Officieel distributeur van CLEAF
Metallic plaatmateriaal oorsprong
FA08 Reflex
FA08 Reflex

De bijzondere reflectie metallics

In hedendaagse interieurconcepten streven we naar de optimale indeling, mooie zichtlijnen en een gevoel van ruimtelijkheid. Zoveel mogelijk gebruik maken van het daglicht is het uitgangspunt. Spelen met reflectie kan door in het ontwerp materialen als glas, spiegels, glanzende edelmetalen en subtiele metallics toe te passen. Hierdoor komt een interieur tot leven en wordt het ruimtelijke gevoel versterkt.

Spelen met licht en reflectie

In het Italiaanse Brianza, waar de fabriek van Cleaf is gevestigd, is een team van architecten en designers dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe decors en spraakmakende structuren. Het vertalen van de grote verscheidenheid in metaaloptieken naar decoratief plaatmateriaal vraagt om hoogwaardige technologieën en geavanceerde druktechnieken.

In de totale mix van materialen in een interieur is altijd een rol weggelegd voor metaal of een metallic afwerking. Dit zorgt voor een stoer of juist elegant accent, afhankelijk van het decor, de structuur en de glansgraad. Zo geeft blauwstaal een kantoor een industriële sfeer en zorgt de subtiele glans van koper voor een stijlvol detail in ieder hospitality project. 

 FB66 Reflex
Keuken in FB66 Reflex

Van stoer industrieel tot hedendaags design

Oude scheepswerven en fabriekshallen inspireren voor een industriële sfeer. De stoere beleving van rauw en onbewerkt metaal spreekt aan. In decor FB47 Metallic van Cleaf beleef je de levendige look van blauwstaal. Deze variant leent zich bij uitstek om toe te passen in een ‘bold’ kantoor-, retail- of horeca concept. De subtiele glans in de gladde oppervlakte structuur speelt met het licht. De structuren Reflex en Idea maken ook handig gebruik van het licht. Deze varianten hebben een verfijnde uitstraling en voelen zich thuis in zowel tijdloze als hedendaagse design interieurs. De subtiele dieptewerking in dit decoratieve plaatmateriaal geeft net dat beetje extra qua sfeerbeleving aan die walk-in-closet, hotel lobby, droomvilla, sterrenrestaurant of directiekantoor. Makkelijk te verwerken en ‘easy’ te combineren met andere materialen als hout, marmer, beton, natuursteen en leer.

FB67 Metallic Balie
Balie in FB67 Metallic

Spotlight Favoriete structuur | Metallic

Is het glamoureus of juist industrieel? Met de vijf aansprekende kleuren van collectie Metallic kun je alle kanten op. Wordt het de koude look van blauwstaal of juist de warmte van aardse tinten? Deze textuur heeft een levendig decor met een zachte glans. De kleur verandert op subtiele wijze, afhankelijk van hoe het licht er op valt. Daarmee wordt ieder ontwerp een ware blikvanger.

EIGENTIJDS KEUKENONTWERP

Spelen met licht en reflectie wordt kinderspel met de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf. De subtiel ogende en voelbare structuur Idea doet denken aan die van wild geborsteld aluminium. De eigentijdse kleuren combineren goed met andere Cleaf decors en lenen zich voor stijlvolle wandafwerking en hedendaags keukendesign.

In de keukentrends zien we een hernieuwde belangstelling voor metaal in de afwerking van de fronten. Bij vooraanstaande Italiaanse designmerken is aluminium en roestvrijstaal weer volop in beeld. Het wordt stijlvol gecombineerd met warme houtsoorten en decoratief natuursteen. Met de collectie Idea in elegant grijs of warm koper heb je een passend alternatief voor deze echte metalen en creëer je een eigentijds keukenontwerp. Met de rosé gouden, vergrijsde groen en goudgele variant verras je in spraakmakende retail- of horecaconcepten. 

LUXE KASTENINTERIEURS

Luxe in interieur design hoeft er niet altijd duimendik bovenop te liggen, maar kan ook subtiel voelbaar zijn. De collectie Reflex heeft een zacht glanzende, verticale belijning die doet denken aan zijdedraad of de stroken van een verfkwast. Naast de brons-achtige kleuren zorgen ook de koele zilvergrijs tonen voor een bijzonder warme sfeer.

Door in interieur- en meubelontwerp aandacht te besteden aan zowel de buiten- als de binnenkant van kasten wordt de kracht van maatwerk interieurs onderstreept. De uitstraling van de fronten is direct bepalend voor de totale sfeer in het project. Maar het is een afknapper als je de deuren open doet en je ziet een wit kastinterieur. Kies daarom voor iedere inbouw kast op maat decoratief plaatmateriaal aan beide zijden voor een optimale beleving en combineer de subtiele metallics van DecoLegno met warme houtsoorten voor extra sfeer.   

Collectie Onze favoriete metallic structuren