Officieel distributeur van CLEAF
Oorsprong natuursteen en beton
Duna natuursteen
Collectie Duna

Beleef natuursteen en beton

Als interieurarchitect of ontwerper laat jij je inspireren door landschappen en de natuur. De grillige vormen van gebergten die zijn ontstaan door vulkanisme of erosie bieden een schouwspel aan patronen en structuren. Rotsformaties en groeven herbergen een schat aan prachtige marmer- en steensoorten. Deze natuurlijke materialen vormen de basis voor constructie, ruimteverdeling en maatwerk interieurs om in te werken, wonen en verblijven.

Bold en beautiful

De uitstraling van rotsformaties en natuurlijke steensoorten heeft Cleaf getransformeerd naar decoratief plaatmateriaal. Verschillende structuren geven de rauwe beleving van een betonnen muur (Concreta) of pleisterwerk (Ares). De eenvoud en puurheid hiervan past bij onze Nederlandse mentaliteit. No-nonsense, puur en zonder opsmuk. Het decor van natuursteen en marmer (Talco) spreekt tot de verbeelding en is niet meer weg te denken in hedendaagse interieurontwerpen. Dit materiaal geeft een rijke en luxe beleving aan keukens, badkamers of als wandafwerking. De natuurlijke variatie in de tekening, van subtiel tot uitgesproken geaderd, zorgt voor een brede toepasbaarheid. 

HPL Specials Slate met Banksy
HPL Specials Slate

Interieur en meubeldesign met urban sfeer

De subtiele structuur van cement en beton komt tot uiting in de collectie Concreta van Cleaf. De decors in dit plaatmateriaal variëren van minimalistisch beton, stijlvol natuursteen tot industrieel verroeste staalplaten. Hiermee past deze textuur in de sfeer van stedelijke architectuur. Denk aan de rauwe, urban sfeer die wordt opgeroepen in gebieden als Strijp S in Eindhoven of de NDSM werf in Amsterdam. Een bakstenen muur in een stoer retailinterieur of horeca hotspot? Ontdek dan de HPL Specials met varianten als Stone, Slate, Rock en Brick. Door te zoeken naar contrast met andere materialen ontstaat een leefbare omgeving. Combineer hard met zacht, mat met glanzend en rulle met gladde oppervlakken. De uitstraling van pleister en stucwerk komt tot uiting in Cleaf structuur Ares. De beleving van een betonnen muur komt terug in het reliëf dat door het subtiele mat en glans effect tot leven komt. Deze collectie omvat zowel hedendaagse uni-kleuren, prachtige gemêleerde tinten of een decor dat de beleving geeft van travertin.

Maatwerk keuken FB77 Talco
Maatwerkkeuken in FB77 Talco

Spotlight Favoriete structuur | Talco

Het matte marmer decor in de structuur Talco staat garant voor een bespoke interieurontwerp. De optische dieptewerking in de tekening en de zijdezachte oppervlakte structuur geven dat ultieme gevoel van luxe. De natuurlijke schoonheid van de subtiele aders of de meer uitgesproken tekening op een witte, grijze of zwarte ondergrond ogen zowel klassiek als eigentijds.

WINKELINTERIEUR IN STIJL

Het interieur van eigentijdse conceptstores of modewinkels is vaak bepalend voor het succes. Inhaken op de laatste trends is het devies. Actuele kleurenpaletten, de hipste materialen en prikkelende accessoires inspireren de klant en daar is het om te doen in het retail landschap van vandaag de dag.

Ook in retail interieurs met een langere levensduur gaat het om de beleving. Zorgvuldig gekozen materialen zoals hout en natuursteen dragen bij aan de sfeer en geven een gevoel van tijdloze luxe. De collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf voelt zich thuis in beide designstromingen. Met de urban uitstraling van beton structuren of de natuurlijke schoonheid van de marmer decors biedt dit materiaal veel mogelijkheden voor het ontwikkelen van maatwerk winkelinterieurs en meubelen.

VAN KAST-OP-MAAT TOT DEUR

Door te kiezen voor maatwerk in een interieurontwerp wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. In de materiaalkeuze wordt het DNA van de klant of de smaak van de bewoner zichtbaar. Standaard oplossingen missen vaak de esthetische uitstraling waar je naar zoekt of de maatvoering is net niet optimaal. De oplossing? Maatwerk voor particuliere of projectinterieurs.

De structuren van Cleaf zijn leverbaar in decorspaanplaat en HPL. Daarmee zijn zowel horizontale als verticale oplossingen denkbaar. Een marmeren deur, dat kan toch niet? Met HPL plaatmateriaal kan het wel! Of wat dacht je van een deur die de beleving geeft van beton? Ook in werk- of keukenbladen is dit materiaal goed te verwerken en geeft het een stoere, industriële sfeer. Voor het materialiseren van ieder project heeft DecoLegno een gratis stalenservice. Kies voor afgekante A4 stalen op de betreffende collectiepagina. 

Collectie Onze favoriete natuursteenstructuren