Showroom bezoeken Stalen bestellen
Unikleuren in plaatmateriaal

Unikleuren in plaatmateriaal

12-04-2023

Unikleuren zorgen voor een neutrale of juist kleurrijke basis in ieder interieurontwerp. Ze combineren moeiteloos met uitgesproken dessins en materialen zoals hout, beton, marmer en textiel. In de collectie van DecoLegno vind je een uitgebreid aanbod aan eigentijdse unikleuren. Van klassiek zwart of wit tot trendy roze, en van chocoladebruin tot violet. Mooie matte texturen in decoratief plaatmateriaal die jou zullen helpen bij het creëren van unieke maatwerk interieurs.

UB19 Talco Keuken
Keuken uitgevoerd in UB19 Talco
UB28 Ovatta Keuken
Keuken uitgevoerd in UB28 Ovatta

BASISKLEUREN MOOI IN EENVOUD

Je moet goed kijken om te ervaren hoe bijzonder de verfijnde Talco textuur is die dient als basis voor een interieur in balans. In het nieuwe minimalisme zoeken we naar rust en eenvoud. Als tegenhanger van de hectische wereld waarin we leven is de behoefte aan balans meer dan ooit voelbaar. Ook in het interieur ontdoen we ons van spullen en prikkels. 

De verfijnde textuur van zand en kalk inspireerde voor de matte basiskleuren in de Talco collectie, waarmee interieur- en meubelontwerpen tot stand komen die mooi zijn in hun eenvoud. Ze zorgen voor een gevoel van verstilling en vormen een neutrale basis in combinatie met meer uitgesproken materialen zoals hout, staal en tegelwerk.

KLEUR BEKENNEN IN JOUW ONTWERP

Wil jij liever kleur bekennen in jouw ontwerp? Dan vind je de juiste tint ongetwijfeld in de structuur Ovatta. Ovatta voelt fluweelzacht aan, heeft een matte optiek én is leverbaar in eigentijdse kleuren die speciaal voor Cleaf zijn ontwikkeld door Studio Milo. Van bordeauxrood tot perzik roze, van Classic Blue tot groen en van warm chocoladebruin tot honinggeel.

Deze collectie decoratief plaatmateriaal is goed te combineren met andere Cleaf texturen zoals warm notenhout, stoer beton, elegant marmer of een stijlvol leerdecor. Voor omvangrijke projecten is het mogelijk om de Ovatta kleuren te combineren met iedere, willekeurige Cleaf structuur. In het Designers Lab inspireren wij jou graag met voorbeelden.

HM07 Piombo Keuken
Keuken uitgevoerd in HM07 Piombo
HPL Specials AFX
Sfeerbeeld HPL Specials – 9854 AFX Dove

VRIJ VAN VINGERAFDRUKKEN…

Voor oppervlakken die gevoelig zijn voor vingerafdrukken is decoratief plaatmateriaal ontwikkeld dat een hoge mate van krasbestendigheid combineert met anti-vingerafdruk eigenschappen. De collectie Piombo van Cleaf heeft een supermat oppervlak en voelt fluweel zacht aan. Door het gebruik van innovatieve acrylharsen is Piombo ongevoelig voor vingerafdrukken. Deze anti-vingerafdruk eigenschap maakt deze collectie geschikt voor zowel horizontale als verticale toepassingen in kantoorprojecten, horeca- of Retail interieurs en residentiële omgevingen.

…. EN ZEER HYGIËNISCH

Ook bij de AFX-collectie van DecoLegno is het de technologie die dit HPL-plaatmateriaal zo indrukwekkend maakt en de anti-vingerafdruk eigenschap met zich meebrengt. Het oppervlak is bovendien niet poreus en dus zeer hygiënisch. Met een kleurenpalet variërend van zwart en wit tot donkerbruin en antraciet, van klassiek blauw tot donkergroen en violet is dit materiaal veelzijdig in zijn toepassing. De waterafstotende eigenschap maakt AFX geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, maar ook in ruimtes die intensief gebruikt worden. 

ACTUELE KLEURENTRENDS

Het eigentijdse kleurenpalet met verstilde, poederachtige tinten, dat we kennen uit de wereld van de keramiek, vormt een neutrale basis in zowel ingetogen interieurs als spraakmakende concepten met een grote variatie in materialen en kleuren. In de collectie Talco wordt een ultra matte afwerking gecombineerd met een aantal aardse unikleuren. Hiermee sluit deze collectie aan bij de actuele kleurentrends. De Talco structuur voelt zijdezacht aan en daarmee krijgt ieder interieur of meubelconcept een bijna poëtische uitstraling. De gladde DECObasic structuur heeft een mooie zijdeglans finish. Deze unikleuren zijn daarom bijzonder geschikt om te combineren met de andere decors zoals natuurlijke hout, stoere beton en aaibare stof texturen.

GRATIS STALENSERVICE

Wij helpen jou als interieurarchitect, -ontwerper, -stylist, – bouwers of meubelmakers graag bij de materiaalkeuze voor een ontwerp. De meeste structuren uit de collectie van DecoLegno zijn leverbaar als decorspaanplaat, HPL en bijpassend ABS-kantenband. Daarmee zijn zowel horizontale als verticale oplossingen voor interieurvraagstukken te realiseren. De gratis A4-stalenservice maakt het mogelijk om projecten op een kwalitatieve wijze te presenteren bij de klant. Deze bestel je eenvoudig via de website en dan heb je ze binnen een paar werkdagen in huis. Combineer je decorspaanplaat en HPL in één project, vraag dan van beide een staal aan zodat eventuele verschillen in kleur, structuur of glansgraad kunt beoordelen.

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate