Showroom bezoeken Stalen bestellen
Zorgbedden in een modern jasje

Zorgbedden in een modern jasje

31-05-2022

We zijn in gesprek met een bijzondere klant, met een minstens zo bijzonder verhaal. Tecfor Care is leverancier van zorgbedden voor de particuliere markt. Niet zomaar zorgbedden, maar zorgbedden en hoog-laag bedsystemen met de nodige functies én een gepersonaliseerde ombouw. We zijn benieuwd naar het verhaal van Tsjeard Blom, bedrijfsleider bij Tecfor Care Nederland.

Een zorgbed is een kwestie van moeten

Voor ons is de wereld van zorgbedden nog een redelijke onbekende. Kun jij ons daar meer over vertellen? Tsjeard legt uit: “De zorgsector in Nederland is sterk in beweging. Door vergrijzing en door politieke ontwikkelingen, moeten steeds meer mensen langer thuis blijven wonen, terwijl zij vroeger naar een rust- of verzorgingshuis gingen. Hierdoor is de vraag naar zorgbedden erg gestegen. Een zorgbed wil je niet, dit moet je helaas. Wanneer iemand zorg aan bed nodig heeft, is het volgens de ARBO-wetgeving een eis dat er een zorgbed aanwezig is. Wij willen het onaangename, iets aangenamer maken door de zorgbedden een huiselijkere en moderne uitstraling te geven. Daarnaast voldoen ze uiteraard aan de specificaties voor de zorgmarkt”.

Zorgbed uitgevoerd in S158 Okobo met warme houtlook
De ombouw van het zorgbed is uitgevoerd in de warme S158 Okobio
Zorgbed uitgevoerd in S158 Okobo met warme houtlook
De bedden zijn naar behoefte samen te stellen

Het belang van slaapcomfort in zorgbedden

“In 2012 kwam ik erachter dat er in de retail beddenspeciaalzaken geen hoog-laagbedden te verkrijgen waren. Waarom eigenlijk niet? Als je een nieuw bed nodig hebt, ga je naar de slaapkamerspeciaalzaak om een comfortabel bed uit te kiezen dat mooi past in het interieur. Maar als je een hoog-laagbed nodig had, dan was die keuze er niet. Ik vond dit schrijnend, omdat dat voor deze mensen zo extreem belangrijk is. Zij hebben het slaapcomfort zo hard nodig, en dat ligt bij slaapzaken niet bij zorgwinkels. Zo is bij mij het idee ontstaan om zorgbedden aan te bieden in de privaatsector. Met alle benodigde functies én een ombouw die naar wens is van de klant” aldus Tsjeard.

Gepersonaliseerde ombouw

Tsjeard vertelt verder: “Ons doel is om zorgbedden te moderniseren en huiselijker en mooier te maken. De functionaliteit moet optimaal zijn. Een zorgbed is een noodzakelijk iets, dan willen we op zijn minst dat je zelf kunt kiezen hoe dat in jouw huis past. Zorgbedden horen ook mee te gaan met de trends. We zien vaak dat zorgbedden heel steriel en saai zijn, maar veel mensen willen zelf de keuze hebben”.

Geassembleerd naar wens

“Ondertussen hebben wij een netwerk van 225 slaapkamerspeciaalzaken waar onze bedden te koop zijn. We bieden veel diversiteit in de zorgbedden, met 38 varianten. Dit varieert van ombouw, tot een- of tweepersoonsbedden en een hoog-laagsysteem aan de linker- of rechterkant.

Zo kun je kiezen uit een gestoffeerde variant, massief eikenmateriaal of decoratief plaatmateriaal. De bedden worden geassembleerd naar wens van de klant. Ook kunnen zij ervoor kiezen om een bijpassend nachtkastje toe te voegen”.

Nachtkastje uitgevoerd in de S171 Bruciato met verbrande houtlook
De slaapkamer kan compleet gemaakt worden met een bijpassend nachtkastje

Materiaalkeuze

Hoe komt de materiaalkeuze tot stand? Tsjeard legt uit: “Je moet uiteraard rekening houden met normeringen en die zijn best streng. De bedden moeten uitvoerig getest en gekeurd worden. Voor de ombouw hebben we iets meer vrijheid. We houden de laatste trends nauwlettend in de gaten en we kijken naar de wensen van de klant. Op basis daarvan bepalen we welke producten we in onze collectie opnemen”.

Moderne kleuren en structuren met lef

Sinds kort kunnen klanten ook kiezen uit een ombouw in decoratief plaatmateriaal van DecoLegno: de S171 Bruciato, S013 Yosemite en S158 Okobo. Waarom hebben jullie ervoor gekozen om DecoLegno toe te voegen aan jullie collectie? “Ik kom zelf uit houtbranche en DecoLegno heeft me altijd aangesproken. Ik word erg enthousiast van de moderne kleuren en van het lef hebben in structuren. Het is een mooi product met hoge kwaliteit. De eerste bedden met DecoLegno ombouw zijn verkocht en we zijn erg benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen”.

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Ik ben vooral trots op waar we mee bezig zijn. De gedachte is in 2012 begonnen en ondertussen zijn we nog steeds de enige die zorgbedden aanbieden in de privaatsector. We hebben al veel mensen voorzien van een comfortabel én mooi zorgbed. Binnenkort gaan we verhuizen naar een groter pand en is er nog meer ruimte voor creativiteit. We gaan de komende jaren met veel leuke nieuwe dingen komen. Ik kijk er naar uit!” aldus Tsjeard.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker