Showroom bezoeken Stalen bestellen
Solid surface in sanitaire ruimtes

Solid surface in sanitaire ruimtes

23-01-2023

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de sanitaire ruimtes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Dit is voor velen een belangrijke plek; je begint én eindigt je dag hier en het is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. De gekozen materialen spelen hier een belangrijke rol en zijn bepalend voor de sfeer. Met onze collectie solid surface en waskommen van Durasein® creëer je een sanitaire ruimte die aansluit op jouw wensen. 

Durasein PAW091 Blanca Carrera badkamer
Badkamer in Durasein® solid surface PAW091 Blanca Carrera

Solid surface in de badkamer

Durasein® solid surface is zeer geschikt voor het interieur van sanitaire ruimtes. Het materiaal is namelijk ontwikkeld om te beschermen; het is antibacterieel, niet poreus en bestand tegen chemicaliën, vocht en schimmel. Daarnaast is het eenvoudig te reinigen en gaat het lang mee omdat lichte beschadigingen vakkundig te repareren zijn. De collectie onderscheidt zich met een aantal betoverende en spraakmakende dessins; van unikleuren tot subtiele glitters en levendige aders. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de afwerking van deze inloopdouche met een stijlvol marmer decor, dat ook weer terug komt in het wastafelmeubel. Solid surface is thermisch vormbaar, dus dat betekent dat je er vrijwel iedere vorm mee kunt ontwerpen, van recht tot afgerond. 

Wastafelmeubel in toilet

Ook in het hoofdkantoor van DecoLegno in Westzaan is er veel aandacht besteed aan de materialisatie van de toiletten. Hierboven zie je hoe het solid surface materiaal is gebruikt voor de wastafelmeubels. De wasbak is op professionele wijze geïntegreerd, in het blad is een uitsparing aangebracht om papieren handdoekjes in te deponeren, en de kastdeurtjes bieden toegang tot opbergruimte voor toiletaccessoires.

De combinatie van solid surface en decoratief plaatmateriaal van Cleaf versterkt het ontwerp. Op de foto’s zie je de roze PM6092 Bohemian en de gemeleerd witte PAW051 Luna van Durasein® met marmer decors uit de collectie Talco.

Durasein waskom
Durasein® waskom

Waskommen

Een van de belangrijkste sanitaire voorzieningen is een wasbak. In zowel het toilet als de badkamer maak je hier gebruik van. DecoLegno biedt vijf verschillende kant en klare Durasein® solid surface waskommen. Deze zijn in een witte kleur (PM6207 Angora White) uit voorraad leverbaar. Ook kun je via de Durasein® productconfigurator zelf een waskom samenstellen met een gewenst decor uit de collectie. We hebben een basiscollectie van 12 modellen waskommen die op detail niveau nog aan te passen zijn. Denk hierbij aan opties zoals: wel of geen overloop en de plaatsing ervan, op- of onderbouw, type gat, het meeleveren van de plug en de locatie hiervan. 

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij