Showroom bezoeken Stalen bestellen
Villa met een stoer en robuust karakter

Villa met een stoer en robuust karakter

In Zuid-Holland transformeerde Juliette van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur een villa met een gedateerd, landelijk interieur naar een moderne woning met een robuust karakter. Naast diverse bouwkundige aanpassingen, werd er gekozen voor veel maatwerk om ruimtes optimaal te benutten en optisch met elkaar te verbinden.

Juliette licht toe: “Alle elementen die refereren aan de klassieke landelijke stijl van de vorige bewoners hebben we aangepakt. De verschillende ruimtes moeten een stoer en robuust uiterlijk krijgen”.

Haardmeubel in een modern jasje

In de woonkamer is de klassieke schouw vervangen voor een modern in koud staal gehuld exemplaar, omsloten door een lamellen patroon voor hout-opslag en tv-meubel. Dit wandmeubel loopt door van de woonkamer naar de eetkamer en creëert daarmee een optische verbinding. De lamellen zijn uitgevoerd in decoratief plaatmateriaal, structuur Sablé van Cleaf. Het houtdecor in dit plaatmateriaal oogt modern en warm, door de bruine kleurschakering. Het contrast tussen dit warme, stijlvolle hout en het koude, industriele staal zorgt voor een uitgesproken karakter.

Wandafwerking met houten lamellen in LR28 Sablé
De lamellen van het haardmeubel lopen door naar de eetkamer
Bedachterwand met houten lamellen in LR28 Sablé
De achterwand geeft de slaapkamer een hotelchique sfeer

Hotelchique sfeer in de slaapkamer

In de slaapkamer is het lamellen maatwerk doorgezet om eenheid en rust te creëren in het totale interieur. Door te werken met een achterwand krijgt de slaapkamer een knusse en chique uitstraling, als die van een hotelkamer. Een achterwand heeft meer voordelen. Zo beschadigt het behang minder snel, je kunt er elektra in verwerken en het plankje fungeert als nachtkastje.

Kast met houten lamellen in LR28 Sablé
De houten lamellen op de kast maken van deze hal een fijne binnenkomer

De eerste indruk

De hal is de eerste kennismaking met een woning. Hier wordt de sfeer en de toon gezet voor de rest van het interieur. Met maatwerk meubelwerk krijgen jassen, schoenen en paraplu’s een plekje, en oogt de ruimte netjes en opgeruimd. Dat is prettig binnenkomen! Ook in de entree is het lamellen maatwerk doorgezet, als verbindend element tussen de verschillende ruimtes.

Ontwerp: DE JUUL Interieurarchitectuur
Realisatie: Aannemersbedrijf Wiela, Pascal Koster Interieurbouw en Turk & Van Rossum Projectinrichters
Fotografie: Jurrit van der Waal

Gebruikt decor

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate