Showroom bezoeken Stalen bestellen
Solid surface in kantoorinterieurs

Solid surface in kantoorinterieurs

23-03-2023

De afgelopen jaren is de rol van het kantoor geëvolueerd. Het traditionele idee van een werkruimte is verschoven naar een meer open en flexibele omgeving waar werknemers op een comfortabele en inspirerende manier kunnen werken. Als gevolg daarvan is er een groeiende nadruk op interieurontwerp op maat en het gebruik van innovatieve materialen om functionele en sfeervolle werkruimtes te creëren. In dit blogartikel beantwoorden we de vraag hoe je dit met solid surface van Durasein® kunt realiseren.

PM6147 Blue Mist Stiltecabine
Stiltecabine uitgevoerd in Durasein® PM6147 Blue Mist
PAW053 Eventide Balie
Balie uitgevoerd in Durasein® PAW053 Eventide

Creativiteit in vorm

Een van de grootste voordelen van het gebruik van solid surface van Durasein® in maatwerk interieurs is veelzijdigheid. Het materiaal kan thermisch worden gevormd waardoor unieke en creatieve ontwerpen mogelijk zijn die niet met andere materialen gerealiseerd kunnen worden. In een kantooromgeving vertaalt zich dit bijvoorbeeld in een receptiebalie met afgeronde vormen die als een echte eyecatcher in de ruimte staat, of vrijstaande cabines waar je in stilte kunt telefoneren of even geconcentreerd kunt werken. 

PAW066 Hickory Vergadertafel
Vergadertafel uitgevoerd in Durasein® PAW066 Hickory en wandkast in S158 Okobo van Cleaf
PAW066 Hickory Vergadertafel
Vergadertafel uitgevoerd in Durasein® PAW066 Hickory en wandkast in S158 Okobo van Cleaf

Ter plekke op maat laten maken

Een ander groot voordeel van solid surface is dat het nagenoeg naadloos te verlijmen is. In kantoren is het vaak moeilijk om grote platen het gebouw in te krijgen. Een meubel gemaakt van solid surface kan ter plekke geïnstalleerd worden. Zo krijgt een negen meter lange tafel in een boardroom vorm, iets dat met natuursteen niet haalbaar is. Deze vergadertafel in het pand van DecoLegno is op locatie in de lengterichting van het decor vrijwel onzichtbaar verlijmd. En dat zorgt voor een imposant effect. 

PAW066 Hickory Zitruimte
Stiltecabine uitgevoerd in Durasein® PAW066 Hickory

Natuurlijke materialen

Een huidige trend in de kantoorinrichting is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Solid surface van Durasein® kan, net als het decoratief plaatmateriaal van Cleaf, het uiterlijk van natuurlijke materialen nabootsen. Het biedt dezelfde esthetische aantrekkingskracht zonder het onderhoud dat echt hout of natuursteen vereist. In decor PAW066 Hickory beleef je bijvoorbeeld het decor van een houtsoort en in de PAW091 Blanca Carrera dat van wit marmer. Maar ook de fantasie- en unidecors in de collectie van Durasein® kunnen een frisse uitstraling aan het interieur geven die bijdraagt aan het creëren van een inspirerende en comfortabele ruimte.

Kortom, de rol van het kantoor is veranderd, en interieurontwerp op maat is een essentieel onderdeel geworden van een functionele en inspirerende werkruimte. Solid surface van Durasein® is een uitstekende keuze voor het creëren van maatwerk interieurs vanwege de veelzijdigheid, duurzaamheid, manier van verwerken en esthetische aantrekkingskracht. Of het nu gaat om een vergadertafel, receptiebalie of stiltecabine, solid surface helpt ontwerpers een werkruimte te creëren die zowel functioneel als mooi is. 

Wil je de verschillende Durasein® varianten ervaren op grootformaat (230 x 50 cm) in één van onze showrooms? Maak hier eenvoudig een afspraak.

Gebruikte Durasein® decors

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij