Showroom bezoeken Stalen bestellen
Zwart interieur

Zwart interieur

31-03-2022

Zwart is niet meer weg te denken uit het interieur. Waar zwart een aantal jaren geleden het imago had van duister, somber en donker, staat een zwart interieur nu voor lef, klassiek, stijlvol en stoer. Zwart laat zich makkelijk combineren met andere kleuren en materialen. Creëer de ‘urban jungle look’ door zwart te combineren met veel groentinten en natuurlijke materialen als hout en rotan. Ben je op zoek naar een tijdloze, moderne uitstraling? Kies dan voor een palet van zwart met zachte beige en lichte grijs tinten.  

Maak indruk met een zwarte keuken

De keuken is hét hart van het huis. We brengen veel tijd door in de keuken en het is dé plek waar iedereen samen komt. Als de ruimte het toelaat, dan creëren we een open keuken die onderdeel uit maakt van de leefomgeving. De open keuken nodigt uit om uitgebreid te koken en te tafelen, een kopje koffie te drinken of een spelletje te spelen.

zwarte keuken
Deze zwarte keuken in U129 Fronda is een echte eyecatcher

Hout is en blijft een favoriet materiaal in de keuken. En inmiddels is de zwarte keuken ook alom geaccepteerd. Met een zwarte keuken compleet met zwarte kraan, spoelbak en apparatuur maak je een statement. In de keuze van de materialen is er nog voldoende onderscheid te maken. Kies jij voor zwart met een houtstructuur, of heeft een glad, zwart oppervlak jouw voorkeur?

In deze zwarte maatwerk keuken is gekozen voor zwart hout in de Cleaf textuur U129 Fronda. Fronda heeft de uitstraling van gebeitst iepenhout. De zwarte, matte structuur in combinatie met het natuurstenen keukenblad, zorgt voor een chique uitstraling en maakt de keuken een echte eyecatcher.

Deze zwarte keuken is uitgevoerd in de HM07 Piombo van Cleaf. Piombo voelt fluweelzacht aan en waar een matzwart oppervlak vaak vlekgevoelig is, heeft de Piombo anti-vingerafdruk eigenschappen. En laat dat in de keuken nou éxtra handig zijn!

Door de nis in de keuken uit te voeren in een contrasterend materiaal, breng je sfeer en diepte aan in het keukenontwerp. Hier is gekozen voor de stijlvolle houttextuur Yosemite. Deze heeft een uitgesproken vlam en een licht gepolijst oppervlak. Om rust en eenheid te creëren in het interieur, zijn dezelfde materialen ook gebruikt in het haardmeubel.

Zwarte keuken met nis in gevlamd hout
Deze keuken is uitgevoerd in HM07 Piombo, met anti-vingerafdruk eigenschappen

De voordelen van maatwerk in een zwarte kast

We kunnen niet vaak genoeg de voordelen van maatwerk in het interieur benadrukken. Met maatwerk kun je rekening houden met de ruimte en deze optimaal benutten. Ook kun je met maatwerk precies voldoen aan jouw interieurwensen. Deze strakke zwarte kast is uitgevoerd in de houtlook U129 Esperia. De kast sluit perfect aan op de wand- en plafondlijnen en daarnaast zijn de airco’s weggewerkt in de kast.

Kastenwand in zwart hout
In deze zwarte maatwerkkast zijn de airco’s weggewerkt
inloopkast in zwart leer U129 Primofiore
Een kast met de uitstraling van leer, geeft allure aan het interieur

Ook in de mode heeft zwart een prominente plek. De ‘little black dress’ is een echte onmisbare klassieker. Of denk aan een zwart maatpak, wat een echte musthave is. Deze items berg je dan ook graag op in een kast met allure. Deze zwarte kast is uitgevoerd in de U129 Primofiore. Primofiore heeft de uitstraling en beleving van leer en geeft deze kast een luxe uitstraling.  

Een speels interieur met zwart hout

Hout is een van de meest toegepaste materialen in de interieurarchitectuur. De natuurlijke uitstraling geeft een warme sfeer aan ieder interieur. DecoLegno heeft een groot aantal structuren in decoratief plaatmateriaal die de natuurlijke beleving geven van hout. Zwart hout blijft favoriet. Door verschillende structuren en houtdecors met elkaar te combineren, breng je diepte aan in een ontwerp. In dit stijlvolle wandmeubel zijn twee verschillende houttexturen met elkaar gecombineerd. De kast is uitgevoerd in de U129 Esperia en het blad in de U129 Maloja. Het matte hout, in combinatie met het glanzende hout, zorgt voor een chique geheel.

Zwart haardmeubel in U129 Esperia en U129 Maloja
Dit haardmeubel is uitgevoerd in twee verschillende zwarte houtdecors

Tip

Ben je op zoek naar zwart decoratief plaatmateriaal? Filter dan in onze webshop op de kleur zwart en bekijk de verschillende texturen!

Onze favoriete zwarte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker