Officieel distributeur van CLEAF
HPL Specials Visgraat Zwart Eiken
Nieuwe HPL Specials collectie

Speciale interieurs beginnen met HPL Specials

Als interieurarchitect, -ontwerper of meubelmaker ben je altijd op zoek naar een bijzonder materiaal dat past bij de smaak van de opdrachtgever. Een materiaal waarmee jij een uniek interieur of meubelontwerp kunt ontwikkelen dat aansluit bij het Plan van Eisen. Speciale interieurs beginnen met de HPL Specials collectie van DecoLegno. Deze collectie bevat bijzondere decors, variërend van natuurlijke houtstructuren in planken of visgraat motief, tot rauwe steensoorten. En van textiel decors die een 3D-beleving geven, tot doorgestikt leer.

Visgraat licht eiken
HPL Specials licht eiken

Hou van hout

We laten ons graag betoveren door de wondere wereld van hout. De natuurlijke uitstraling van hout, de variatie in nerfstructuren en het warme kleurenpalet zorgen voor sfeer in ieder interieurontwerp. Wij houden van hout! In de HPL Specials collectie zijn diverse, natuurlijke houtdecors te vinden. In het matte decor Pine Wood beleef je een boomstam, en daarmee de sfeer van een bos of het woud. De synchroon structuur 7923 neemt ons, met zijn houten planken decor, mee naar de wereld van de Amerikaanse barn. We zijn bekend met motieven als visgraat en hexagoon, maar met dit HPL plaatmateriaal zijn nieuwe toepassingen mogelijk. Wat dacht je van een keukenontwerp of een badkamermeubel in visgraat motief? Of van een receptiebalie met hexagoon motief? Het Visgraat decor is verkrijgbaar in de kleuren licht, bruin-, rood- en zwart eiken.

HPL Specials Copper sfeerbeeld
HPL Specials Madras Curry sfeerbeeld

Bollywood

In de hedendaagse maatschappij waarin we 24/7 ‘aan’ staan, wordt in interieurs voor de retail of hospitality sector steeds vaker een fantasierijke en sprookjesachtige wereld gecreëerd. Een interieur om even in weg te dromen of te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Films als Alice in Wonderland, Avatar en Aladdin zijn daarin grote inspiratiebronnen. De betoverende wereld van Bollywood inspireert voor kleuren en structuren.

In de HPL Specials collectie vind je een aantal varianten die passen in deze beleving. De warme koper tint Copper bijvoorbeeld. Dit plaatmateriaal speelt met licht, door de grove cement structuur en de subtiele glans. Kleur Madras Curry is nieuw, en geïnspireerd op de wereld van de Oriëntaalse kruiden. De mix van Curry met Tikka Masala zorgt voor een smaakvolle, uitstraling. Bekijk ook de Red Chillies voor een extra pittig ontwerp.

Materialen mix

Het is een belangrijke tendens: het combineren van verschillende materialen in een ontwerp. We zien het bijvoorbeeld in keukendesign waarbij hout moeiteloos wordt gecombineerd met natuursteen, staal en unikleuren. De nieuwe kleur Industrial Skin uit de HPL Specials collectie van DecoLegno geeft sfeer, en laat zich goed combineren met natuurlijke materialen of houtstructuren in decoratief plaatmateriaal.

Het industriële decor kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. De een ziet er leer in, de ander beton. Maar dat het een stoere uitstraling geeft aan het interieur is duidelijk. HPL plaatmateriaal is kleur- en krasbestendig en daarom geschikt om toe te passen in hospitality-, kantoor-, retail- of residentiele projecten.

HPL Specials Industrial Skin sfeerbeeld
HPL Specials Burned Black sfeerfoto

Black & White

Zwart en wit zijn belangrijke basis kleuren in ieder ontwerp. Het zijn de bouwstenen waarop verder wordt ‘ingekleurd’. Of het nu gaat om kunst, productdesign, architectuur of mode. Het zijn tijdloze, bijna klassieke kleuren. Net als the little black dress of het smetteloze witte overhemd in de mode.

In de collectie HPL Specials geven de kleuren Burned Black en Ash White invulling aan het zwart-wit thema. Beiden hebben een levendige textuur, door de combinatie van gladde en rulle plekken. De inspiratie ligt enerzijds in de beleving van verbrand hout, houtskool en as. Anderzijds in de witte wereld van gletsjers, sneeuw en craquelé.

HPL Specials De nieuwe collectie