving worden. De matte, blonde uitstraling van de S164 Fronda, past perfect bij het beeld wat wij in ons hoofd hadden. De unieke uitstraling van het materiaal van DecoLegno en de natuurgetrouwe uitstraling, structuur, matheid en kleur sprak ons erg aan.

Ontmoetingsruimte met huiselijke sfeer
Naast de lichte pastel- en blonde houtkleuren, vallen de rode elementen op
Ontmoetingsplek met zitplekken op verschillende hoogtes in houtlook S164 Fronda
Overleg- en werkruimte met zitelementen in verschillende hoogtes

Opvallend is dat er op veel plekken rode elementen te zien zijn, zoals kasten, fauteuils, kleden en poefen. “Rood staat symbool voor de patiënt en zo zijn de werknemers zich iedere dag bewust voor wie ze aan het werk zijn” legt Martijn uit.

Van ontwerp naar Agile kantoorinterieur

Interieurbouwer Smeulders heeft het ontwerp vertaald naar maatwerk. “Vanwege de hoge kwaliteit is Smeulders een interieurbouwer waar wij veel mee samenwerken. We hebben samen gekeken naar slimme detaillering en optimaal materiaalgebruik. Zoals de afwisseling tussen HPL en melamine, passend bij het type toepassing. Voor horizontale toepassingen is het bijvoorbeeld aan te raden om HPL te gebruiken, zoals de hoge tafels en de zitgedeelten” aldus Martijn.

Werkplek met hoge tafel en banken
De hoge tafel en zitelement zijn uitgevoerd in S164 Fronda

Eindresultaat

Als we Martijn vragen waar hij het meest trots op is, is dat de grote diversiteit aan ontmoetings- en samenwerkplekken. “De diversiteit en multifunctionele inzet van de ruimtes geeft naar de toekomst toe ook flexibele mogelijkheden. Hierdoor hebben we een toekomst bestendige omgeving gemaakt waar werknemers graag willen zijn en geprikkeld worden. Ook de opdrachtgever is erg blij met hun nieuwe werkomgeving. Ze zijn erg tevreden over de algemene uitstraling van het interieur. Fris, licht en uitnodigend, een plek waar ze graag willen zijn” aldus Martijn.

Ontwerp: Burobas
Realisatie: Smeulders Interieurgroep
Fotografie: Michael van Oosten

Gebruikt decor

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker