Showroom bezoeken Stalen bestellen
Innovatie Cleaf: textiel in plaatmateriaal

Innovatie Cleaf: textiel in plaatmateriaal

18-07-2022

De vernieuwde textuur Fusion van Cleaf is speciaal ontwikkeld voor het creëren van high end interieurconcepten. Na een intensief onderzoekstraject – zowel op esthetisch als op technisch vlak – heeft Cleaf een innovatieve productiemethode ontwikkeld die het mogelijk maakt om textiel te verwerken in plaatmateriaal. De perfecte hechting van de stof aan het oppervlak maakt een verticale toepassing van dit plaatmateriaal in meubelen en wandafwerkingen mogelijk.

Met de collectie Fusion komt een uniek product beschikbaar voor interieurarchitecten en -ontwerpers. De verschillende, modische kleuren én de structuur van echte textielvezels lenen zich voor het ontwikkelen van exclusieve maatwerk interieurs in meubeloplossingen. In 2021 is Fusion bekroond met de Design Award van Archiproducts.

De ongekende schoonheid van Fusion geeft dat ultieme gevoel van stijl en luxe aan ieder interieur. Laat je verwonderen door de blauwe denimlook in kleur T051, of de textielvezel met subtiele bronzen glitter in kleur T047. Maar ook de linnentextuur T058 zorgt voor een natuurlijke, tactiele beleving. Cleaf heeft op deze productiemethode een Europees patent verworven (EP 2 189 298 A1).

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate